• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

“2016 Çözümün, adaletin ve emeğin yılı olsun”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 2015 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2016 yılına ilişkin görüş ve beklentilerini açıkladı
“2016 Çözümün, adaletin ve emeğin yılı olsun”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, iç politika bağlamında kötü geçen 2015 yılının, Kıbrıs Sorunu açısından umutların yeniden yeşerdiği bir yıl olduğunu vurguladı.

Özyiğit, 2016 yılında, en başta Kıbrıs’ta kalıcı, adil ve yaşayabilir bir çözüm umduğunu söyledi.

Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeniden başlayan müzakere sürecinin olumlu ilerlediğini belirten Özyiğit, “”Mücadelemiz ve beklentimiz sürecin erken bir çözümle taçlanmasıdır. Çözümün parametreleri de 11 Şubat ortak belgesinde belirtildiği gibi, iki bölgeli iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı, uluslararası tek kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenliği içeren federal bir çözümdür” dedi.

Her iki tarafın da iyi niyet ve çözüm yönündeki samimi istencini sürdürmesi halinde baharda referandum olabileceğine dikkat çeken Özyiğit, TDP olarak bu sürece her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“Hükümet değişti, sorunlar değişmedi”

Özyiğit, Kıbrıs sorunu bağlamında yaşanan olumlu havanın, iç politika ve toplumun sıkıntılarının aşılması noktasında ise maalesef yakalanamadığını belirtti. 2015 yılının da tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi, demokrasi, adalet ve eşitlik açısından gerekli adımların atılamadığı, ekonomik sıkıntıların artarak devam ettiği, çalışanların yaşam şartlarının geriye gittiği, halkın fakirleştiği, işsizliğin arttığı, çek yasakları ile ceza davalarının tavan yaptığı bir yıl olduğunu anımsattı.

Son milletvekilliği seçimlerinin ardından göreve gelen CTP-DP Hükümetinin halkta hayal kırıklığı yarattığını, ardından da CTP-UBP hükümeti kurulduğunu anımsatan Özyiğit, hükümetteki partilerin değişmesine rağmen, icraatların değişmediğini, toplum yararına icraat yapılmadığı gibi, sorunların artarak devam ettiğini belirtti.

Ekonomik paketin uygulanması, Göç Yasası’nın kaldırılmaması, polisin sivil otoriteye bağlanmaması, çalışanların haklarının gasp edilmesi, üçlü kararnamelerle müşavir ordusu yaratılması, partizanlık, üreticilerin kaderine terk edilmesi ve yapılan usulsüzlüklerden hesap sorulmaması konularında icraat bağlamında benzeşen CTP ile UBP’nin oluşturduğu hükümetin toplum yararına icraat yapamadığını belirten Özyiğit, takvimlendirilen hükümet programının büyük bölümüne uyulmadığına dikkat çekti.

 

 “Değişim ve dönüşüm başlamıştır”

TDP Başkanı Özyiğit, 29 Haziran Yerel seçimlerinin ülkedeki değişim ve dönüşümün başlangıcı olduğunu, bunun Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte 2015’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam ettiğini belirterek, “Toplum artık her anlamda değişimde kararlıdır. İlk genel seçimlerle birlikte meclisteki yapının değişmesiyle  birlikte ülkenin geleceği yeniden şekillenecektir. TDP de, bu değişim ve dönüşümün öncüsü olacaktır” ifadelerini kullandı.

 “2016’dan beklentiler”

2016 yılının, sivilleşme ve demokratikleşmenin gerçek anlamda sağlandığı, çağdaş ve demokratik bir düzenin kurulduğu, ekonominin düzlüğe çıktığı, adaletsizlik, hukuksuzluk ve anti-demokratik uygulamaların son bulduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Özyiğit, “2016 yılının tüm sevinçlerin ve üzüntülerin ortak olarak paylaşılacağı bir yıl olmasını temenni ederim” dedi.

TDP olarak toplumsal kurtuluş peşinde olduklarını ve mücadelelerinin bu yönde olduğunu vurgulayan Özyiğit, bunu bir sorumluluk ve ödev olarak algıladıklarını söyledi.

Cemal Özyiğit, 2016 yılının çözümün sağlandığı, tüm beklentilerin yerine geldiği, sağlık, huzur ve mutlu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler