• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ankara'da patlamanın ardından Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı

17 Şubat Çarşamba günü saat 18.31'de Ankara'da patlama yaşandı. 28 kişinin vefat ettiği 61 kişinin yaralandığı Ankara'daki patlamanın terör saldırısı olduğu açıklandı.
Ankara'da patlamanın ardından Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı

Ankara'daki patlama meydana geldi. Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlama çevre yerlerden de büyük bir şiddetle hissedildi. İlk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü Ankara'daki patlamada ölü sayısı giderek arttı. Son olarak Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara patlamasında 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını bildirdi.

YARALILARIN 30'U TABURCU EDİLDİ

Ankara'da 17 Şubat Çarşamba günü 18.31'de İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta, askeri personeli taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi ise yaralandı. Ankara'daki saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'u taburcu edilerek evlerine gönderildi. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise sivil hastanelerde tedavi altına alındı. Tedavi gören 31 kişinin hayati tehlikelerini bulunmadığı belirtildi. Ankara'daki patlama esnasında lojman yakınında bulunan ve hafif şekilde yaralanan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin de sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan 61 kişiden 30'unun taburcu edildiği, 31 yaralıdan 8'inin GATA'da, 23'ünün ise sivil hastanelerde tedavi altına alındığı, hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı yönünde bilgi alındığı ifade edilen açıklamada, saldırı sırasında lojman yakınında bulunan ve hafif yaralanan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ANKARA'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada alçakça ve kalleşçe düzenlendiği vurgulanan saldırı, şiddetle kınanarak şöyle denilmişti:

"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz"

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ'TAN ANKARA'DAKİ PATLAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Kurtulmuş: 28 vatandaşımızı kaybettik 61 vatandaşımız da yaralı "Servis araçlarının durduğu bir esnada bir araçtan bombalı bir araçla yapılan saldırı" Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Ankara'da 18.31'de İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta, askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada bir araçtan bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Kimlik tespitleri yapıldıkça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca 61 vatandaşımız da yaralı. Çeşitli hastanelerde tedavi altındalar. Terörü kınıyoruz" diye konuştu.

"32 AMBULANS İLE YARALILARIN TAŞINMASI İŞLEMİ YAPILDI"

Kurtulmuş, patlamaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Olay anın 3. dakikasından itibaren ambulanslarımız olay yerine sevk edildi. 32 ambulans ile yaralıların taşınması işlemi yapıldı. Olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcımızın başkanlığındaki 7 kişilik bir savcılar heyeti tarafından da bütün detayları ile soruşturulmaya başlandı.

EN KISA SÜREDE BU SALDIRININ ARKASINDA KİMİN OLDUĞU ORTAYA ÇIKARILACAKTIR

Olay yerindeki bütün veriler titizlikle değerlendiriliyor. Şu ana kadar saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılamadı. En kısa sürede bu saldırının arkasında kimin olduğu ortaya çıkarılacaktır. Ayrıca çok kısa bir süre içerisinde otopsi çalışmalarına başlanmıştır. Ümit ediyorum en kısa süre içerisinde bu kimlikler ortaya çıkarılacaktır.

İLGİLERİ KİRLETEREK VATANDAŞLARIMIZI KORKU VE PANİK İÇERİSİNE SOKMAYA GAYRET GÖSTERİYORLAR

Bu tür olaylar sırasında maalesef, ilk andan itibaren bir takım bilgi kirliliği şebekeleri ortaya çıkıyor. Ortalığı, bilgileri kirleterek vatandaşlarımızı korku ve panik içerisine sokmaya gayret gösteriyorlar.

ANKARA'DA İKİNCİ BİR PATLAMA OLDU AMA O BİR BOMBA PATLAMASI DEĞİL

Bu çerçevede zaman zaman Ankara'da başka bombaların patladığı şeklinde de bir takım görüşler dile getiriliyor. Sosyal medya üzerinden de paylaşılıyor. Çok açık söylüyorum; Bu akşam Ankara'da ikinci bir patlama oldu ama o bir bomba patlaması değil. Güvenlik güçlerimizin şüpheli gördüğü bir paketi yok etmesi sırasında ortaya çıkan bir patlamaydı. Endişe edilecek bir durum yok.

HİÇ KİMSE ENDİŞE ETMESİN. ARKASINDAKİ SORUMLULAR ORTAYA KONULACAKTIR

Olayın bütün yönleri ile aydınlatılması için elimizden gelen her türlü çabayı ilk andan itibaren ortaya koymaya başladık. Hiç kimse endişe etmesin. Arkasındaki sorumlular ortaya konulacaktır. Bu saldırı sadece servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde aziz milletimize, milletimizin tamamına karşı yapılmış, alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı yapanları lanetliyoruz. O Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz, dünyanın her yerindeki saldırılarda da. Milletimize karşı yapılmış açık ve hain, alçakça bir saldırıdır. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkçası görüyoruz. Kuru bir lanetleme lafının ötesinde bu saldırının bütün bağlantılarını ortaya çıkaracak güce de kudrete de sahibiz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum…

BU SALDIRILAR İLE TÜRKİYE'YE GÖZ DAĞI VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Bu saldırılar karşısında her zamankinden daha fazla milli birliğe ihtiyacımız var. Dünyanın bir karanlık merkezinden ortak şekilde emirler alırcasına, eş zamanlı olarak harekete geçirilen bir terör heyulasıyla karşı karşıyayız. Bu saldırılar ile Türkiye'ye göz dağı verilmeye çalışılıyor. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, dünya görüşümüz ne olursa olsun herkesin teröre karşı bir milli birlik oluşturma mecburiyeti vardır. Hiçbir 'ama, fakat' demeden, terör örgütlerinden birisini ya da bazılarını kendilerine yakın hissetmeden ya da 'nasılsa hükümete karşı bunlar bu işleri yapıyorlar, hükümete zarar veriyorlar' duygusu içinde olmadan herkesi, bütün kardeşlerimizi, bütün vatandaşlarımızı teröre karşı yek vücut olmaya davet ediyoruz. Bu bir milli birlik meselesidir.

BU MİLLET NE YILAR, KORKAR NE DE BÜYÜK HEDEFLERİNDEN GERİ ADIM ATAR

Ne yaparlarsa yapsınlar terör örgütleri ve arkasında bunu organize edenler hiçbir şekilde hesapladıklarına ulaşamayacaklardır, hedeflerine ulaşamayacaklardır. Ne hükümetimiz terörle mücadeledeki bu kararlı tutumundan vazgeçecek, ne aziz Türk milleti bu toprakların sahibi olarak hükümete ve güvenlik güçlerine göstermiş olduğu desteği çekecektir, ne de farklı terör saldırıları altında kalan bölgelerde yaşayan halklarımız da bu terör örgütlerine destek verecektir. Bunları boşuna beklemesinler. Bu millet ne yılar, korkar, ne de terör çetelerini ortaya koymuş olduğu hain saldırılar karşısında kendi büyük hedeflerinden geri adım atar.

ULUSLARARASI CAMİAYI DA TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ HALİNDE YANIMIZDA OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Uluslararası camiayı da teröre karşı işbirliği halinde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Sadece kuru birtakım kınama cümlelerinden artık Türkiye'nin tatmin olmadığını herkesin bilmesini isterim. Terörü kınıyoruz.

BASİT BİRTAKIM KINAMA SÖZLERİYLE GEÇİŞTİRİLECEK KADAR BASİT BİR KONU DEĞİLDİR

Terör olayları Türkiye'de olduğu süre içerisinde bunlara karşı dışarıdan dost bildiğimiz, ortak bildiğimiz ülkelerden ne tür tepkilerin geldiğini de görüyoruz. Artık bu, basit birtakım kınama sözleriyle geçiştirilecek kadar basit bir konu değildir. Türkiye'nin bekası meselesidir, varlığı meselesidir, bu bölgenin sükunet içerisinde barış içerisinde yaşama meselesidir.

TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin desteği varsa bunları ortaya çıkaracağız. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye, Türkiye'ye ayar vermeye kalkmasın. Böyle bir şey olmadı, olmayacak. Vatandaşlarımızdan bütün bu olayın ağır tablosuna rağmen sakin ve sükunet içerisinde olmalarını, şu ya da bu taraftan gelecek herhangi bir provokasyon çağrısına karşı da tedbirli ve bu ölçekte de bu provokasyonlara prim vermeyen bir anlayışta olmalarını bekliyoruz.

BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Zor bir süreç ama asla ve asla bu topraklarda birilerinin yapmak istediğine fırsat vermeyeceğiz, birbirimize düşürmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Millet ve devlet olarak her bir ferdimiz, bu tarihi sorumluğumuzu içimizde, kalbimizde hissederek milli birlik ve dayanışma içerisinde olacağız. Teröre karşı yekvücut olmaya devam edeceğiz. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Ülkemiz, milletimiz var olsun."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler