• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

2015 yılına hazırız

2015 yılına saatler kala, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de yeni yıl hazırlıkları devam ediyor. KKTC’de kamu ve özel işyerleri ile okullarda yapılan kutlamalar yanında vatandaşlar bu gece de evlerinde veya eğlence mekanlarında yeni bir yıla girmeye hazır
2015 yılına hazırız

2015 yılına saatler kala, tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de yeni yıl hazırlıkları devam ediyor. KKTC’de kamu ve özel işyerleri ile okullarda yapılan kutlamalar yanında vatandaşlar bu gece de evlerinde veya eğlence mekanlarında yeni bir yıla girmeye hazırlanıyor.

Devlet Piyangosu bu akşam çekilecek. Devlet Piyangosu’nun çekilişi saat 19.00’dan itibaren BRT’den canlı yayınlanacak. Devlet Piyangosu’nun bu yılki büyük ikramiyesi 600 bin TL olacak. Çekiliş, bilete ikramiye isabet edene kadar devam edecek. Gazimağusalılar, Girneliler ve İskeleliler yeni yılı meydanlarda karşılayacak. Güzelyurt ve Lefkoşa Belediyesi ise, yeni yıl akşamı etkinlik düzenlemiyor. Öte yandan tüm 5 büyük belediye ve Polis Genel Müdürlüğü vatandaşların yeni yılı huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi adına önlemler aldı.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa Belediyesi 2015’i Zakkum konseriyle karşılayacak. Gazimağusa Belediyesi yeni yıla 2 gün olarak organize ettiği kutlamalarla merhaba diyor. Maraş Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ve Namık Kemal Meydanı’nda yapılacak yeni yıl kutlamalarında bir araya gelecek Gazimağusalılar yeni yıl coşkusunu kapsamlı organizasyonlarla yaşayacak.

Gazimağusa Belediyesi’nin ana caddelerini ışıklı süslemelerle donattığı Gazimağusa’da, yeni yıl eğlenceleri dün akşam başladı. Maraş MGA tesisinde kurulan sahnede saat 18.00’den itibaren Gazimağusa Halk Dansları Ekibi, Grup Türkü Konseri ve Çilem Şahan ve Orkestrası sahne aldı. Gecede, ayrıca palyaço ve noel babalarla çocuklara yönelik sürpriz etkinlikler gerçekleştirdi. Halk, bu akşam ise 22.00’den itibaren Namık Kemal Meydanı’nda Zakkum konseriyle ve havai fişek gösterileriyle yeni yılı karşılayacak.

PERŞEMBE PAZARI KAPALI OLACAK

Gazimağusa Belediyesi, Perşembe Pazarı’nın, 1 Ocak 2015 Perşembe günü kapalı olacağını bildirdi. Perşembe Pazarı’nın yanı sıra Açık Pazar ve Belediye Mezbahası da 1 Ocak Perşembe günü hizmette olmayacak ve sadece mezbahanın karantina bölümüne hayvan kabul edilecek. 2 Ocak Cuma günü hizmetler kaldığı yerden devam edecek. Gazimağusa Belediyesi, acil durumlar için bütün birimlerinde acil müdahale ekiplerini hazır durumda bulundururken, vatandaşlar, acil durumlarda Gazimağusa Belediyesi’nin 185 veya 630 0 500 numaralı telefonlarını arayabilecek.

GİRNE 

Girne Belediyesi de 2015’e hazır. Yeni yılı Ramadan Cemil Meydanı’nda karşılayacak Girneliler, 2015’e SOS konseriyle girecek. Yeni yıl Meydan Konseri, Ramadan Cemil Meydanı’nda yarın akşam 22.00-00.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Havai fişek gösterilerinin de yer alacağı etkinlikte SOS sahne alacak.

BELEDİYE TEDBİR ALDI

Öte yandan Girne Belediyesi, bugün ve 1 Ocak Perşembe günü Girnelilere hizmet verebilmek için bir takım tedbirler aldığını da açıkladı.Yeni yılın birinci günü dahil, Çarşı merkezi, Kordonboyu ve Otellerin çöplerini toplayacak olan belediye, rutin programına uygun olarak temizlik hizmetleri verecek. İçme suyu dağıtımında ise belirlenen programın aksamaması için gerekli önlemleri alan Belediye, meydana gelebilecek arızalar için ekipler oluşturdu. Yeni yıl öncesinde Zabıta-Kolluk ve Sağlık şubesi ise kentteki tüm işyeri ve lokantaların denetimini yapıp, izinsiz seyyar satıcıları kontrol edecek.

İSKELE

İskeleliler ise, yeni yılı İskele Ecevit Meydanı’nda Kolpa konseriyle karşılayacak. İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İskele Ecevit Meydanı’nda saat 20.00’de başlayacak yeni yıl programı 1 Ocak 2015 saat 01.00’e kadar devam edecek. Havai Fişek gösterisinin yapılacağı etkinliklerde, Yetenek Sizsiniz Finalisti Fire Storm gösterisi, Yetenek Sizsiniz Finalisti İllüzyonist Enver Ertaş’ın gösterileri, Stand-up Show, çekiliş ve hediyeler, çocuklara özel sürprizler, İskeleli Sanatçı Kubilay Aşık ve Karadenizli Sanatçı Engin Talay’ın konserleri yer alacak. Öte yandan İskele Belediyesi, yılbaşı süresince su, temizlik (çöp alımı) konularında rutin programın uygulanacağını, defin işlemlerinin de aksatılmadan yapılacağını duyurdu.

LTB’NİN HİZMETLERİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), 185 şikayet hattının, bugün ile 1 Ocak tarihlerinde 24 saat hizmette olacağını bildirdi. Çöp toplama günü Perşembe olan bölgelerde, çöpler yarın  toplanacak. Yarın Taşkınköy ile Surlariçi’nde bulunan LTB’ye ait ücretli otoparklar ücretsiz olarak hizmet verecek. LTB Zabıta Şubesi’ne bağlı Kent Güvenlik Birimi ise, bugün ve 1 Ocak tarihlerinde görev başında olacak. Söz konusu tarihlerde belediyeye bağlı defin işleri de aksamadan devam edecek. Lefkoşa Türk Belediyesi Mezarlığı’nda nöbetçi ekipler de görev yapacak. Defin İşleri’ne 223 20 30 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

GÜZELYURT BELEDİYESİ DE TEDBİR ALDI

Yeni yıl hazırlıkları çerçevesinde Güzelyurt Belediyesi de, sunmakta oldukları hizmetlerde herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla ilave hazırlıklar yaparak, tedbirler aldı. Güzelyurt Belediyesi, işyeri ve konutların atıklarının tatil süresince normal program aksatılmadan ekipler tarafından kaldırılacağını duyurdu. Merkez, cadde ve sokaklara ilave olarak temizlik ekipleri konarak temizlik hizmeti arttırılacak.

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE ÖNLEM ALDI

Polis Genel Müdürlüğü de yeni yıl akşamının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi amacıyla önlemler aldı. Polis Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelecek şikayetleri ve yardım taleplerini değerlendirmek, anında hizmet verebilmek maksadıyla “155 Polis İmdat”, “199 İtfaiye”, “156 Alo Narkotik” ve diğer telefon hatlarının 24 saat kesintisiz hizmet vereceğini duyurdu.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler