• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

29 EKİM KKTC'de de kutlanacak

TC'nin kuruluş yıldönümü KKTC'de de kutlanacak
29 EKİM KKTC'de de kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçeleri ile diğer bazı yerlerde törenler düzenleniyor.

Kutlamalar, 28 Ekim Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Bayrak Radyo Televizyonu’ndan saat 13.00’te yapacağı konuşmayla başlayacak. Konuşmanın ardından 21 pare top atışı yapılacak.

Büyükelçi Kanbay resepsiyon verecek

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, 29 Ekim Cumartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, TC Büyükelçiliği İkametgahı’nda saat 19.00’da resepsiyon verecek.

Lefkoşa

Lefkoşa’daki tören, saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda yer alacak. Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulacağı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek, daha sonra Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Gazimağusa

Gazimağusa’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilk tören, saat 11.00’de Zafer Anıtı’nda yapılacak.Zafer Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise 11.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının birliklerle halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek. Tören, konuşmalar ve şiir okunmasının ardından tören geçişiyle son bulacak.

Girne

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Girne’de de tören düzenlenecek. Atatürk Anıtı'ndaki tören saat 09.30’da protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, Saygı Marşı, İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Tören yürüyüşü ise, saat 16.00’da Arkın Colony Otel önünden başlayarak, Atatürk Anıtı önünde sona erecek. Yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı’nda bando konseri yer alacak.

Güzelyurt

Güzelyurt’taki ilk tören, Atatürk Anıtı önünde saat 11.30’da, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.

Buradaki törenin son bulmasının ardından, Müze önündeki ikinci tören yapılacak. Bu törende, tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Tören, şiir ve halk dansları gösterisinden sonra geçit töreniyle sona erecek.

İskele

İskele’deki tören, Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da yapılacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.

Ardından İskele Kaymakamı, belediye başkanı ve komutan, birliklerle halkın bayramını kutlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, folklor ve horon gösterisinin ardından tören, resmigeçitle son bulacak.

Törenin ardından tebrik kabulü ve izaz ikram gerçekleştirilecek.

Akdoğan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü dolayısıyla Akdoğan’da da tören düzenleniyor. Tören, Akdoğan Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.

Konuşma ve şiirlerin ardından, tören, Atatürk’ten özlü sözler okunmasıyla tamamlanacak.

Geçitkale

Geçitkale’de ise; saat 09.00’da Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde tören yapılacak.Tören, çelenklerin konması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayarak, konuşma ve şiirlerle sona erecek.

Tören yürüyüşleri ve bando konserleri

Öte yandan Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele ve Lefke’de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Tören Yürüyüşü ve Bando konserleri yapılacak.

Yürüyüş ve konser programı şöyle;

Lefke’de saat 09.45’te Lefke Polis Binası-Asmalı Kahve, İskele’de saat 10.00’da İskele Belediye Binası-İskele Meydanı, Gazimağusa’da 11.30’da Gazimağusa surları giriş kapısı-Namık Kemal Meydanı, Güzelyurt’ta saat 11.45’te Güzelyurt Kaymakamlığı-Askeri Kantin, Girne’de saat 16.00’da The Arkın Colony Otel-Atatürk Anıtı, Lefkoşa’da ise saat 16.00’da Mehmet Akif Ersoy Caddesi Başlangıcı-Barbarlık Müzesi önü. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler