• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali başlıyor

Festival 1 Mart-27 Mart 2016 tarihlerinde Çatalköyde başlıyor.
6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali başlıyor

Çatalköy Belediye başkanlığından yapılan açıklamaya göre ;Çatalköy Belediyesinin bu yıl 6. Sını düzenlediği Beşparmaklar Tiyatro Festivali 1 Mart -27 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.Çatalköy Belediyesi Erol Avgören Kültür Merkezinde hayat bulacak olan 6. Beşparmaklar Tiyatro Festivalinde çocuk oyunları dışındaki tüm oyunların başlama saati 20.00 da olacaktır denildi.

Çatalköy Belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı açıklamada;her yıl olduğu gibi bu yıl düzenleyeceğimiz tiyatro festivalimizde ,olanaklar ölçüsünde çıtayı bir basamak daha yukarıya çıkartıyoruz.Hulusioğlu konuşmasının devamında,6.Beşparmaklar Tiyatro festivalimize bu yıl 12 farklı tiyatro ekibi 16 kez sahne alacaktır.Bu sahne alacak oyunlardan 3 tanesi 2 farklı tiyatronun sahneleyeceği çocuk oyunlarımız olacaktır.5. Beşparmaklar tiyatro festivalimize kadar Çatalköy Belediyesi olarak sponsorlarımızdan yararlanmamıştık.Ancak bu yıl çıtayı bir basamak daha yukarıya çıkartmaya karar verdiğimiz zaman bölgemizin ve ülkemizin çok önemli dört tane işyeri sahibi ve kurumunu yanımıza aldık.Acapulco Resort Otel,Cratos Premium Otel ,MTS Turizm ve The Olive Tree Otel katkılarından dolayı şahsım ve belediye meclisim adına tümüne teşekkür ederim. 6. Beşparmaklar Tiyatro Festivalimizde her yıl olduğu gibi ülkemizin ödenekli ve amatör tiyatrolarının yanı sıra ,Türkiye’den de Ankara Devlet Tiyatrosu,İstanbul’dan Tiyatro İnsan ve Çorum dan Dost oyuncuları bizlerle birlikte olacaklardır.Ayrıca Tiyatro Gazetesi sahibi sn Nazif Uslu da festivalimize katılarak Çatalköy’deki çocuklarımız ile atölye çalışması gerçekleştirecektir.Festivalimize katılarak bize renk katacak olan tüm tiyatrolarımıza ve katkı koyan sponsorlarımıza teşekkür eder,festivalimizin özelde Çatalköy genelde ülkemiz tiyatro severlerine hayırlı olmasını dilerim.dedi.

6. Beşparmaklar Tiyatro Festivali, Gibetsu ve Tiyatro Su nun ortak yapımı olan Aşk Grevi adlı oyun ile başlıyor 1-2-3 Mart tarihlerinde sahneleniyor. 5 Mart 2016 Çorumdan gelen Dost Oyuncuları Gece Sözleri adlı oyunla Cumartesi akşamı izleyicileriyle buluşuyor. 7 Mart sabah saat 09.00 da ve 11.00 da İstanbul’dan gelen Tiyatro İnsan iki gösterimle Kedi ile Palyaço adlı çocuk oyunuyla çocuk izleyicilerle buluşuyor. 9 Mart 2016 tarihinde 4. Duvar Kültür ve Düşünce Derneği Telefon adlı oyununu sahneliyor. 11 Mart 2016 Cuma akşamı Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Şaman adlı oyunuyla sahne alıyor. 13 Mart 2016 Pazar akşamı Güzelyurt Sanat Derneği Annem Niçin Miyavladı adlı oyunu sergiliyor. 16 Mart 2016 Çarşamba Akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu Nehir adlı oyunla sahne alıyor. 18 Mart Cuma sabah saat 10 da KKTC Devlet Tiyatroları Deryanın Rüyası adlı çocuk oyunuyla çocuk izleyicilerle buluşuyor. 19 Mart 2016 Cumartesi akşamı yine KKTC Devlet Tiyatroları Ayrılık adlı oyunla sahne alıyor. 21 Mart 2016 Mesarya Kültür Sanat derneği İğneli Kabare adlı oyun ile izleyicileri ile buluşuyor. 23 Mart 2016 Çarşamba akşamı Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatroları Dedemin Paracıkları adlı oyun ile sahne alıyor. Festivalin sonunda 26-27 Mart 2016 Tarihlerinde Çatalköy Belediye Tiyatrosu Kuş Evi adlı oyunla sahne alıyor.

program

Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik ise yaptığı açıklamada; Olanaklarımın ölçüsünde özelde Çatalköy genelde ülkemiz halkı için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 6. Beşparmaklar Tiyatro Festivalimizde de Tiyatro dostlarımızı çoğaltmayı, düşmanlarımızı azaltmayı hedefledik. Çoğalan her tiyatro izleyicisi çok önemli toplumsal bir kazançtır. Festivalimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz ancak biletlidir. Lütfen tiyatro severler önceden rezervasyon yaptırıp yerlerini ayırtarak biletlerini aslınlar. Bizler inatla tiyatro tohumları ekmeye ve seyircilerimizi çoğaltmaya devam edeceğiz, dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler