• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Berova, Meslek Liseleri Arasında Yapılan “15. Bilgi Beceri Yarışmaları” Ödül Törenine Katıldı

Meslek Liseleri arasında yapılan 15. Bilgi Beceri Yarışmaları’nın ödül töreni, Bakan Özdemir Berova’nın katılımıyla gerçekleştirildi
Berova, Meslek Liseleri Arasında Yapılan “15. Bilgi Beceri Yarışmaları” Ödül Törenine Katıldı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmaya destek veren üniversiteler ile birlikte ilgili alanlardaki sektör temsilcileri ve dereceye giren okulların öğrencileri de hazır bulundu.

ŞİRKET

Ödül töreninde konuşan Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket, ülkenin ihtiyaç duyduğu kaliteli iş gücünü sağlayacak elemanları yetiştirmek amacıyla birçok faaliyete imza attıklarını belirtti.

Mesleki teknik öğretim alanında ulusal ve uluslararası birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Şirket, bakanlık olarak bu alanlarda yapılan projeler ve faaliyetler ile ilgili gelişmeleri aktardı.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında, mesleki teknik öğretime verdikleri öneme dikkat çekerek, mesleki teknik eğitimin geliştirilebilmesi amacı ile ciddi anlamda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Mesleki teknik eğitim öğretim alanında sektörel paylaşımın da çok önemli olduğunu  ifade eden Bakan Berova, bu bağlamda iş dünyası ile birlikte gelecek planlaması adına yakın bir iş birliği içerisinde olduklarını söyledi.

Bakanlık olarak mesleki teknik eğitim öğretim alanına pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Berova, bu alana yaptıkları ve yapacakları yatırımların devam edeceğini, bu yatırımların ve projelerin en önemlisinin ise, hayata geçirilmesi adına üzerinde ciddi çalışmalar yapılan ve bu yıl temelini atmayı planladıkları Mesleki Teknik Eğitim Kampüsü olduğunu belirtti.

Özdemir Berova, özellikle “Yenilenebilir enerji ile daha sağlıklı bir çevre” temasının işlendiği fotoğraf, slogan, afiş alanında yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini söyledi.

“TÜM OKULLARDA GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMİ KULLANMAYI PLANLIYORUZ"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak yenilenebilir enerjinin okullarda kullanımı açısından bir süredir üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarda da sona gelindiğini belirten Berova, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile yaptıkları temaslar doğrultusunda okulların elektrik ihtiyaçlarını ülkede en bol bulunan güneş enerjisi sisteminden karşılanması ve mevcut sistemin süratle güneş enerjisi sistemine dönüştürülmesi konusunda adımlar atıldığını vurguladı.

Bu bağlamda da Eylül ayında yenilenebilir enerji sistemi projesinin hayata geçirileceğini söyleyen Berova, tüm okullarda güneş enerjisi sistemini kullanmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda bu tür yarışmaların kendileri için bir sıralama ölçütü olmadığını belirten Özdemir Berova, yarışmanın gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler