• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

“1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması” başvuru süresi 18 Aralık’a kadar uzatıldı

“1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması” başvuru süresi 18 Aralık’a kadar uzatıldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun “önleme çalışmaları” çerçevesinde düzenlediği “1.Uyuşturucuyla Mücadele Kamu Spotu Film Yarışması”nın başvuru süresi uzatıldı.

Bir GSM şirketinin ana sponsorluğunda yapılacak yarışmanın başvuru süresi, üniversitelerin İletişim Fakülteleri’nden gelen talep üzerine 18 Aralık’a kadar uzatıldı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, yarışma, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun; “medyanın bilinçlendirme çalışmalarında çok daha etkin hale getirilmesi ve bu çerçevede ülke çocuklarını, gençlerini, aileleri korumak ve bilinçlendirmek” amacıyla düzenleniyor.

Yasal bağımlılık yapan maddeler; sigara, alkol ve uçucular yanında gayrı yasal tüm uyuşturucuların insan vücuduna verdiği zararlar ve bunlara bağlı olarak yaşanan bireysel, ailesel ve toplumsal travmaları kapsayan yarışma, toplumsal duyarlılık ve farkındalığı en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Yarışmacılar, sigara, alkol ve diğer bağımlılık yapan maddeler konusunda en fazla ikişer filmle yarışmaya katılabilecek.

Başvurularda postadaki gecikmelerin dikkate alınacağı belirtilen açıklamada, gala gecesi ve ödül töreninin, Aralık ayı içinde belirlenecek bir tarihte gerçekleştirileceği kaydedildi.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Açıklamada, yarışmaya 2015 yılında çekilmiş olan kamu spotları filmlerinin katılabileceği, yarışmaya başvuran filmin başka herhangi bir yarışmada “en iyi film” ödülünü almamış olması gerektiği belirtildi.

Yarışmaya katılacak filmin herhangi bir TV kanalında (ulusal) gösterilmemiş olması gerektiği de kaydedildi.

Yarışmaya gönderilecek filmlerin yüksek çözünürlükte olması gerekirken, şartnameye uymayan filmlerin seçici kurul tarafından yarışma dışı bırakılabileceği ifade edildi.

YARIŞMAYA BAŞVURUDA GEREKLİ OLANLAR

Yarışmacılar eserlerini yüksek çözünürlükte ve TV formatında yayınlanacak şekilde 2 adet DVD’de teslim edecek. Filmle ilgili A 3 ebadında 5 adet set fotoğrafı filmin 1 adet 1 sayfalık Türkçe künyesi, yönetmenin 15 satırı geçmeyen Türkçe özgeçmişi ve fotoğrafı teslim edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru yönetmeliğini; “Ertaç Hazer Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Yenişehir 05428525422 e.hazer1959@hotmail.com; Serkan Soyalan -serkansoyalan@hotmail.com 05338427681; Hülya Akmansoy KKTC Başbakanlık hulya.akmansoy@kamu.ct.tr 05338602060 ve facebook+email: umks2015@gmail.com” adreslerinden alabilecek. Hazırlanan eserler de söz konusu kişi ve adreslere iletilebilecek.

ÖDÜLLER

Yarışmada birincilik ödülü 2 bin TL- plaket-; İkincilik Ödülü bin 500 TL-plaket; Üçüncülük Ödülü bin TL-plaket- olarak belirlendi.

Yarışmada ayrıca gösterime uygun bulunan filmlere mansiyon ve jüri özel ödülleri de takdim edilecek.

FİLMLERİN GÖSTERİMİ

Yarışma sonunda kazanan ve yayımlanmaya uygun görülen eserlerin yayım hakkı Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’na ait olacak.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu, bu eserleri ülke sınırları içerisindeki televizyon kanalları ve elektronik ortamda yayımlama hakkına sahip olacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler