• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

1’i polis 5 kişi tutuklandı…

Polisli uyuşturucu çetesine operasyon: Mağusa’da yaklaşık 3 kilo 800 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi…
1’i polis 5 kişi tutuklandı…
Polisli uyuşturucu çetesine operasyon: Mağusa’da yaklaşık 3 kilo 800 gram Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi…

Gamze BAYKUR

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin bir gün boyunca yaptığı pusu görevi sonucunda 3 kilo 800 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuştrucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde KKTC tarihinde bir seferde ele geçirilen en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti. 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarruf eden Mesut Yiğit, Polis Memuru Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç ise tutuklandı.

İHBAR ALINDI, PUSU GÖREVİNE BAŞLANDI

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Ali Gürkut, 13 Ocak tarihinde alınan bir bilgide Kocareis Karavanlar bölgesinde ağaçlar altında şüpheli bir sırt çantası olduğunu öğrendiklerini söyledi. Konu yere gidilerek çanta içerisinde yapılan kontrolde 3 kg 800 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Gürkut, konu çantanın kime veya kimlere ait olduğunu tespit etmek maksadıyla pusu görevine başlandığını söyledi. 14 Ocak tarihinde zanlı Güven Taşoğlu’nun kullanımında bulunan araç ile olay yerine gelen zanlı Mesut Yiğit’in konu sırt çantasını aldığı esnada suçüstü tespit edildiğini açıkladı.

SALAMİS BÖLGESİNDE BULDULAR, ALARAK KARAVANLAR BÖLGESİNE GÖTÜRDÜLER

Polis Çavuşu Ali Gürkut, mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada konu çantayı zanlı Mesut Yiğit ile İsa Taş’ın 13 Ocak tarihinde Salamis bölgesinde bulduklarını ve zanlı Adem Taş ile Adem Öğünç’e gösterdiğini akabinde ise zanlı Mesut Yiğit, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün konu çantayı Kocareis Karavanlar bölgesine götürerek bıraktıklarının öğrenildiği açıkladı. Gürkut, zanlı Güven Taşoğlu’ndan yapılan soruşturmada ise zanlı Mesut Yiğit’in konu çantayı kendisine teslim etmesi halinde alıp polise götüreceğini iddia ettiğini belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Gürkut, kayıp olduğuna inanılan emareler ve mesele ile bağlantılı olabilecek kişilerin olduğunu düşündüklerini söyleyerek her 5 zanlının da 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

1 GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mesut Yiğit, Güven Taşoğlu, İsa Taş, Adem Taş ve Adem Öğünç’ün tahkikat maksatları bakımından 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

4 BİNİ AŞKIN KİŞİ ZEHİRLENECEKTİ…

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 250 bin TL olduğunu belirtildi. 3 kg 800 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde piyasaya sürülmesi halinde ise 4 bini aşkın kişi zehirlenecekti.

POLİS PASIN BÜLTENİ’NE NASIL YANSIDI?

Haber günlük olarak yayınlanan Polis Genel Müdürlüğü Baın Bülteni’ne de yansıdır. Haber “Kanunsuz uyuşturucu madde (sentetik cannabinoid) tasarrufu” başlığı ile basına servis edildi. Operasyon basın bülteninde ilk sıradan duyurulurken şu şekilde aktarıldı:

“14.01.2015 tarihinde, saat 16.30 sıralarında, Gazimağusa’da Koca Reis Karavanlar Bölgesinde, polis tarafından yapılan operasyon sonucunda, M.Y. (E-40) ve G.T.’nin (E-38) tasarrufunda yaklaşık 3 kilo 800 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar ve meselede bağlantısı olduğuna inanılan İ.T. (E-31), A.T. (E-36) ve A.Ö. (E-37) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.”

uyusturucu (1) uyusturucu (3)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler