• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Belediye bazı mal varlıklarını şirkete devretti

İskele Belediyesi, kurduğu şirkete birçok mal varlığını devretme kararı aldı. İskele Belediyesi Meclisi, İsbel yatırım LTD adıyla şirket kurma kararı aldı. Belediye'nin milyonlarca TL değerindeki en değerli mal varlıkları bu şirkete devredildi.
Belediye bazı mal varlıklarını şirkete devretti

Detay Gazetesi

İsbel yatırım LTD’e İskele Makenzi halk plajı ve büfesi, Babutsa büfe, Hurma büfe, Boğaz balıkçı barınağı büfesi, İskele Düğün salonu büfesi, İskele Doğal Yaşamı koruma piknik alanı ve büfesi, İskele Atış Poligonu, Yuvam Ana Kucağı Kreş işletmesi kurulan yeni bir şirkete Belediye Meclisi kararı ile devredildi.

İşletmeler döner sermaye komisyonu kontrolündeydi

İskele Belediye Döner Sermaye Komisyonu'nun 3 yıldır hiç toplanmadığı ve işletmelerin zarar ettiği de öğrenildi. Döner Sermaye Komisyonu'nda Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve 4 Belediye Meclis üyesi bulunuyor.

UBP-DP'li meclis üyelerinin oyları ile

Alınan şirket kararının UBP, DP'li meclis üyelerinin oyları ile alındığı, toplantıya CTP ve TDP'li meclis üyelerinin katılmadığı da ortaya çıktı.

İsbel yatırım LTD'e 50 Bin TL

İskele Belediye Meclisi aldığı kararla yeni kurulan İsbel yatırım LTD'e 50 BİN TL'de kuruluş sermayesi için para aktarma kararı da aldı.

Tartışma Başladı

Şirketin kurulması ve devirlerin yapılması ile İskele'de şirket ile ilgili tartışma da başladı. İskele Belediye Meclis üyesi Ozan Türeller yaşananlar ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden tepki koydu . Diğer bir tepki de TDP’den geldi.

iskele-belediyesi-halk-plaji-babutsa-bufesi.jpg

Devredilen mallar arasında bulunan Babutsa Büfe

TDP İskele İlçe Başkanı Soğancı, Şirkete devredilen mallar istenildiği gibi

satılabilir mi?

tdp-iskele-ilce-baskani-cemaliye-soganci.png

TDP İskele İlçe Başkanı Cemaliye Soğancı İskele Belediyesi'nin kurduğu şirket ile ilgili önemli sorular ortaya koydu.

Sosyal Medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Soğancı, Şirkete devredilen mallar istenildiği gibi satılabilir mi? Hani Lefkoşa’da Kutlay Erk döneminde kurulan sonra da Cemal Bulutoğlu'nun LTB Başkanlık döneminde olduğu gibi, Belediye'ye ait T izinlerini özel şirket üzerinden sattığı gibi. Şimdi de LTB T izni almakta zorlanıyor hani. diye sordu.

İşte o paylaşım;

İsBel Yatırım LTD. şirketin öncelikle kuruluş amacını bilmek gerek buradan ne yapılmaya çalışıldığının şeffaf bir şekilde halka açıklanması gerekmiyor mu?

1) Halka daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek mi?
2) Peki bunu Belediye bünyesinde neden yapamıyoruz?
3) İstihdam sağlamak mı?
4) Peki bu şirket, diğer özel şirketlerden farkı ne?
5) Herhangi bir özel şirkette olduğu gibi istediği gibi personeli alıp canı çektiğinde sorunsuz işten çıkarabilmek mi amaç?
6) Şirket el değiştirdiğinde personele ne olacak? Garantisi var mı?
7) Şirkete devredilen mallar istenildiği gibi satılabilir mi? Hani Lefkoşa’da Kutlay Erk döneminde kurulan sonra da Cemal Bulutoğlu'nun LTB Başkanlık döneminde olduğu gibi, Belediye'ye ait T izinlerini özel şirket üzerinden sattığı gibi. Şimdi de LTB T izni almakta zorlanıyor hani.

Ozan Türeller tepki koydu

iskele_belediye_meclis_uyesi_ozan-tureller.jpg

İskele Belediye Meclis üyesi Ozan Türeller yaşananlar ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden tepki koydu .

İşte o paylaşım

ŞİRKETE HAYIR
İskele Belediyesi meclisi, İsbel yatırım LTD adıyla şirket kurma kararı aldı. Belediye'nin milyonlarca TL değerindeki en değerli mal varlıkları bu şirkete devredildi.
Makenzi halk plajı ve büfesi ,
Babutsa büfe,
Hurma büfe,
Boğaz balıkçı barınağı büfesi,
İskele Düğün salonu büfesi,
İskele Piknik alanı ve büfesi,
Atış Poligonu,
Yuvam ana kucağı kreş işletmesi. Bu şirkete devredildi.

İskele belediyesi’nin en değerli taşınmaz malları olan bu işletmelerimiz, İskele Belediyesi meclisi'nin seçmiş olduğu 4 meclis üyesi ve Belediye başkanın'dan oluşan Döner Sermaye komisyonu kontrolündeydi.

Sözde veya kağıt üzerinde döner sermaye komisyonu kontrolündedir. Gerçekte ise Belediye başkanı Sayın Hasan Sadıkoğlu tarafından yönetiliyor.

Döner sermaye komisyonunun üyesi olduğumdan, 3 yıllık süre içinde döner sermaye Komisyonu toplantı yapmaya çalışmış ancak resmi toplantı yapamamıştır veya yaptırılmamıştır. Resmi toplantı başkanın yazılı çağrısı ile gerçekleşir. Bu güne kadar böyle bir çağrı yazılı veya sözlü olarak hiç yapılmadı. Döner sermaye komisyonu da resmi toplantı yapamadı.

Döner sermaye komisyonu veya İskele Belediye meclisi, Bu işletmelerle ilgili, personel alımlarında, gelir-giderler konusunda ve İşletmeler konusunda karar üretmediği gibi, hiçbir bilgiye ulaşamamıştır. Tek bildiğim yüzbinlerce TL zarar etmiş olmaları ve zarar eden işletmelere belediye meclisinin, belediye bütçesinden aktarma yapmasıdır. Makenzi Halk Plajı bile zarar etmiştir. Bu nasıl olabilir?.

Belediye başkanı Sayın Hasan Sadıkoğlu tarafından yönetilen , halkın malı olan bu işletmeler, zarar ettikleri gerekçesi ile İsbel yatırım LTD.' ye devrediliyor. Bu şirket İskele Belediyesi ve Belediyeler birliği ortaklığında kurulacakmış. Sözde ve kağıt üzerinde yine belediye meclisi yönetecekmiş.

Şirketleşme kararı alınması ise tamamen usulsüz.
Belediye başkanı Sayın Hasan Sadıkoğlu 7 Nisan 2017 tarihinde İsbel LTD. şirketleşme konusun görüşmek için meclis toplantı gündemine getirdi. Belediye meclisine şirket tüzüğü sunulmadan belediye meclisinde şirket kurma kararı alındı. ( Fotoğraf 1 )

19 Temmuz 2017 tarihinde, Belediye meclis toplantısında yine şirket tüzüğü meclise sunulmadan kuruluş sermayesi olarak 50000 TL ve şirket kuruluşunu takiben Belediye'ye ait tüm plaj ve Büfe işletmelerini, piknik alanı işletlemeleri, Atış Poligonu işletmeleri ve Yuvam ana kucağı kreş işletmesini Bahsi geçen şirket bünyesine aktarmayı belediye meclisi karar vermiştir.( Fotoğraf 2 ).
4 meclis üyesi toplantıya katılmamıştır.
( Fotoğraf 3)

Bu kararları almak için Özellikle şirket kurulmasına karşı olan şahsımın, BELEDİYE ADINA yurtdışı görevinde olduğum günlerin seçilmesinin, ETİK olmadığını söylemek isterim.( Fotoğraf 3 )

Alınan kararlarda, belediye meclis üyeleri, İsbel şirket tüzüğünü görmeden karar almıştır. Bu gün olmuş hala daha şirketin tüzüğü meclise sunulmamıştır. Şirket tüzüğü meclise sunulmadan, bu kararların alınmasının sebebi nedir?

Şirket tüzüğü görülmeden hiçbir karar alınamaz, neyin kararını aldığını bilmeden, nasıl karar alınır?.

Şirket batar ise halkın malı olan işletmeleri ne olacak?

Şirket kurma kararı alınması ve halkın malı olan milyonlarca TL değerindeki işletmelerin bu şirkete devredilmesi usülen doğru olmadığı ve aynı zamanda etik bir karar alma yöntemi değildir.

Şirket Tüzüğünün öncelikle incelenmesi için meclis üyelerine ve siyasi partilere verilmesi gerekirdi. Ne var ki tersten gidilerek önce Şirketi kurma kararı alındı, ardına mal varlıkları ve para aktarıldı en son olarak Tüzük meclise sunulacak olması bilinçli olarak yapılan, oldu bittiye getirilen ve üsüle uygun olmayan bir karardır. Belediye'nin ve halkın malı olan işletmelerimiz, seçimler uğruna siyasete kurban edilmektedir.

Ozan Türeller.
İskele Belediyesi Meclis üyesi

BAŞKAN SADIKOĞLU’NA ULAŞILAMADI

Konuyla ilgili açıklama yapması adına gazetemizin ulaşmaya çalıştığı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun telefonunun kapalı olması nedeniyle gün boyunca ulaşılamadı.

ASBAŞKAN’DAN YORUM YOK

iskele-belediyesi-asbaskani-mahmut-yilmazoglulari.jpg

İskele Belediyesi Asbşkanı Mahmut Yılmazoğluları ise konuyla ilgili açıklamasında, yurtdışında olduğunu, dün akşam adaya geldiğini ve olayı Detay Gazetesi’nden duyduğunu kaydetti. Yılmazoğlu, konuyla ilgili henüz net bir bilgisi olmadığını bu nedenle de yorum yapamayacağını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler