• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Antalya'da korkutan patlama sebebi ne?

ANTALYA'dan son dakika haber geldi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası binası otoparkında patlama meydana geldi. Can kaybının olmadığı Antalya patlamasının nedeni henüz bilnmiyor. Patlama ile ilgili 2 ihtimal var.
Antalya'da korkutan patlama sebebi ne?

ANTALYA'dan son dakika haber geldi patlama oldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası binası otoparkında patlama meydana geldi. Antalya patlamasının nedeni henüz bilinmiyor. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ilk resmi açıklamayı yaptı. Can kaybı olmadığını belirten Türel hafif yaralı vatandaşların tedavi edildiğini belirtti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

OLAYDA CAN KAYBI YOK

Olayda can kaybı yok. Cam kırıkları nedeniyle 10 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Patlamanın nedeni henüz belli değil. Terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor. LPG'li bir araçta patlama yaşanmış olabileceği de ihtimali de araştırılıyor. Belediye Başkanı Türel patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir" dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

“Sabah saat 08.55 civarında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta, henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır.

BİR ARAÇ TAMAMEN PARÇALANDI

Patlamada otoparktaki bir araç tamamen parçalandı. 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtiliyor. Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü. Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan paniği anlattı.

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI MENDERES TÜREL'DEN PATLAMA SONRASI İLK AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehehir Belediye Başkanı Menderes Türel patlama sonrası açıklama yaptı. Türel "Hayati tehlike yok, kaza da olabilir"dedi.

CNNTürk TV'nin canlı yayınında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek,

"Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Çünkü patlama olan Ticaret ve Sanayi Odası şehre uzak bir bina, patlama da otoparkta oluyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. İlk bilgilere göre hayati tehlike söz konusu değil, cam kesikleri dışında yaralananlarımız yok." TV kanallarında yer alan açıklamasında Türel, patlamada 10-12 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. 

Patlamanın meydana geldiği ATSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'de olayda can kaybı olmadığını teyit etti.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANI ANLATTI!

Demirbaş, "Yaralı olmayanlar binanın yanındaki benzin istasyonunun önünde bekletiliyor. Arka tarafta ya da binanın içinde yaralılar olabileceği söyleniyor" dedi. DHA muhabiri Tolga Yıldırım ise binanın tahliye edildiğini, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

'BİR ANDA BÜTÜN CAMLAR AŞAĞI İNDİ'

Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı. Kanlar içindeyiz" sözleriyle yaşanan dehşeti anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler