• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bakanlar Kurulu kararları açıklandı!

Açıklamayı toplantı sonrası Başbakan Hüseyin Özgürgün gerçekleştirdi...
Bakanlar Kurulu kararları açıklandı!

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Tarım Bakanlığı’nın, Bakanlar Kurulu’na sunduğu çalışmaları değerlendirerek, üretimin devamlılığı açısından kararlar aldıklarını açıkladı.

Başbakan Özgürgün, ellerindeki imkanlar çerçevesinde, üreticileri rahatlatmak adına; yüzde elli zarar gören alanlar için dönümü 44 TL, yüzde 70 zarar görenler için 62 TL, yüzde 90 zarar görenler için ise 89 TL dönüm tazminatı ödenmesi kararı aldıklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Hüseyin Özgürgün, saat 15.30’da sona eren ve yaklaşık 3 saat süren toplantı ardından alınan kararları kamu oyuyla paylaştı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugünkü toplantıda rutin konular dışında, Vergi Usul Değişiklik Yasa Tasarısı, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Değişiklik Yasa Tasarısı ve dönüm tazminatları konusunda alınan kararları aktardı.

VERGİ USUL DEĞİŞİKLİK YASA TASARISI

Vergi Usul Değişiklik Yasa Tasarısı’nın 26 Mayıs 2015 tarihinde resmi gazetede yayımlandığına dikkat çeken Başbakan Özgürgün, vergi yükümlülüğünün usulüne uygun yerine getirilmemesi nedeniyle, verginin ana parası üzerinden alınması gereken gecikme faiziyle, hatalı ve eksik yerine getirilmesine ilişkin özel usulsüzlük cezalarının tahsilatının hızlandırmak ve oluşan veri kaybını engellemekle ilgili kuralların düzenlendiğini anlattı.

Gelir ve Vergi Dairesi’nin hali hazırda kullandığı bilgisayarlarda otomasyon programı düzenleme uygulanmasına imkan vermediğini anlatan Başbakan Özgürgün, programlarda gerekli düzenleme yapılana kadar ve uygulamada yaşanan sıkıntıların aşılması maksadıyla yasanın 2017 vergilendirme döneminden itibaren uygulanması için düzenleme yapıldığını kaydetti.

Başbakan Özgürgün, düzenlemenin bu konudaki mağduriyetleri ortadan kaldıracağını vurguladı. 

KAMU ALACAKLARININ TAHSİLİ USULÜ DEĞİŞİKLİK YASA TASARISI

Bakanlar Kurulu’nda alınan bir diğer kararın ise, 48/77 sayılı Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Değişiklik Yasa Tasarısı’nın hazırlanması olduğuna işaret eden Başbakan Özgürgün,  bunun takas yöntemiyle ödemeyi öngördüğünü ve uzun süredir beklenen bir tasarı olduğunu kaydetti.

Tasarının hazır olduğunu  ifade eden Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Tasarıyla, devletten kesinleşmiş alacağı bulunan vergi yükümlülerinin, aynı zamanda vergi borcu veya bu yasa kapsamında oluşmuş kamu borcu bulunması durumunda takas yöntemiyle borçluların devletten olan alacakları ile devlete olan borçları arasında mahsuplaşma öngörülüyor” dedi.

Toplantıda, takas yönetimin usul ve esaslarının düzenlendiğine işaret eden Başbakan Özgürgün, buna göre devlete doğrudan mal ve hizmet tesliminde bulunan veya herhangi bir nedenden dolayı devletten kesinleşmiş alacağı bulunanların, aynı zamanda vergi borçlusu veya bu yasa kapsamında oluşmuş kamu borçlusu olmaları ve müracaatları halinde takas taleplerinin yerine getirileceğini kaydetti.

TARIM KONUSU

Ülkede hüküm süren kuraklığın sonucu olarak üreticilerin ve üretimin büyük sıkıntıya girdiğine de işaret eden Başkbakan Özgürgün, hükümetin bu sektörü destekleyen, üretici bir kimlikle baktığını belirterek, tarım sigortası fonu ve Türkiye ile yapılan temasların olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Tarım Bakanlığı’nın, Bakanlar Kurulu’na sunduğu çalışmaların da bugünkü toplantıda  değerlendirerek, üretimin devamlılığı açısından bazı kararlar alındığını söyleyen Başbakan Hüseyin Özgürgün, ellerindeki imkanlar çerçevesinde, üreticileri rahatlatmak adına alınan kararları duyurdu.

TAZMİNATLAR

Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Yüzde elli zarar gören alanlar için dönümü 44 TL, yüzde 70 zarar görenler için 62 TL, yüzde 90 zarar görenler için ise 89 TL dönüm tazminatı ödenmesi kararı aldık” dedi.

ARA EMRİ KARARLARI…

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Hüseyin Özgürgün, muhaceret affı ve seyrüseferlerle ilgili alınan ara emri kararlarının bilgilerine geldiğini belirterek, alınan kararlara saygılı olduklarını söyledi.

Ara emri kararı konusunda kendilerine tebliğ geldiği anda, uygulamaların durdurularak, yapılması gerekenin yapılacağını vurgulayan Başbakan Özgürgün, mahkeme sonucunun bekleneceğini belirtti.

Başbakan Özgürgün, muhaceret affı ve seyrüseferle ilgili düzenlemenin birçok vatandaşa rahatlama getirdiğini belirtti,  ancak mahkemenin aldığı kararı da dikkate almak durumunda olduklarını söyledi.

Özgürgün, mahkeme sonucuna göre yeniden bir karar üretilip, atılması gereken adımların atılacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler