• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bakanlıktan "kanıtlı" yalanlama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Sigortalar Dairesi personelini hedef alan haberine ilişkin bir açıklama yayımladı...
Bakanlıktan "kanıtlı" yalanlama!

Geçtiğimiz günlerde bir yayın organının "İşte Kamu Çalışanları" başlığıyla yayımladığı ve Sosyal Sigortalar Dairesi personelini hedef alan haberi üzerine açıklama yapma gereksinimi duyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili bir yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Açıklamanıntam metni şöyle:

"Bir basın organının  12 Temmuz 2016 tarihli yayınında  " İşte Kamu Çalışanları" başlığıyla yayınlanan  Sosyal Sigortalar Dairesi personelini hedef alan haber, Daire personelimizi   son derece üzmüştür.

 Söz konusu haberde,  11 Temmuz 2016  Pazartesi günü ,  saat 12.00 ile 12. 30 arasındaki mesai saatleri içinde Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği’nin veznesinde  vatandaşa hizmet verecek personel bulunmadığı iddia edilmiştir.

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, iddialara yanıt vermek için,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından  aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ve kamera görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılmasına  ihtiyaç duyulmuştur.

 " Sosyal Sigortalar Dairesi  Lefkoşa Bölge Amirliği’nde   vatandaşa hizmet veren üç vezne vardır ve  bu vezneler sabah 08.15 ile 14.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın işlemlerini yerine getirmektedir.  Vezneler kamera sistemi ile 7/24 yakından takip edilmektedir.

 İlgili haberi dikkate alan Dairemiz, habere konu olan  tarihte, 12.00-12.30  saatleri arasında veznelerde yapılan işlemlerin kayıtlarını detaylı olarak   incelemiştir. Kamera kayıtlarında hizmet veren üç veznede  çalışan üç personelden  yalnızca bir tanesinin  yıllık izinde olduğu , diğer çalışanlarımızın ise  görev yerinde olduğu  tespit edilmiştir.

Yine, kamera kayıtlarına göre;  habere konu olan görüntüleri çeken şahsın,  haberi yapan   muhabir  değil,  o saatlerde Sağlık bölümünde işlemleri  için bekleyen bir sigortalımız olduğu tespit edilmiştir. Sigortalımız   ilk vezne,  işlem yapmasına rağmen, o anda  işlem yapmayan  boş  veznenin önünü  cep telefonuyla saat 12.16’da  fotoğraf çekmiş  ve daha sonra saat 12.21’de  Sağlık Bölümü’ne geçerek işlemlerini tamamlamıştır. Arada yalnızca 4 dakika vardır. "

Sonuç olarak, yukarıda da açıkça ifade edildiği gibi,  ilgili habere  konu olan ve sosyal medyada da  gündem olan iddiaların,  Sosyal Sigortalar Dairesi’nden bilgi alınmadan,  doğru olup olunmadığına dair bir araştırma ve incelemeye gerek görülmeden, bir vatandaşın cep telefonu görüntülerinin  kullanılarak haber yapılmasını,  gazetecilik etiği ve ilkeleri ile bağdaştırmak mümkün değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımın değerlendirmesini kamuoyu takdirine bırakıyoruz.

Herhangi bir araştırmaya dayanmaksızın,   bir vatandaşın cep telefonu görüntülerini kullanmak suretiyle , bir kamu kurumunu ve o kurumda çalışan  kamu görevlilerini  itibarsızlaştırmak amacıyla yapılan haberde yer alan ithamların doğru olmadığını, hukuki tüm haklarımızı saklı  tutarak ve  ilgili kamera kayıt  görüntülerinin  Dairemizin  resmi Facebook sayfasında da  izlenebileceğini hatırlatarak kamuoyuna saygıyla duyururuz. "

s1-005.jpgs3-006.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler