• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır?

Burun estetiğinde törpüleme tekniği nasıl yapılır?
Ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır?

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin en çok yaşadığı sıkıntı, burun kemiğini kırarak yapılan operasyonlardan sonra yaşanan morarma ve ödem gibi sorunlardır. Ancak törpüleme tekniğinde bu tarz sorunların yaşanmadığını belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, önemli bilgiler verdi.

Öztürk törpüleme tekniğini şöyle anlattı; “Özellikle burun kemeri estetiğinde törpüleme tekniği günümüzde oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Törpüleme tekniği ile geleneksel cerrahide kullanılan kırma gibi yöntemlere gerek kalmadı. Ayrıca operasyon sonrası morarma ve ödem ihtimalini azaltarak iyileşme sürecinin çok daha zahmetsiz hale gelmesini sağladı. Bu yöntemde burundaki kusurlar kaleme benzer özel aletler ile hassas bir şekilde törpülenerek düzeltilir. Tıraşlama yöntemi ile burnun sivri noktaları, inceltme, çıkıntı, fazlalık kısımlar törpülenir.”

AMELİYATTAN SONRA ALET KULLANMAYA GEREK YOK

“Burun estetiğinde törpüleme yöntemi, hastanın ve cerrahın tercihine göre lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılır. Burun kemiği ile ilgili sorunlarda kullanılan bu teknik ile burun kemeri, eğriliği ya da asimetrisi düzeltilir. Operasyondan sonra tampon ya da sargı bezi gibi uygulamalar da cerrahın tercihine göre değişiklik gösterir. Günümüzde birçok cerrah bunların yerine atel ya da burun üstü destekleyici özel bandajlar kullanmayı tercih eder. Törpüleme tekniğinde burun kemiği kırılmadığı için genellikle alet kullanmaya da gerek olmaz. Burundaki kemik dokusunu desteklemek için bandaj kullanılabilir.”

TÖRPÜLEME TEKNİĞİNİN AVANTAJLARI NELER?

 

“Burun törpüleme estetiğinde geleneksel burun estetiği ameliyatında olduğu gibi burun kemiğinde kırma işlemi uygulanmadığından yüzde ödem ve göz çevresinde morluk oluşmaz. Operasyon sonrasında olası bir ağrı için basit ağrı kesicilerin yanı sıra, burun içerisine de bir düzeltme yapıldıysa, okyanus suyu spreyler ve burun nemlendirici ürünler kullanılması iyileşme sürecinin daha rahat geçmesini sağlar.”

Estetik Cerrah Op. Dr. Güncel Öztürk “Burun törpüleme işleminde de diğer burun estetiği ameliyatlarında olduğu gibi
burun kemiği gelişimi tamamlandıktan sonra yapılır. Bu süre kızlarda 18 erkeklerde ise 22 yaş olarak kabul edilir. Çok özel durumlarda yaş sınırı daha erkene alınabilir. Burunda morluk ve şişlik oluşmadığı için iyileşme süreci kısa olur. Hastalar günlük yaşantısına çok daha kısa süre içinde devam eder. Tampon ya da atel kullanımına gerek olmadığı için ameliyat sonrası süreç hasta için çok daha zahmetsiz geçer. Siz de törpüleme tekniği alanında uzman bir estetik cerraha giderek törpüleme tekniğinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenebilir ve burnunuzdaki estetik sorunlardan kurtulabilirsiniz.”

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler