• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

“Anlaşma kapitülasyon niteliğinde... Sayın Başbakan damat verip paşa olma”

“Başbakan bu anlaşmayı imzalasa da TDP su konusundaki mücadelesinden vazgeçmeyecek”“Mücadelemizi hem Meclis’te hem de Meclis dışında sürdüreceğiz”
“Anlaşma kapitülasyon niteliğinde... Sayın Başbakan damat verip paşa olma”

“SU KONUSUNDAKİ ANLAŞMAYI İMZALAMA”

“ANLAŞMA KAPİTÜLASYON NİTELİĞİNDE... SAYIN BAŞBAKAN DAMAT VERİP PAŞA OLMA”

“BAŞBAKAN BU ANLAŞMAYI İMZALASA DA TDP SU KONUSUNDAKİ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEK”

“MÜCADELEMİZİ HEM MECLİS’TE HEM DE MECLİS DIŞINDA SÜRDÜRECEĞİZ”

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Başbakan Ömer Kalyoncu’ya su konusundaki anlaşmayı imzalamaması için çağrı yaptı.

Bu anlaşmanın kapitülasyon niteliğinde olduğunu söyleyen Özyiğit, “Sayın Başbakan damat verip paşa olma bu kapitülasyona imza koyma. Bu Kıbrıs Türk halkına ihanettir. Bu ihanete imza koyarsan ne halk ne de tarih bunu unutmayacak” dedi.

“Su konusundaki mücadele dönüm noktasında” ifadesine yer veren Özyiğit, “Başbakan bu anlaşmayı imzalasa da TDP su konusundaki mücadelesinden vazgeçmeyecek. Mücadelemizi hem Meclis’te hem de Meclis dışında sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

TDP yetkilileri bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) lokalindeki basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ve bazı MYK üyeleri katıldı. Özyiğit, basın toplantısında, hem su, hem ülke gündemi hem de müzakereler konusunda değerlendirmede bulundu.

“TÜRKİYE’DEN GELEN SU ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ...”

Özyiğit’in basın toplantısındaki en önemli gündemi su oldu.

Türkiye’den gelen suyun ülke için büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen ve projeye katkı koyanlara teşekkür ettiklerini kaydeden Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının suyu satın almaya, dağıtmaya ve denetimini sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Hükümetin, bu konuda dayatmalara boyun eğdiğini savunan Özyiğit, “İlk su metniyle imzalanacak metin arasında sadece kelime farkı var” dedi.

“BİR SIRAT KÖPRÜSÜ... BELEDİYELERE ‘YA BURADAN GEÇERSİNİZ YA DA DÜŞERSİNİZ’ DENİYOR”

“Belediyeler bu sisteme zorla itiliyor” diyen Özyiğit, “Bu metinle bir sırat köprüsü kuruldu, belediyelere ‘ya buradan geçersiniz ya da düşersiniz’ deniyor” şeklinde konuştu.

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile su konusundaki görüşmesine de değinen Özyiğit, “Hükümet bu görüşmeyi başarı olarak nitelendirdi. CTP’de kazan kaldıranlar bile sakinleştirildi” dedi.

“BELEDİYELERİN MAHALLİ GELİRLERİNİ BİLE ŞİRKET TOPLAYACAK”

TDP’nin belediyelerin kapsamının geliştirilmesi yönündeki hedefine dikkat çeken ancak imzalanacak su anlaşmasıyla belediyelerin işlevselliğini yitireceğini söyleyen Cemal Özyiğit, “Belediyelerin mahalli gelirlerini bile şirket toplayacak” şeklinde konuştu.

“Yerel kaynaklarda sıkıntı yaşanacak, ister yerden, ister gökten aksın bu kaynaklara sayaç takılacak” diyen TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Bu konudaki tahsilatı da özel şirket yapacak” ifadesine yer verdi.

“TALAT, HALKTAN ÖZÜR DİLEMELİ...”

CTP Genel Başkanı Talat’ın yerel kaynakların kullanımı konusunda halkı hırsızlıkla suçladığını da savunan ve “en büyük gaf buydu” diyen Özyiğit, “Halk suyu izin alıp kazdığı kuyudan mı çaldı. Talat’ın bu konuda halka bir özür borcu var” dedi.

“UCUZ VE KALİTELİ SUYU HALKA ULAŞTIRMAK DEVLETİN GÖREVİ”

“Güzelyurt’ta narenciyecilerle görüştük. Suyun kendilerine ortalama maliyeti ton başı 50 kuruştur. ‘Maliyet 1 TL olursa gaminicileri çağırıp bahçeleri devredeceğiz’ diyorlar ki suyun tonunun 4 TL’lerde olacağından bahsediliyor. Mesarya’daki üreticiler de benzer sıkıntıları yaşıyor” dedi.

Özyiğit, ucuz ve kaliteli suyu halka ulaştırmanın devletin görevi olduğunu vurguladı.

“BİRKAÇ KURUM KALDI SIRA ONLARDA”

Özelleştirmelerin yapıldığı her anda sıkıntı yaşandığını söyleyen, Ercan’a, DAİ-DAK’a, ETİ’ye, KTHY’e dikkat çeken TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Ekonomik paket gündemde, sudan sonra sırada elektrik, limanlar ve telefon var. Birkaç kurum kaldı sıra onlarda” şeklinde konuştu.

KIBRIS SORUNU...

Konuşmasının devamında müzakereler konusunda da değerlendirmede bulunan ve Güney’deki seçimlere işaret eden Özyiğit, seçimin sürece zarar vermemesini diledi.

Özyiğit, “Süreç Mayıs’ta ivme kazanacak” dedi.

POLİS ‘MAFYA BİZİ TEHDİT EDİYOR’ DİYE AÇIKLAMALARDA BULUNUYOR”

Son günlerdeki kundaklama olaylarına dikkat çeken, Polis’in “mafya bizi tehdit ediyor” diye açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Cemal Özyiğit, Ercan, Kumarcılar Hanı, Piyangolar Birimi’ndeki tespitlerden söz etti.

“BAZI GERÇEKLER HASIRALTI YAPILMAK İSTENİYOR”

Temiz topluma ulaşma hedefleri için Yüksek Yönetim Denetçisi, Yüksek Mahkeme Başkanı, Başsavcı, Polis Genel Müdürü ve Sayıştay Başkanı’na ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Özyiğit, “Biz bunların üzerine gidiyoruz ama ülkedeki bazı gerçekler hasıraltı yapılmak isteniyor” dedi.

“KTHY batırıldı, hükümetin iki ortağı birbirine kol kanat geriyor. Milletvekillerimiz konunun Meclis’te gündeme alınması için çalışırken, bazıları da gelmemesi için uğraşıyor” diyen Özyiğit, DAİ-DAK’ın da geri alınabileceğini söyledi.

Burasıyla ilgili sözleşmenin yenilenmemesi gibi bir durumun söz konusu olduğunu söyleyen “ama kıllarını kıpırdatmıyorlar” diyen Özyiğit, “Özelleştirme sendikasızlaşmayı, işsizliği ve göçü getiriyor” şeklinde konuştu.

YASADIŞI KÜRTAJ.... “KANIMIZI DONDURAN OLAY"

Yasa dışı kürtaj olayıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Cemal Özyiğit, “İçler ürperten, kanımızı donduran bir olay. Kim suçlu, kim suçsuz buna yargı karar verecek. Kürtajın Türkiye’de yasak olması olayı buralara taşıyor. Yaşananlar, bu ülkenin hukukun dışında ne kadar kaldığını ve her türü usulsüzlüğe malzeme edildiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

FAKİRLEŞTİK...

Konuşmasında Merkez Bankası’nın açıklanan raporlarına da değinen ve “Fakirleştik. Borcu borç ile kapatıyoruz” diyen Özyiğit, üreticilerin durumu ile kuraklık tehlikesine değindi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler