• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Arter'den CTP'ye yanıt: "Dedikodudan öteye bir değeri olmayan iddialar"

CTP Mağusa İlçe Yönetim kurulu imzasıyla yapılan "devlet kreşinde uyuşturucu ve fuhuş" açıklamasına ilişkin belediye başkanı Arter'den yanıt geldi. Arter açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Arter'den CTP'ye yanıt: "Dedikodudan öteye bir değeri olmayan iddialar"

“Gazimağusa Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren belediye kreşiyle ilgili CTP Gazimağusa İlçe Yönetim kurulu imzasıyla yapılan basın açıklamasının kamuoyunda yanıltıcı ve yanlış algılamalara sebep olmaması için bu basın açıklamasını yapmayı son derece gerekli görmekteydim.

Söz konusu parti açıklamasında dedikodudan öteye bir değeri olmayan iddialardan çok daha önemlisi geçmişte kreşin ne şartlarda hizmet verdiği göz ardı edilmektedir.

Konu açıklamayı yapan CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu’nun başında bulunan eski başkanın 3 yıl önce sorumlu makamda olan biri olarak, geçmişte harabe bir durumda olan binada çocuklara nasıl eğitim verildiğinin izahını yapmamıştır. Çocuklarımızın yatmış olduğu odalarda en az dört, beş defa tavan çökmesi gerçekleştiğini şans eseri hiçbir çocuğumuzun zarar görmediği açıklamada belirtilmemiştir. Buna istinaden 110 öğrenciye hizmet veren okul, yapısal sorunları ve tavan çökmesi sonucunda 2 sınıfı kapatılarak öğrenci sayısı biz göreve geldiğimiz dönem itibarı ile 50’lere düşmüştü.

birçok defa kreş müdiresi tarafından verilen raporlar göz ardı edilerek bina ile ilgili hiçbir girişimde bulunmayan eski yönetim 2011 yılında sadece çatı izolasyonu yapılmıştır. Bu durumda eğitime orada devam etmek olası bir tehlikeye davetiye çıkarmaktan başka bir şey değildir. Eski belediye yönetimi döneminde harabe durumda olan binada çocukların bulunmasının izahını yapmamak sorumluluktan kaçmaktır.

 

Bizler göreve gelir gelmez çocuklarımızın hayata ilk adımlarını attıkları önemli bir kurum olan kreşin, hem fiziki hem de hijyen koşulları açısından gereken durumda olmadığı için, Maraş MGA’ya taşınmasına karar verdik.  Eski belediye döneminde son derece yıpranmış olan mevcut kreş binasının yenilenmesiyle ilgili bir adım atılmaması nedeniyle geçici çözüm olarak kreşi farklı bir yere taşısak da konuya kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğinin farkındayız ve konu ile ilgili gerekli girişimler yapılmıştır.

Geçmiş belediye yönetiminin peşkeş olayını çok iyi bildiği için bizleri de kendileri gibi görmektedirler. Bunun çok sayıda örneği mevcuttur. Ancak şu bilinmelidir ki, Gazimağusa Belediyesi Atatürk Kreş ve Anaokulu’nun eski binasının bulunduğu nokta için otel yapımıyla ilgili çalışmalarımız vardır ve devam edecektir. Konu ile ilgili nihai kararı verecek olan belediye meclisi ve ihale komisyonu gibi yasal belediye organlarıdır. Herşey yasalar ve kurallar çerçevesinde yapılacaktır. Kreşin yeni bir binada tam donanımlı bir şekilde hizmet vermesi hedefindeyiz ve bu yönde girişimlerimizi sürdürmekteyiz.

Görevde olduğum 3 yıllık sürede çalışmalarımı sivil toplum örgütleriyle işbirliğinde, şeffaf bir şekilde ve belediye meclisiyle uyum içinde sürdürmeye her zaman önem verdim. Bu nedenle yapacağım çalışmalarımı dar çevrelerde değil hem meclis hem de halkın katılımını sağlayarak belediyenin ve halkımın haklarına halel getirmeyecek şekilde yürüttüğümü kamuoyunun bilgisine getirir, saygılarımı sunarım.”

İsmail Arter,

Belediye Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler