• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Araç kiralamak zorlaşıyor

Ülkemizde son dönemde özellikle üniversite öğrencilerinin kullanımında gözlemlenen kiralık araçlar ile ilgili bir dizi yeni yaptırım devreye giriyor. Yeni yaptırımlar çerçevesinde araç kiralama standartlarına kısıtlamalar geliyor.
Araç kiralamak zorlaşıyor


KİRALIK ARAÇ İŞLETMECİLERİ İÇİN KRİTERLER DEĞİŞİYOR
Kiralık araçlara standart getirmeyi ve yeni kiralık araç izinlerinin yeniden düzenlenmesini hedefleyen çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu Başkanlığı tarafından taslak olarak yeni kiralık araç başvuru kriterleri belirlendi. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu,  Kiralık araçlara getirilmesi planlanan yeni standartlarla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığının başlattığı çalışmaların ayrıntılarını Detay Gazetesi ile paylaştı.

KİRALIK ARAÇLAR YOLLARDA TEHLİKE SAÇIYOR
Ülkemize turist olarak ziyaret amacı ile gelen kişiler haricinde çalışma izni ile ya da öğrenci olarak KKTC’de bulunan yabancı uyruklu kişilerin araç sürüş ehliyetlerini KKTC ehliyeti ile artık eskisi kadar kolay değiştiremeyeceğini vurgulayan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, ülkemizde son dönemlerde meydana gelen trafik kazalarında yabancı uyruklu araç sürücülerinin ve kiralık araçların karıştığı trafik kazası sayısında ciddi oranda bir artış olduğuna dikkat çekti.


       AHMET VAMIK / Detay Gazetesi

KKTC’deki kiralık araçlara belli bir standart getirilmesi için başlatılan çalışmalar ivme kazandı. Kiralık araçlara standart getirmeyi ve yeni kiralık araç izinlerinin yeniden düzenlenmesini hedefleyen çalışmalar kapsamında, Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu Başkanlığı tarafından taslak olarak yeni kiralık araç başvuru kriterleri belirlendi. Araç kiralama sektörüne yeni standartlar getirilmesi ve gelişi güzel araç kiralamanın önüne geçilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığının başlattığı çalışmalar ile ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, yabancı uyrukluların artık ülkemizde eskisi kadar kolay şartlarda araç kullanamayacağını vurguladı.

KİRALIK ARAÇ İŞLETMECİLERİ BİRLİĞİ İLE YENİ KRİTERLER İSTİŞARE EDİLİYOR
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Kiralık Araç İşletmecileri Birliği yöneticileri ile görüşerek, belirlenen taslak kriterleri paylaştı. Kiralık Araç İşletmecileri Birliği Genel Sekreteri Halim Kahveciler ile Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Otçuoğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, belirlenen taslak kriterler ile sektörün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

SEKTÖRE STANDART GETİRİLECEK
Görüşmede, kiralık araçların karıştığı ve son dönemlerde artış gösteren trafik kazaları ile yabancı uyruklu öğrencilere araç kiralanması konuları üzerinde de duruldu ve sektör temsilcileri; tüm bu sorunların aşılması ve sektöre standart gelmesi için yeni kriter getirilmesine destek verdiklerini belirtti. Görüşmede, ayrıca, yeni kiralık araç başvuru kriterlerinin belirlenmesinde sektörün de görüşlerini almak için ortak çalışma grubu oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı. Kiralık araç işletmeciliğinin belli standartlara ulaşabilmesi için denetlemeler de artırılacak.

GELİŞİGÜZEL ARAÇ KİRALAMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Araç kiralama sektörüne yeni standartlar getirilmesi ve gelişi güzel araç kiralamanın önüne geçilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığının başlattığı çalışmalar ile ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, yabancı uyrukluların artık ülkemizde eskisi kadar kolay şartlarda araç kullanamayacağını vurguladı. Amcaoğlu, ülkemize yeni gelen kişilerin KKTC’nin trafik kuralları ve trafik seyri ile ilgili gerekli donanıma sahip olduktan sonra direksiyon başına geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

“TRAFİK KAZALARINA KARIŞAN KİRALIK ARAÇ SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ VAR”
Ülkemize turist olarak ziyaret amacı ile gelen kişiler haricinde çalışma izni ile ya da öğrenci olarak KKTC’de bulunan yabancı uyruklu kişilerin araç sürüş ehliyetlerini KKTC ehliyeti ile artık eskisi kadar kolay değiştiremeyeceğini vurgulayan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, ülkemizde son dönemlerde meydana gelen trafik kazalarında yabancı uyruklu araç sürücülerinin ve kiralık araçların karıştığı trafik kazası sayısında ciddi oranda bir artış olduğuna dikkat çekti. Amcaoğlu, istatistiklere göre son yıllarda sürücü hatalarının meydana gelen trafik kazaları oranında da ciddi bir artış olduğunu da kaydetti.

“10 YIL ÖNCEKİ KONJOKTÜRE GÖRE HAREKET EDEMEZSİNİZ”
“Böyle geldi böyle gider yaklaşımı ile bir yere varamayız” diyen Olgun Amcaoğlu, “ülkemizde 65.000 civarında öğrenci var ve bu rakamın yüzde 40’tan fazlası yabancı uyruklu öğrencilerden oluşuyor. Hal böyleyken gerekli tedbirleri almayıp 10 yıl önceki konjonktüre göre hareket edemezsiniz” dedi. Kiralık araç firmalarının araç kiralama kriterlerinin günümüz şartlarına göre değiştirilmesi için yeni kriterlerin şekillenmeye başladığına değinen Amcaoğlu, Kiralık Araç İşletmecileri Birliğinin de sürece dahil olarak taleplerini ortaya koymaları ve Bakanlık ile ortak bir noktada buluşmaları gerektiğini de ifade etti. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler