• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajları…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla KAMUSEN, KIBTES ve  Kıbrıs Türk Öğrenci Birliği mesaj yayımladı.  
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  mesajları…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla KAMUSEN, KIBTES ve  Kıbrıs Türk Öğrenci Birliği mesaj yayımladı.  
KAMUSEN 
KAMUSEN  Başkanı Metin Atan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Covid- 19 salgını nedeniyle bir yılı aşkın bir süredir zor bir dönemden geçildiğini, bu olağanüstü koşulları en az hasarla atlatmaya çalışırken, birlik ve beraberliği güçlendiren özel günlerin daha da büyük anlam kazandığını kaydetti. 
Atan, geleceğin teminatı olan çocukların, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmeleri dileğinde bulundu. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Atan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle andı. 
KIBTES 
Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası  (KIBTES) Başkanı Himmet Turgut, mesajında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı istiklal mücadelemizi tek amaçta birleştiren tek hakikat olmuş; bize özgürlüğü ve bağımsızlığı armağan etmiştir.” ifadelerini kullandı. 
Turgut,  son yıllarda terör, savaş gibi nedenlerle çok sayıda çocuğun geleceğinin ve hayatının yok olduğunu, yetim, öksüz, kimsesiz kaldığını belirterek, bu sorunlara çözüm üretmek ve daha huzurlu yarınlar inşa etmek için 23 Nisan tarihinin önemli bir gün olduğunu belirtti. 
Turgut, 23 Nisan’ı çocuklara daha huzurlu ve bilinçli bir gelecek inşa etmeye çabalama şuuru ile idrak eden KIBTES’in etle tırnak gibi olan KKTC-TC ilişkilerinin bundan sonra da güçlenerek büyüyeceğine inancını belirtti. 
Anavatan ve Kıbrıs Türk halkı çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Turgut, bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle andı. 
ÖĞRENCİ BİRLİĞİ
Kıbrıs Türk Öğrenci Birliği Başkanı Abdurrahman Arıkan,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığı mesajında, “Aziz milletimizin canlarını hiçe sayarak verdiği mücadelenin kanla yazılmış zaferlerin kazanıldığı yurdumuzun nasıl düşman işgalinden kurtulduğu unutulmamalıdır" dedi. 
Arıkan, “101 yıl önce TBMM'yi kuran ve tarifsiz bir zafere imza atanları anıyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel yurdu, bize emanet eden aziz şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere Mustafa Kemal'in bütün dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler