• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Berova: “En fazla yatırımı eğitime yaptık”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, en fazla yatırımı eğitime yaptıklarını ve eğitimi her şeyin önünde tuttuklarını işaret ederek, eğitimcilere, öğretmenlere özel önem atfettiklerini belirtti.
Berova: “En fazla yatırımı eğitime yaptık”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, en fazla yatırımı eğitime yaptıklarını ve eğitimi her şeyin önünde tuttuklarını işaret ederek, eğitimcilere, öğretmenlere özel önem atfettiklerini belirtti.

Berova, “Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Berova, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Berova, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasım gününün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Berova, KKTC’nin kısa sürede önemli yol kat etmesinde ve başı dik itibarlı bir devlet haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin; fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu belirtti. Berova, “Halkımız, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor” dedi.

Özdemir Berova, hükümeti kurarken “önce insan” parolasıyla yola çıktıklarını ve “İnsanı yücelt ki devlet yücelsin” dediklerini belirterek, insana yapılan her yatırımın, insanın yetişmesine verilen her emeğin kendileri nazarında kutsal olduğuna vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova mesajında şunları dile getirdi:

“Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gelecekteki hedeflerine ancak dünyadaki değişime yabancı kalmayan, kendini yenileyen genç nesilleri, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Kuzey Kıbrıs’ın istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Kıbrıs Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler