• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Akıncı, YÖDAK yetkililerini kabul etti, YÖDAK kendi içinde uyum yakalamalı

Akıncı, YÖDAK yetkililerini kabul etti, YÖDAK kendi içinde uyum yakalamalı
Akıncı, YÖDAK yetkililerini kabul etti, YÖDAK kendi içinde uyum yakalamalı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı son zamanlarda YÖDAK’ın kapatılması ya da siyasi iradeye tabi kılınmasına dönük düşüncelerin seslendirilmeye başlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, Kurulun tam tersine daha güçlü, bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olması için çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, YÖDAK Başkan ve üyelerini bugün makamında kabul etti.

YÖDAK’ın kendi içinde bir uyum yakalayarak sorumluluklarını yerine getirmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkedeki diğer kurumların YÖDAK’a destek vermelerinin de şart olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre; son dönemlerde YÖDAK’ın kapatılması ya da fonksiyonlarının bir müsteşarlığa devredilmesi şeklinde görüşler ifade edildiğini üzüntüyle gözlemlediğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun son derece yanlış olduğunu kaydetti. “Yapılması gereken tam tersidir” diyen Akıncı, uluslararası örgütlere üyeliği de bulunan YÖDAK’ın daha güçlü hale getirilmesi; özerk ve bağımsız yapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. YÖDAK’ın alt yapı eksiklikleri ile personel ihtiyacının giderilmesi gerektiğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, ilgili kurumların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Görüşmede YÖDAK’a verdiği destek için Cumhurbaşkanına teşekkür eden Kurul Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, YÖDAK’ın bir bütün olarak görevinin başında olduğunu ve görevlerini uyum içinde yerine getirdiğini belirtti.

İzinli olarak yurt dışında bulunan iki Üye ile atama işlemi henüz resmi olarak tamamlanmayan yeni Üyenin bugünkü ziyarette hazır bulunamadığını ifade eden Prof. Dr. Büke, Kurul olarak Cumhurbaşkanına kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

YÖDAK’ın çıkarılan tüm güçlüklere karşın çalışmalarına akademik kurallar ve yasal mevzuat çerçevesinde devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Büke, 2017 yılında 50, 2018 yılında 60 ve 2019 yılının ilk 9 ayında 55 toplantı yaptıklarını açıkladı.

Prof. Dr. Büke, “YÖDAK olarak amacımız ülkemize ve bizden sonra gelecek Kurul Başkan ve Üyelerine yasası ve alt yapısı ile her koşulda çalışan, bağımsız, sürdürülebilir anayasal bir kurum bırakmaktır” diye konuştu.

Görüşmede söz alan üyeler de Kurulun bir bütün olarak uyum içinde çalıştığını vurgulayarak YÖDAK’ın özerk yapısına zarar verilmemesinin önemine işaret ettiler.

YÖDAK’ın ortadan kaldırılması ya da etkisizleştirilmesi halinde KKTC üniversitelerinin YÖDAK aracılığıyla sağladığı uluslararası bölüm ve program akreditasyonlarının kaybedileceğine dikkat çeken üyeler, bu konuda hata yapma lüksünün bulunmadığını kaydettiler.

Üyeler, YÖDAK’ın anayasal bir kurum haline dönüştürülmesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler