• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ANAR ve A&G anket şirketlerinden çok konuşulacak Babacan ve AK Parti verileri!

ANAR ve A&G anket şirketlerinden çok konuşulacak Babacan ve AK Parti verileri!
ANAR ve A&G anket şirketlerinden çok konuşulacak Babacan ve AK Parti verileri!

ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu ve A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Babacan'ın kuracağı yeni partinin siyaset arenasındaki şansını değerlendirdi.

Eski Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan partisinden istifa ederek, yeni parti hazırlıklarına resmen girişti. Davutoğlu da Konya'da yaptığı konuşmada "Hepinizi yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye davet ediyorum" diyerek startı vermişti. 

Babacan'ın istifası sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı "Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok" açıklaması ve olası yeni parti senaryolarını değerlendiren ANAR Araştırma Genel Müdürü İbrahim Uslu ve A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür, Babacan'ın kuracağı yeni partinin siyaset hayatındaki şansını değerlendirdi.

Independent Türkçe'ye konuşan iki anketçi "Babacan AK Parti’yi karpuz gibi bölmez; yüzde 12’lik ‘beyaz sağ’ oyunu alır" yorumunda bulundu. 

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, yeni kurulacak partinin, AK Parti'den önemli bir pay alabileceği görüşünde.

Uslu, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı AK Parti seçmeni olan muhafazakar, eğitimli ve orta-yüksek gelir grubuna mensup kişilerin, Babacan'ın partisine destek vereceğini ifade etti.

Uslu'ya göre AK Parti oyunun yüzde 10-12 arasındaki oranı, 'beyaz sağ' olarak tanımladığı kişilerden oluşuyor.

Babacan'ın partisinin bu kitleye hitap edeceğini söyleyen Uslu, destekçi skalasının AK Parti seçmeni olan 'beyaz sağ' seçmenle sınırlı kalmayacağını da savundu.

Uslu, partisinden memnun olmayan ama altenatifsizlik nedeniyle oy veren CHP, İYİ Parti ve MHP seçmenlerinin de Babacan'ın partisini destekleyebileceğini belirtti.

Uslu'ya göre, Babacan'ın liderliğindeki partinin, 'doğru kadrolarla hareket etmesi halinde' HDP'ye gönülsüz de olsa oy veren muhafazakar Kürt seçmende de karşılığı olacak.

AK Parti'nin son süreçte 'şahin politikalar' yürüttüğü tespitini yapan Uslu, muhafazakar Kürt seçmenlerin büyük bölümünün bu nedenle AK Parti'den uzaklaştığını söyledi.

A&G Araştırma Genel Müdürü Adil Gür ise, İbrahim Uslu ile aynı fikirde değil. Gür, Babacan’ın partisinin resmilik kazandığında yapılacak araştırmadan çıkacak sonucun daha sağlıklı olduğunu belirtti.

AK Parti’nin lider partisi olduğunu söyleyen Gür, “Oy verenlerin ezici çoğunluğu, partiye değil Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor” ifadelerini kullanırken, Ali Babacan için şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomideki başarı veya başarısızlık"

Görev başında olduğu dönemde, ekonomi alanında başarılı bir süreç geçirmiş ve yıpranmamış bir isim Ali Babacan. Babacan’ın geleceğinin, iktidarın önümüzdeki dönemde ekonomideki başarı veya başarısızlığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.“Babacan ve Gül hareketinin AK Parti’yi karpuz gibi ortadan ikiye böleceği veya üçte birini partiden koparacağı kanaatinde değilim.” diyerek sözlerine devam eden Gür, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 1 oyun bile çok önemli olacağını vurgulayarak, Babacan’ın kuracağı partinin alacağı oyun büyük bölümünü AK Parti’den koparacağını ifade etti.

Babacan’ın kuracağı partinin AK Parti tabanından büyük grupları koparamayacağını savunan Gür, ekonomide çalkantılı bir süreç yaşanırsa tercih sebebi olacağını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler