• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

38. Güzelyurt Portakal Festivali Açıldı

38. Güzelyurt Portakal Festivali Açıldı

26 Haziran-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek 38. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam muhteşem bir organizasyonla açıldı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gerçekleştirdi.

Karnaval havasında gerçekleşen kortej yürüyüşü kent merkezinde renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcı gruplarının kostümleri, akrobasi ve animatörlerin gösterileri, portakal maskotları,  portakal taşıyan soğuk heykeller, Hürrem Sultan, Sultan Süleyman, Kleopatra, Eros gibi simgesel soğuk heykeller  büyük beğeni topladı.

Akıncı “Belediye ve Halkı Kutladı”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açılış öncesi yaptığı konuşmada halkın desteği olmadan hiçbir işin başarılı olamayacağını vurgulayarak, 38 yıldır aralıksız organize edilen Güzelyurt Portakal Festivali’nin gerçekleşmesinde çaba sarfeden alın teri döken Güzelyurt Belediyesi’ni ve  38 yıldır desteğini esirgemeyen Güzelyurt halkını kutladı.

Kendisinin de eski bir belediye başkanı olarak kardeş şehir ilişkisinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, bugün Manisa, Narlıdere ve Keçiören Belediyelerini Festivalde görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Güzelyurt Portakal Festivali’nin daha nice 8 yılar dileyen Akıncı, festivalin simgesi narenciyenin kaliteli üretim açısından iyi noktalara gelmesi temennisinde bulundu.

SİBEL SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının güzel bir adada yaşadığını Güzelyurt’un da adı ile tescillenen bir yer olduğunu söyledi. 38 yıldır aralıksız organize edilen Güzelyurt Portakal Festivali’nin arkasında bir başarı öyküsü yattığını dile getiren Siber, Festivalin uzun yıllar daha devam etmesini diledi. Güzelyurt Portakal Festivali’nin en çok ziyaret edilen Festival olduğuna vurgu yapan Sibel Siber, başarıların devamını diledi.

DERVİŞ EROĞLU

3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın başarılı bir belediye başkanı olduğunun altını çizerek, emeği geçen herkesi kutladı

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün 38 yıl önce başlayan

Ve bu günlere getiren herkesi kutlayarak, Festivallerin sosyal yardımlaşmaya vesile olduğunu söyledi.

MAHMUT ÖZÇINAR

38 yıldır halk Güzelyurt’a sahip Çıktı

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Güzelyurt Portakal Festivali’nin 38. kez gerçekleştirmenin gurur ve onur duyduğunu ifade etti.  Festival’in ulaştığı marka değerinin büyüklüğünden bahseden Özçınar, bölgenin simgesi  olan narenciye ile Portakal Festivali bütünlük sağlamakta olduğunu söyledi.

Özçınar, narenciye ürününü ön plana çıkarabilmek ve tüketim alışkanlığını artırmaya yönelik 38 yıl aralıksız düzenlenen Portakal Festivali’nin ülkemizde yapılan araştırmalarda Portakal Festival’inin bilinirlik ölçümlerinde ilk sırada yer aldığına dikkat çekti. 38 yıllık geleneğin aralıksız sürdürülmekte olduğunu dolayısıyla bunun hem topraklarımıza hem de Festivalimize kalıcılığın mühürlendiğine dikkat çeken Özçınar, “Bizler Güzelyurt’ta kalıcıyız ve kalıcı olmaya devam edeceğiz diye konuştu.

Yapılan yatırımların bunun bir göstergesi olduğunu dile getiren Özçınar, şuan Belediyenin TC katkıları ve kendi özkaynaklarıyla AB destekli kalıcı eserlere imza atmaya devam edildiğini söyledi. Güzelyurt Belediye Başkanı, Yıl sonu itibari ile yeni projelerin açılışının gerçekleşeceğini kaydetti.

38. Güzelyurt Portakal Festival’ine kardeş şehirlerimizin bu önemli günde bizlerle birlikte olmalarından dolayı Güzelyurt halkı adına teşekkür ederek, kardeş belediyelerle birlikte ortak projelere imza atarak kentimize yönelik proje uygulamalarına devam edileceğini söyledi.

 Hedef 250 bin Ziyaretçi

2014 yılında düzenlenen 37. Güzelyurt Portakal Festival’inde ziyaretçi sayısının yaklaşık 203 bin olduğunu belirten Özçınar, bu yıl 250 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Festivalin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

MENTEŞ GÜNDÜZ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz de  sosyal, kültür ve ekonomik hayata kısa bir süre olsada hareketlilik getiren Güzelyurt Portakal Festivali’nde olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Portakal Festivali’nin etkinlikliklerin zenginliği ve katılımı geniş olmasıyla farklı bir boyut kazandığını belirten Gündüz, Güzelyurt halkının zorluklara ve ambargolara rağmen toprağına sahip çıkan üretken olduğunu vurgulayarak, daha güzel bir Güzelyurt için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Gündüz, 38. Güzelyurt Portakal Festivali’nin hayırlı olmasını diledi.

Narlıdere  Belediye Başkanı Abdül Batur,  Keçiören Meclis Üyesi Zafer Çoktan ve Manisa Meclis Üyesi Kemal Korkmaz da birer konuşma yaparak, kardeşlik ilişkisi kapsamında bilgi ve hizmet paylaşımı yapılarak ortak projelere imza atılacağı vurgulandı.

 AÇILIŞ TÖRENİ

Gösterilerin ardından festivalin açılışı Amfi Tiyatroda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sibel Siber, Mahmut Özçınar, Derviş Eroğlu, Menteş Gündüz, Hüseyin Özgürgün ve konuk belediye temsilcileri tarafından gerçekleşti.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI

Festival ülkeye gelen konuk belediye temsilcileri, yabancı heyetler, okullar, kültür ve sanat dernekleri, kurum, kuruluşlar, spor kulüpleri ve animatör ekiplerin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Güzelyurt Kurtuluş ilkokulu önünde saat 19:00’da başlayan kortej, Amfi Tiyatro’da sona erdi.

Kortej süresince beş yol, kapalı çarşı meydanı ve müze önü olmak üzere üç ayrı noktada gösteriler yer aldı. Kortej yürüyüşü sonrası açılış gösterilerine geçildi.

TÖRENE KATILANLAR

Amfi Tiyatroda gerçekleşen açılış törenine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz,  Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, İzmir Konsolosu Uğur Umar, bölge milletvekilleri, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Keçiören İl Başkanı ve Meclis Üyesi Zafer Çoktan, Manisa Meclis Üyesi Kemal Korkmaz, ODTÜ KK Kalkanlı Kampüsü Rektörü Prof Dr. Turgut Tümer, Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Zeki Manicioğlu, Telsim Genel Yardımcısı  Fevzi Tanpınar ,Yakın Doğu Hastahanesi Güzelyurt Koordinatörü Mutlu Atasayan ve çok sayıda halk katıldı

 “ATLANTİS” NEFES KESTİ

Açılış öncesinde Atlantis akrobasi ekibi muhteşem bir gösteri sundu. Gösterileriyle nefesleri kesen ekibin gösterileri görülmeye değerdi.

Akrobasi gösterilerinin ardından Fire Storm ateş gösterisi gerçekleşti.

PLAKET TAKDİMİ

Festival sponsorlarından Telsim, Yakın Doğu Hastahanesi ve En fazla ürün ihraç eden işadamı Yaşar Akpolat’a   plaket takdim edildi.

Halkdansları Gösterileri

Festival programı kapsamında Amfi Tiyatroda Halk Dansları gösterileri, parkın çeşitli yerlerinde ise farklı gösteriler ve animasyonlar yer aldı.  Tarihsel karakterlerin yer aldığı canlı heykel performansları parkın birçok yerinde halka sürpriz gösteriler sundu.

Gösteri Merkezinde de ateş gösterileri ve Moğol Akrobasi ekibinin gösterileri devm etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler