• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Anastasiadis: “Türkiye’ye nüfuz kullanılmasını sağlamaya çalışıyorum”

Anastsaiadis “müzakerelerde, milli itibar sınırları içerisinde hareket edeceği” vaadini hatırlatarak “devlet yapısında Kıbrıslı Türklerin endişelerine Rumların ‘haklı’ taleplerini göz ardı etmeden cevap veren bir çözüm için çalışacağını” söyledi.
Anastasiadis: “Türkiye’ye nüfuz kullanılmasını sağlamaya çalışıyorum”

“Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün yalnız Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin değil, bir şartla; kendi çıkarına da olacağını anlaması için Türkiye üzerinde nüfuz kullanılmasını sağlamaya çalıştığını” açıklayan Rum Yönetimi Başkanı “Artık bıraksın da kaderimize biz karar verelim. Geleceğe nasıl yürümek istediklerine Kıbrıslılar karar versin” dedi.
Alithia “Geleceklerine Kıbrıslılar Karar Versin… Başkan Anastasiadis Kıbrıslı Türkleri Geleceklerine Karar Vermelerine İzin Vermiyor Diye Ankara’ya Cepheden Saldırdı” başlıklı haberinde Anastasiadis’in bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorunuyla ilgili sözlerini aktardı.
Habere göre Anastsaiadis “müzakerelerde, milli itibar sınırları içerisinde hareket edeceği” vaadini hatırlatarak “devlet yapısında Kıbrıslı Türklerin endişelerine Rumların ‘haklı’ taleplerini göz ardı etmeden cevap veren bir çözüm için çalışacağını” söyledi. 
“Gerçek Avrupa devleti olarak işlememiz için tam bağımsız, tam egemen olmamız gerekir ki Kıbrıs için Kıbrıslılar karar versin, Kıbrıslı Türkler üzerinde Türkiye değil” iddiasında bulunan Anastasiadis sözünü tuttuğunu ancak bu kararlı çabasında arzu ettikleri yeniden birleşmeye ulaşamamalarından üzüntü belirtti. 
Anastasiadis Kıbrıslı Türklerin “aşırı” diye nitelediği taleplerinin sorunlar yarattığını, bunların aşılıp aşılamayacağını görmek için de sorunun iç yönleriyle ilgili yeni bir diyaloğa hazır olduğunu ancak Kıbrıs ile ilgili konferans için Türkiye’nin “güvenlik konusundaki tezlerinin net olması”  maksadıyla “yeterli ön hazırlık gerektiğini” savundu. 
Bunu BM Genel Kurulu kürsüsünden Genel Sekreter’e, Güvenlik Konseyi daimi üyelerine, Avrupalı ortaklarına ve uluslararası topluma ilettiğini söyleyen Anastasiadis “güvenlik sorunu çözülmeden Kıbrıs sorunu çözülemez. Çabalarımız sonucu Genel Sekreter bunu gerek 4, gerek 30 Haziran 2017’de tamamen benimsedi. İçerisinde hareket ettiğimiz ve bundan sonra da etmek istediğimiz parametreler bunlardır” ifadesini kullandı. 
Nikos Anastaiadis “Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin de varlığı ile Ankara’ya; Kıbrıs sorununda bir çözümün  sadece Kıbrıs halkının, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin değil –bir şartla-  kendi çıkarına da olduğunu anlayacağı nüfuzun kullanılmasını sağlamaya çalışıyorum: Artık bıraksın da kaderimize biz karar verelim. Geleceğe nasıl yürümek istediklerine Kıbrıslılar karar versin ve kendi tezlerini Kıbrıslı Türklere dayatarak Kıbrıs’ı himaye edebileceğini düşünmekten vazgeçsin.”
Fileleftheros haberi “Kıbrıslılar Karar Versin… Başkan: Vaadim, Müzakerelerde Milli İtibar Sınırları İçerisinde Hareket Edeceğimdir” başlığıyla aktardı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler