• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 33 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 33 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

“Ara emri kararımızı durdurmayacak!”

“Anastasiyadis’i bir kez daha Güzelyurt’a davet ediyorum”
“Ara emri kararımızı durdurmayacak!”

Bakan Dürüst Seyrüsefer affı ve Anastasiyadis’in Güzelyurt ile ilgili açıklamalarına cevap verdi…

“Ara emri kararımızı durdurmayacak!”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Seyrüsefer affı ile ilgili olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Anayasa Mahkemesine yapmış olduğu talep üzerine alınan ara emir kararı ile  Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiyadis’in Güzelyurt’un iadesi ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamaları değerlendirerek, açıklamalarda bulundu.

Bakan Dürüst, 1 Eylül tarihinde, Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan, Seyrüsefer affına ilişkin yasa gücünde kararname ile ilgili olarak CTP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmak suretiyle, yürütmeyi durdurduğunu belirterek, “biz kararımızı durdurmuş değiliz” dedi.

“Vatandaşlarımız, ödeyemedikleri seyrüsefer borçlarından dolayı vergi borcu oluşmaktadır. Bu nedenle de kredi ihtiyacı olan vatandaşlarımız, vergi borçlarından dolayı kredi alamamaktadırlar. Aynı zamanda ödenmeyen seyrüsefer harçları, toplanamayan vergiler olarak da karşımıza çıkmaktadır. Hem vatandaşımıza kolaylık sağlamak hem de toplanamayan vergilerin toplanabilmesini kolaylaştırmak için böylesi bir karar ürettik” diyen Bakan Dürüst, “hem devlet kasasına bir miktar gelir elde etmek hem de kayıt dışı araçların kayıt altına alınmasını da kolaylaştıracak sistemin, vatandaşlarımız açısından çok faydalı bir karardı” dedi.

Önceki hükümetlerin de buna benzer uygulamalarının var olduğuna da dikkati çeken Bakan Dürüst, vatandaşın faydasına olacak kararların hiçbir zaman önünde olmadıklarını, tam aksine destek olduklarının altını çizdi.

“CTP’nin karara ilişkin Anayasa Mahkemesi’nce aldıkları ara emir, şu an yürütmeyi durdurmuş olabilir ancak biz kararımızı durdurmuş değiliz” diyen Bakan Dürüst, “Maliye Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalar sonucunda, 1-2 hafta içerisinde Bakanlar Kurulu tarafından yasalaşmak üzere KKTC Meclisi’ne sunularak, yasallaştırılacaktır” dedi.

Yaklaşık olarak 1 ay içerisinde Meclis’ten de geçerek yasallaştırılacak olan uygulamanın, seyrüsefer affından yararlanamayan vatandaşların faydalanabilmelerine olanak tanınacağını belirtti.

“Anastasiyadis’i bir kez daha Güzelyurt’a davet ediyorum”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı kemal Dürüst, Kıbrıs Rum Lider Nikos Anastasiyadis’in geçtiğimiz gün Güzelyurt ile ilgili olarak yapmış olduğu, “Çözümden sonra Omorfo’nun Kıbrıs Rum İdaresine verilmesi şart” açıklamalarını da değinerek, “çözüm arayışında olan bir Liderin, böylesi açıklamalardan kaçınması gerekirdi” dedi.

“Bir taraftan çözüm için görüşmeler yapacaksınız, bir taraftan da KKTC sınırları içerisinde olan bir bölgenin geri iadesinin olmazsa olmaz noktasında şart olarak ortaya koyacaksınız. Bu kabul edilir bir şey değildir” diyen Bakan Dürüst, “Sayın Anastasiyadis’i bir kez daha Güzelyurt’a davet ediyorum. Gelsinler, Güzelyurt’taki yatırımları yerinde incelesinler. Görecekler ki şimdiki Güzelyurt, bıraktıkları Güzelyurt’tan kat be kat daha da gelişmiştir” dedi.

Güzelyurt’un, üniversite yatırımlarının ardından büyük bir yatırım bölgesi haline geldiğini kaydeden Bakan Dürüst,  “Güzelyurt halkının huzura ve güvene ihtiyacı vardır. Bir kesimin huzurlu diğer kesimin de huzursuz ve mutsuz olabileceği bir anlaşma söz konusu olamaz. Anlaşma her iki kesime de huzur ve mutluluk getirebilmelidir” dedi.

Anastasiyadis’in yaptığı açıklamanın talihsiz olduğuna vurgu yapan Bakan Dürüst, “Sayın Anastasiyedis’in Güzelyurt’u daha yakından tanıma fırsatı bulursa ne söylemek istediğimi daha net anlayacağını düşünüyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler