• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

7’den 77’ye yaşamlar görücüye çıktı

KKTC’nin ilk ve tek ILFIAP Dernek ünvanına sahip Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği KIFSAD, 5. Kuruluş yıldönümünde yeni bir sergi daha açtı.
7’den 77’ye yaşamlar görücüye çıktı

36 fotoğrafçının 72eserinin sergilendiği sergide tema olarak 7’den 77’ye Yaşamlar olarak belirlendi.

25 Ekim saat 19.30’da Lefkoşa’da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda açılan sergisi siyasi ve sanat camiasından birçok isim katıldı ve yoğun ilgi gösterdi. Sergi açılışına Ada’nın  güneyinden çok sayıda davetli ve fotoğrafsever de katıldı.

Sergide ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı. Dernek Başkanı Mehmet B. Türkelman yaptığıu açıklamada “ Derneğimiz 27 Ekim 2011 yılında Lefkoşa’da kurulmuş olup kurulduğu günden bu yana fotoğraf sanatını ve görselliğini kullanarak toplum içerisindeki algıları değiştirebilmeyi, seçicilikleri ve farkındalıkları artırabilmeyi sağlamak amacındadır. Birçok üyemiz ülkemizde düzenlenen devlet fotoğraf yarışması ve özel kurumların düzenlediği fotoğraf yarışmalarında çeşitli dereceler, ve sergilemeler yanında uluslararası düzeyde FIAP, PSA, ICS ve GPU patronajlı yarışmalarda ödül ve sergilemeler alarak çeşitli başarılara imza atmaktadırlar. Katkı koyan değerli üyelerimize ve  yönetim kurulu üyelerine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber’i temsilen geceye katılan Meclis Kültür Komitesi Başkanı Arif Albayrak’ta kısa bir konuşma yaptı. Albayrak yaptığı konuşmasında “Yüreği sanatla çarpan bir ülkenin kurtuluşunun sanatla ve kültürle olduğuna inanan bir avuçda olsa ama giderek çoğalan insanlar olmak gerçekten çok önemli. ” dedi.

Cyprus Photographic Society Başkanı ve FIAP KIBRIS Temsilcisi Constantinos Charalambous serginin açılışında yaptığı konuşmasında “Cyprus Photographic Society olarak KIFSAD’ın gerçekleştirdiği bu güzel sergiden dolayı kendilerini kutlarız. Serginin başlığı 7’den 77’ye yaşamlar olması çok etkileyici ve bize önemli mesajlar veriyor. Bu durum gösteriyor ki Kıbrıslı Türk Fotoğrafçıların artistik yönü de çok yüksek ve bize gerçek bir ders veriyor. Bu da uluslarası camida kendilerine birçok ödül getiriyor. Bu yıl 11 kıbrıslı türk fotoğrafçı FIAP(uluslarası fotoğraf federasyonu tarafından verilen ünvanlar ) ünvanlarını almıştır. Bunlardan 8 tanesi  AFIAP, 2 tanesi EFIAP ve 1 tanesi de  EFIAP Bronze.  Bu harika bir haber” ifadelerini kullandı.

FIAP (Uluslarası Fotoğraf Federasyonu) Medya İlişkileri Bölümü Direktörü Nikos Karanakis yaptığı konuşmada “ILFIAP Dernek olan  KIFSAD Yönetimini  böylesine yaratıcı bir konu olan insan temasından seçtiğinden dolayı tebrik ediyorum. FIAP Irtibat sorumlusu ve Cyprus Photographic Society Başkanı Sayın Costakis ile ILFIAP Fotoğraf dernekleri hakkında kısa bir sohbet gerçekleştireceğiz. Amacımız Kıbrıs’taki ILFIAP derneklerle özel bir çalışma yapmak istiyoruz. bir tema belirleyip 20 fotoğraftan oluşan bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Umarım bu proje hayata en kısa sürede geçecektir” dedi.

 Açılışı öncesinde bu yıl FIAP(uluslarası fotoğraf federasyonu tarafından verilen ünvanları almaya kazanan 11 Kıbrıslı Türk fotoğrafçı sahneye çağrıldı ve tebrik edildi.

İsimler şöyle:

Adem Kavaz, Ahmet Dağbaşı, Buket Özatay,  Cahit Taşkıran, Emel Sefer, Hasan Bağlar, Kenan Hürdeniz,  Mehmet Gökyiğit, Mustasfa Evirgen, Nihal Sakarya, Nihan Güneş

KIFSAD’ın 2015-2016 fotoğraf sergisi 30 Ekim tarihine kadar açık kalacak.        

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler