• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 12 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 12 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı başladı

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) katkılarıyla gerçekleştirilen “4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı”, bugün başladı.
4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı başladı

Konferansın ilk üç gününde yeni medya, bilişim hukuku ve e-dönüşüm konuları  ele alınacak; son iki gün ise uluslararası alanda kendini kanıtlamış uzmanların katılımıyla siber güvenlik konusunun geniş bir şekilde ele alınacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

 Kalkınma Bankası Can İbrahimoğlu Konferans Salonu’nda yer alan konferans 5 gün sürecek.

Konferansın hedefi, ülkenin siber güvenlik anlamında bulunduğu noktayı tespit etmeye yardımcı olmak, bu sayede farkındalığın artırılıp çözüm önerilerinin geliştirilebileceği bir platform yaratmak.

Konferans kapsamında oturumların yanı sıra 5 gün boyunca  Polis Genel Müdürlüğü personeline ve kamu bilişim çalışanlarına siber güvenlik eğitimi de verilecek.

Konferans saat 14.30’da BTHK Başkanı Kadri Bürüncük’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından KKTC Telsim Genel Müdürü Fevzi Tanpınar’ın moderatörlüğünde “Yeni Medya” konulu panele geçildi.

Panelde Medya Etik Kurulu Başkanı Bekir Azgın, Dış Basın Birliği Başkanı Olcay Kıraç ve Türk Ajansı (TAK) Kıbrıs Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci Emin Akkor birer sunum gerçekleştirdiler.

BÜRÜNCÜK: “TEKNOLOJİYLE BİLGİYE ULAŞIM ŞEKLİ DEĞİŞTİ”

BTHK Başkanı Kadri Bürüncük açılış konuşmasında, siber güvenliğin çağın ve son yılların en önemli konularından biri olduğunu söyledi.

Bilgi ve iletişim sektöründe tüketicilerin talebinin her geçen gün arttığını ve teknolojinin gelişimiyle bilgiye ulaşım şeklinin değiştiğini kaydeden Bürüncük, insanların doğru mu yanlış mı olduğuna bakmadan ve etik olup olmadığını değerlendirmeden haberleri sosyal medyadan elde ettiğini belirtti.

İnternet gazetelerinin künyesinin ve haberlerde kaynak gösterilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bürüncük, kopyala yapıştır şeklindeki haberciliğin çalıntı olabileceğini ve güveni sarstığını kaydetti.

AZGIN: “DAHA NET TANIMLAR LAZIM”

Medya Etik Kurulu Başkanı Bekir Azgın “Yeni Medya” başlıklı panelin ilk bölümünde yaptığı konuşmada, kendisine gönderilen siber güvenlik yasa tasarısıyla ilgili görüşlerini ifade etti.

Azgın, tasarıda yer alan “Fikir ve sanat eseri” ile “icracı sanatçı”  ifadelerinin tanımını yaptı; tasarıda bazı durumların net olmadığını, daha net tanımlamalar yapılması gerektiğini söyledi. Azgın, bazı ifadelerin başka yerlere çekilebileceğini ve bazı boşluklar bulunduğunu da anlattı. Azgın, tasarıdaki kelime ve dil bilgisi hatalarını da sıraladı.

KIRAÇ: “BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY ANCAK…”

Dış Basın Birliği Başkanı Olcay Kıraç da konuşmasında, yeni medyanın ne demek olduğunu, gazeteciliği nasıl etkilediğini ve siber güvenliğin ne anlama geldiğini anlattı.

Herhangi bir bilgiye ulaşmanın artık çok kolay olduğunu söyleyen Kıraç, ancak  bu bilginin güvenilirliğinden emin olunamadığını kaydetti.

Web oratmının hızlı ve ucuz habercilik sunduğunu, raklam geliri getirdiğini ifade eden Kıraç, ancak siber güvenlik sağlanmadığı takdirde, çok emek verilen bir haberin bir başkası tarafından alınıp kullanabileceğini ifade etti. Kıraç, dolayısıyla siber güvenliğin mesleki uygulamalar yanında en başa çekilmesi gerektiğini vurguladı.

AKKOR: “EN ÇOK SORUN FACEBOOK VE İNTERNET GAZETECİLİĞİNDE”

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ise sunumunda, yeni medyanın günlük yaşamdaki yeriyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Konuyu en çok internet gazeteciliği ve facebook üzerinden değerlendireceğini, çünkü en çok sorunun burada yaşandığını dile getiren Akkor, herkesin artık cebinde gazetelerle gezdiğini kaydetti.

Sosyal medyada daha çok kriminal ve sansasyonel haberlerin okunduğunu ve dolayısısyla bunlara daha fazla yer verildiğini kaydeden Akkor, böylelikle etik sorunların da daha çok ortaya çıktığını anlattı.

İnternet gazetelerinin haber kaynağının yazılı medya, sosyal medya, bireylerin paylaştıkları ve TAK olduğunu kaydeden Akkor, sosyal medya üzerinden örgütlenmenin ya da bir konuyla ilgili kamuoyu oluşturmanın ve tepki göstermenin de mümkün olduğunu söyledi.

YARIN “BİLİŞİM HUKUKU”, ÇARŞAMBA “E-DÖNÜŞÜM”

“4. CYPSEC Siber Güvenlik Konferansı” çerçevesinde yarın ise “Bilişim Hukuku” paneli yer alacak.

24 Mayıs Çarşamba “KKTC’de E-Dönüşüm” konusu masaya yatırılırken, 25 Mayıs Perşembe günü 09.15’ten itibaren bir dizi sunum gerçekleştirilecek.

Konferans, 26 Mayıs Cuma günkü 09.30’dan itibaren başlayacak sunumlar sonrasında, BTHK Başkanı Kadri Bürüncük’ün saat 16.00’da yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler