• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

alatasaray'da Fatih Terim'e ağır ceza! Kaçıracağı maç sayısı...

Galatasaray'da faulü vermediği gerekçesiyle çok kızan Fatih Terim, “Sen nasıl hakemsin ulan Mustafa Öğretmenoğlu” deyince kırmızı kart gördü.
alatasaray'da Fatih Terim'e ağır ceza! Kaçıracağı maç sayısı...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fatih Karagümrük maçında oyundan atılırken, maçın seyircisiz oynanmasından dolayı söylediği tüm sözler statta yankılandı.

Maçı katlettin" 

69. dakikada yaşanan bir pozisyonda futbolcusuna faul yapıldığını düşünen Terim, Arda’nın da sarı kart görmesi sonrasında, “Sen nasıl hakemsin ulan Mustafa Öğretmenoğlu” diye bağırdı. Bunun sonrasında da Terim’e kırmızı kart geldi. Bunun sonrasında hızını alamayan sarı-kırmızılıların teknik patronu, “Maçı katlettin. Onların da hakkını yiyorsun. Sen ancak bekçi olursun. Futbolu bilmiyorsun. Akşam, ‘Fatih hocayı attım’ diye herkese anlat. Terbiyesiz, ahlaksız” ifadelerini kullandı.

Bir kural ihlali daha 

Bunun ardından tribüne çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın son yarım saatini tribünden izlemek zorunda kaldı. Müsabakanın ardından yeniden saha içine dönen tecrübeli teknik adam bu kez “idari tedbire uymama” yönünden bir kez daha ihlalde bulundu.

“Hakaret”ten ceza alması bekleniyor 

Tüm bunlar dikkate alındığında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in bu sözleri başını oldukça ağrıtacak. Hakem raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilecek olan Terim’in “Hakaret”ten ceza alması bekleniyor.

7 maç gelebilir 

Futbol Disiplin Talimatı’nın, “Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit, tükürme” fiillerini kapsayan 41. maddeye göre, “TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan; görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir” ifadesi yer alıyor.

Cezası ağır 

“İdari tedbire uyulmaması”nın cezası ise daha ağır... Oyundan atılmasıyla başlayan tedbir nedeniyle sahaya girmesi yasak bulunan Terim’in saha kenarına gelmesinin raporlarda yer alıp almadığı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

4 ile 12 müsabaka 

Talimatta, “Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden görevlilere ve diğer kişilere ise 4 ila 12 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 30 günden 90 güne kadar hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig için 33 bin TL’den 65 bin TL’ye kadar para cezası verilir” ifadesi yer alıyor.

Cepten seyretti itiraz etti 

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında gerçekleşen pozisyona Galatasaray Fatih Terim itiraz etti. Terim, Emre Akbaba’nın sakatlık yaşadığı pozisyonda penaltı itirazı yapıldı. Teknik heyet pozisyonu telefondan izlerken, penaltı itirazında bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler