• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Bayramda Esnafın Yüzü Gülmedi

Bayramda Esnafın Yüzü Gülmedi

Detay Gazetesi esnafa bayramı sordu. Ramazan ayı boyunca oldukça kötü olduğu belirtilen satışların bayram öncesinde biraz arttığı, ancak yinede yeterli düzeyde olmadığı açıklandı.

 

BAYRAM YİNE

YARAMADI

 

ESNAF TATMİN OLMADI

Ekonomik darboğaz ve vatandaşın farklı ekonomik sorunlar ile boğuşması esnafın da belini büktü. Yeni yıl, bayram ve anneler günü gibi özel zamanları dört gözle bekleyen esnaf bu bayramda da tatmin olamadı.

 

BELKİ BAYRAMA

Bayramın gelişi ile dükkanlar ve mağazalar biraz hareketlense de satışların yine beklenenin altında kaldığı gözlemlendi. Esnaf bayram öncesinde satışların oldukça durgun olduğunu kaydederken, bayram boyunca satışlarının artmasını ümit ediyor.

 

Hanife Lefkaralı

 

Bayram ile ilgili tüm hazırlıklar günler öncesinden yapılırken bu bayramda özellikle esnaf beklediğini bulamadı. Birçok yerde yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşın da belini büktü. Bayramın ay ortasına gelmesi ile elzem ihtiyaçlar dışında vatandaşlar harcama yapmaya çekinirken esnafta bundan nasibini aldı.

 

Yeni yıl, bayram ve anneler günü gibi özel zamanları dört gözle bekleyen esnaf bu bayramda da şikayetçiydi. Ramazan ayı boyunca zaten kötü olan ekonominin kendisini bayram alışverişlerinde de gösterdiğini dile getiren esnaf, bayram süresince satışların artabileceğine inanıyor.

 

SADULLAH DEMİR

Bizim meslek artık eskisi gibi değil küçük işleri yapıyoruz. Bayramın gelmesi illaki faydalı oldu. İnsanlar bayram için aldıkları bayramlıklarını yaptırmak için bize geliyor. Bayramın hayırlara vesile olması temenni ediyorum..

 

 

SERDAR SEVENOĞLU

Bayram en çok bize yaradı Allaha şükür işler iyi. İnsanlar bayramda daha yakışıklı olmak için ilk uğradıkları yer biziz. Haliyle sıralar oluşuyor kalabalık oluyor. Bu yıllardır böyle yaşlısı genci çocuğu herkes bayramdan önce gelir traşını olur öyle girer bayrama.

 

SAMET TÜZEL

Bayram her zaman bereketi ile geliyor. Bu bayramda böyle oldu. İnsanlar bütün bayram alışverişini tamamlama telaşında her şeyin eksiksiz olma telaşında. Bu durumda en çok bizim işimize yarıyor. Allah herkese daha çok kazanç versin. Hayırlı bayramlar.

 

FURKAN BAYKUŞ

Ramazandan  dolayı işlerimiz iyi değildi. Ancak bayramla birlikte işlerin artacağına inanıyorum. Bayramda insanlar dışarıda aileleri ile birlikte zaman geçirdikleri için yemeklerini de dışarıda yemektedir buda bizim işlerimize artış sağlamaktadır..

 

SELÇUK SAYAR

İşler bu sene pek iyi gitmedi. İnsanlardaki ekonomik sıkıntılar bizide etkiledi. Bayramda işlerin artacağına inanıyorum. Her sene artış oluyor. Bu senede her zamankinden daha fazla bir artış beklemekteyim.

 

EMRE SERT

Bayramın gelmesi demek insanların gezmesi eğlenmesi demek, turistlerin gelmesi demek. Böyle olunca da bizim işler artıyor. Bayramda işler artacak satışlar daha da iyi olacak. çünkü insanlar gezmek için dışarıya çıktığında mutlaka bize uğruyor..

 

TÜMER  SOYDAN

İnsanlar bayramlık için alışverişe başladı. her bayramda olduğu gibi bu bayramda yoğunuz. İnsanlar her zaman bayramları yeni kıyafet ve yeni eşyalarla geçirmek istiyor. Bu yüzden bayram bizde bereketli geçiyor. Bu yoğunluğun ve kalabalığın devamını bayramdan sonra da istiyoruz..

 

NEDİM BÜYÜKOK

Bayram bereketi ile geliyor. insanlar ziyaret e giderken hediye olarak çiçek almaktadır.buda bayram satışlarını arttırmaktadır.bayramda satışların daha da çok artmasını istiyoruz. Bayramdan en büyük beklentimiz budur..

 

 

 

 

 

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler