• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Beden eğitimi öğretmeni İngilizce dersi veriyor

Polatpaşa İlkokulu’nda beden eğitimi üzerine uzmanlığı olan bir öğretmenin İngilizce derslerinde görevlendirilmesi tepkiye neden oldu
Beden eğitimi öğretmeni İngilizce dersi veriyor

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa Polatpaşa İlkokulu’nda beden eğitimi üzerine uzmanlığı olan bir öğretmenin, İngilizce derslerinde görevlendirilmesi velilerin tepkisine neden oldu.

Polatpaşa İlkokulu’nda İngilizce öğretmenini İngiltere’ye gitmesi nedeniyle, beden eğitimi üzerine uzmanlığı olan ve geçen yıl Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda İngilizce dersi veren öğretmen, bu yıl Polatpaşa İlkokulu’nda görevlendirildi.

Konu ile ilgili olarak KIBRIS’ı arayarak şikayette bulunan bir veli, başka bir okuldan gelen ve uzmanlığı beden eğitimi üzerine olan bir öğretmenin Polatpaşa İlkokulu’nda İngilizce dersi vermeye başladığını söyledi.

Söz konusu öğretmenin çok iyi bir eğitimci olduğunu anlatan veli, ancak kolej sınavlarına hazırlanan bir sınıfta İngilizce gibi önemli bir dersi İngilizce üzerine uzmanlık yapan bir öğretmen tarafından verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kendisi gibi birçok velinin daha duruma tepki gösterdiğini öne süren söz konusu veli, Polatpaşa İlkokulu gibi sürekli başarıyı hedefleyen bir okulda İngilizce dersini, İngilizce üzerine eğitim alan bir öğretmenin vermesini talep etti.

Taşer: İngilizce ve müzik öğretmeni eksiliği var

Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer, okullarındaki İngilizce öğretmeninin İngiltere’ye gittiğini söyledi.

Mehmet Erbil Taşer, bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nda iki İngilizce öğretmeni talep ettiklerini ve sadece bir öğretmenin görevlendirildiğini kaydetti.

Öğretmen Akademisi’nden sırf İngilizce dersi vermek için eğitilen öğretmenler bulunduğuna, okullarda da bu görevi yapmak için İngilizce öğretmenliği için eğitim alan öğretmenlerin ders vermelerinin daha doğru olduğuna dikkat çeken Taşer, okullarında söz konusu İngilizce dersini vermek zorunda kalan beden öğretmenin de başarılı bir eğitimci olduğunu kaydetti.

Söz konusu öğretmenin geçmişte Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda bir yıl İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığını ifade eden Mehmet Erbil Taşer, söz konusu öğretmenin İngilizce derslerinde başarılı olup olamayacağını bilemeyeceğini dile getirdi.

Taşer, okullarının bir İngilizce öğretmeni ihtiyacı olduğuna vurgu yaparken, okullarında 2 yıldan bu yana müzik öğretmeni eksikliği olduğunu da söyledi.

Elcil: Her işi uzmanı yapmalı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Polatpaşa İlkokulu’nda bu sıkıntının geçici bir sorun olduğunu dile getirdi.

Okulda İngilizce derslerine giren öğretmenin çok değerli bir eğitimci olduğuna dikkat çeken Elcil, ancak her işi o konuda eğitim almış, o konuda uzman olan kişinin yapması gerektiğini de bildirdi.

Şener Elcil, olayın büyütülecek bir durum olmasa da doğru olanın eksikliğin yaşanmadan bir İngilizce öğretmeninin görevlendirilmesi olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler