• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

“2015 çözüm yılı olsun”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2014 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2015 yılına ilişkin görüş ve beklentilerini açıkladı
“2015 çözüm yılı olsun”

 “2015 ÇÖZÜM, DEMOKRASİ VE EMEĞİN YILI OLSUN”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2014 yılının gerek iç politika, gerekse de Kıbrıs Sorunu açısından Kıbrıs Türk’ü için kötü geçtiğini belirtti.

Özyiğit, sivilleşme, demokrasi, adalet ve eşitlik açısından gerekli adımların atılmadığı 2014 yılının, aynı zamanda ekonomide kriz yaşandığı, çalışanların yaşam şartlarının geriye gittiği, halkın fakirleştiği, işsizliğin arttığı bir yıl olduğunu anımsattı.

Özyiğit, 2015 yılının, adil ve kalıcı çözümün sağlandığı, ekonomik sorunların çözüldüğü, mevcut çarpık düzenin yıkılarak, yerine çağdaş ve adil bir düzenin temellerinin atıldığı, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olması temennisinde bulundu.

“İcraatlar değişmedi”

Geçtiğimiz genel seçimlerde UBP’ye ders verilerek, büyük sözler ve vaatler veren  CTP ile DP’nin göreve getirildiğini, ancak, hükümetteki partilerin değişmesine rağmen, icraatların değişmediğini belirten Özyiğit, “Halkı fakirleştiren, alım gücünü düşüren karar ve uygulamalar artarak devam etmiş, ekonomik paketin uygulanmasına aynen devam edilmiştir. CTP-DP hükümeti, geçmiş UBP hükümetinin icraatlarına devam etmiştir” dedi.

Özyiğit, “CTP ile UBP ekonomik paketin uygulanması, Göç Yasası’nın kaldırılmaması, polisin sivil otoriteye bağlanmaması, çalışanların haklarının gasp edilmesi, üçlü kararnamelerle müşavir ordusu yaratılması, partizanca işe alımlar, üreticilerin kaderine terk edilmesi, yandaşlara rant sağlanması ve yapılan usulsüzlüklerden hesap sorulmaması konularında birbirinden hiç de farklı davranmamaktadırlar” dedi.

“Değişim ve dönüşüm başlamıştır”

TDP Başkanı Özyiğit, 29 Haziran Yerel seçimlerinin ülkedeki değişim ve dönüşümün başlangıcı olduğunu vurguladı. Yıllar sonra LTB Başkanlığını yeniden kazandıklarını, TDP olarak belediye meclis üyesi sayısını ise ikiye katladıklarını belirten Özyiğit, ayrıca yıkılmaz denilen kalelerin yıkıldığını ve 15 belediye başkanının değiştiğini kaydetti.

Halkın artık kendisine yalan söylenmesinden ve verilen sözlerin tutulmamasından bıktığını, yıllardır hükümette bulunan partilerin ne yaptıklarını iyice özümsediğini belirten Özyiğit, “2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen yerel seçimler halkın değişim istediğinin ispatıdır. Bu durum 2015’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürecektir” diye konuştu.

  “2015 çözüm yılı olsun”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, 2015 yılında, en başta Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve yaşayabilir bir çözüm umduğunu söyledi.

Kıbrıs Sorunu bağlamındaki müzakerelerin maalesef durduğunu ve uzunca bir süre  gerginlik yaşandığını, ancak yılın son günlerine doğru nispeten olumlu açıklamalar yapıldığını belirten Özyiğit, karşılıklı eşzamanlı adımlar atılarak müzakere masasının yeniden kurulmasının sağlanması gerektiğini kaydetti. Özyiğit, Kıbrıslıların bu süreçte özne olmaları gerektiğini, bunun için de özellikle barış güçlerinin ayağa kalkarak ses vermeleri gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Sorunu’nda iki tarafın da federasyon konusunda samimi davranmadığını, Rum liderliğinin Üniter Devleti, Türk tarafının ise Konfederal yapıyı federal çözüm diye sunmaya çalıştığına dikkat çeken Özyiğit, TDP olarak, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm ile uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenlik yönünde görüşleri olduğunu kaydetti.

“2015’ten beklentiler”

2015 yılının, sivilleşme ve demokratikleşmenin gerçek anlamda sağlandığı, çağdaş ve demokratik bir düzenin kurulduğu, ekonominin düzlüğe çıktığı,  adaletsizlik, hukuksuzluk ve anti-demokratik uygulamaların son bulduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Özyiğit, “2015’in tüm sevinçlerin ve üzüntülerin ortak olarak paylaşılacağı bir yıl olmasını temenni ederim” dedi.

TDP olarak toplumsal kurtuluş peşinde olduklarını ve mücadelelerinin bu yönde olduğunu vurgulayan Özyiğit, bunu bir sorumluluk ve ödev olarak algıladıklarını söyledi.

Cemal Özyiğit, 2015 yılının çözümün sağlandığı, tüm beklentilerin yerine geldiği, sağlık, huzur ve mutlu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler