• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Arıklı’ya Biri Hükümette Ol mu Dedi?

Faiz Sucuoğlu Arıklı'nın söylemlerine çok sert tepki gösterdi, Arıklı'ya "Haddini bil, UBP kurultayına karışamazsın" mesajı gönderdi
Arıklı’ya Biri Hükümette Ol mu Dedi?

Gündem Kıbrıs canlı yayınına katılan UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, kendisiyle ilgili açıklama yapan YDP Başkanı Erhan Arıklı’ya sert bir yanıt verdi.

Sucuoğlu’nu Türkiye’nin istemediği ve kendilerinin de Sucuoğlu’nun seçilmesi durumunda hükümette olmayacağına yönelik açıklamayı değerlendiren Faiz Sucuoğlu, “Çocukça işler.. Anaokuluna döndük.. Sayın Arıklı’ya biri hükümette ol mu dedi ki böyle bir açıklama yapıyor” dedi.

Sucuoğlu UBP yönetiminin bu açıklamaları sert bir şekilde kınaması gerektiğini de kaydetti. Sucuoğlu özetle şöyle konuştu:

“Kazanacağımı öngörüyor demek ki, teşekkür ederim kendisine.. Ama seviyenin bu noktada olması üzücü… Erhan Bey’in açıklamaları ve bir süre sonra özür dileyen açıklamalarına alıştık artık. Bu kurultaya müdahaledir ama bunun etkisinin ne olacağını kestirmek çok kolaydır. Şu anda partisi ikiye bölünmüş durumdadır. Bu sıkıntılarını farklı ilgi odaklarına çekmeye yönelik UBP’ye yönelik söylemlerde bulunma ihtiyacı duyuyor. “

Bana “ülkenin sana ihtiyacı var demişti” Şimdi ne oldu?

“Faiz Bey’in Türkiye ile bir problemi yok” diyen Sucuoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisinin böyle bir bilgisi varsa açıklasın bilelim. Ben geçmişimize yönelik veremeyeceğimiz değil nokta zerre bile yoktur. Üç dönem bakanlık yaptım. Neymiş benim Türkiye ile sorunum, söylesinler bilelim. Benim Türkiye’deki yetkililerle temasım hep iyi olmuştur. Sana hükümette ol diyen oldu mu? 4 ay sonraki bir yarıştan bahsederken yarış sonucunda yeni bir hükümet kurulacaksa neden şimdiden “ben yokum” diyor. Buna neden gerek duydu. “Sen Bertan ile dostsun Ben küstüm oynamam mı” demek istiyor. Bertan beyle de dostluğumuz var, kendisiyle de. 3 ay önce bana gelip “bu ülkenin sana ihtiyacı var” diyordu şimdi ne oldu? Bu değerlendirmeyi hangi psikoloji ile yaptı bilemiyorum.”

Sucuoğlu, “Türkiyeli yetkilileri iç politikaya meze etmekten vazgeçsinler” diyerek, “Türkiye’yi, rahat bırakın” mesajı gönderdi.

Haddine mi düştü..

Sucuoğlu, Arıklı’nın söylemlerinin UBP yönetimi tarafından kınanmasını beklediğini de kaydetti

“UBP yönetiminden ciddi şekilde bir kınama bekliyorum. Bu bir müdahaledir ve bunu kabul etmek mümkün değildir. Haddine mi düştü tek bir vekili olan partinin 19 vekilli partinin kurultayına karışacak. Önce bir aynaya baksın , gücüne baksın. Komik duruma düşüyor.. Bu seviyesizliktir.. Sana mı düştü Erhan Bey kurultaya şekil vermek… Kusura bakma bunu kabul etmemiz mümkün değil. Adımı ağzına almasına da kattiyetle de izin vermiyorum. Çocukça politikalar bunlar.. “benle değil Bertan Bey’le devam etsin” diyor… Çoluk çocuk işleri… Anaokulunda mıyız? Bunlar halkı asla ilgilendirmiyor bu konular. Herkes partisine baksın”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler