• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

"20 Temmuz'u böylesi bir ortamda kutlamanın burukluğu ve üzüntüsü içindeyiz”

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin üzüntülü, ağır ve oldukça zor günler yaşamakta olduğunu belirtti...
"20 Temmuz'u böylesi bir ortamda kutlamanın burukluğu ve üzüntüsü içindeyiz”

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin üzüntülü, ağır ve oldukça zor günler yaşamakta olduğunu belirterek, “Kıbrıs Türk halkının yeniden doğmasını ve geleceğini Anavatan Türkiye’nin güvencesi altında sürdürmesini sağlayan 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 42. Yıldönümünde Barış ve Özgürlük Bayramımızı böylesi bir ortamda kutlamanın burukluğu ve üzüntüsü içindeyiz” dedi.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Yönetim Kurulu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çağdışı kalmış anlayışlarla gerçekleştirilmeye çalışılan demokrasi düşmanı, insan haklarını çiğneyen hain planlarla gerçekleştirilmeye çalışılan bir çete darbesi, halkın vatanına, devletine, demokrasisine ve laik cumhuriyetine hayatlarını ortaya koyarak sahip çıkmasıyla önlenmiş ve Türkiye’miz üzerine oynanan büyük oyunu mevcut koşullarda bozmuştur. Türkiye üzerine yapılan hesapları ve oyunları bozmak için demokrasi mücadelesinin hiçbir şekilde gevşetilmeden sürdürülmesi gereken bir dönemde olduğumuzun bilincinde ve duyarlılığındayız” ifadelerini kullandı.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekâtı’nın, Kıbrıs Türk Halkının, yeniden doğduğu, özgürlüğüne kavuştuğu, can güvenliğinin sağlandığı, geleceğini garantilediği, siyasi coğrafyasını ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş koşullarını yarattığı tarihe mal olmuş bir gün ve Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu vurgulayan Kıbrıs Türk Kültür Derneği şöyle devam etti:

“20 Temmuz 1974 tarihi, Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye’miz, Türk milleti için stratejik ve jeopolitik açından oldukça önemlidir. Eğer 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta egemen, özgür, barış ve mutlak güven ortamında yaşayan Kıbrıs Türk halkı azınlık statüsünde Rum-Yunan egemenliği altında yok olma sürecine girecek ve uluslararası antlaşmalarla Ada üzerinde Türkiye’nin elde ettiği hak ve statüler ortadan kalkacak, Türkiye’miz güneyinden de çevrelenecekti.

Güçlü, istikrarlı, demokratik, tam anlamıyla çağdaş bir Türkiye olmadan Kıbrıs Türk halkının ve KKTC’nin varlığı ve güvenliği de olmaz.

Türkiyemize, milletimize, demokrasimize ve laik cumhuriyetimize yönelik olarak girişilen hain darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Demokrasimize ve Türkiye Cumhuriyeti devletine sahip çıkan milletimize minnet duygularımızı iletiyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Barış ve Özgürlük Bayramımızı bu yıl üzücü bir ortamda kutluyor, çok daha aydınlık günlerde nice 20 Temmuzlar diliyoruz.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerimize,  TMT mensuplarımıza ve Mücahitlerimize, Gazilerimize şükranlarımızı sunar, şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler