• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Bıçak kemiğe dayandı, zamları ödemeyin faturayı hükümete gönderin

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, elektriği ve akaryakıta yapılan zamların halka zülüm olduğunu savunarak, "Bu hükümet ne yapmak istemediktedir? Ekonomik çıkmaz yaşayan halkı yaşamaz hale mi getirmektir amaç?
Bıçak kemiğe dayandı, zamları ödemeyin faturayı hükümete gönderin

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, elektriği ve akaryakıta yapılan zamların halka zülüm olduğunu savunarak, "Bu hükümet ne yapmak istemediktedir? Ekonomik çıkmaz yaşayan halkı yaşamaz hale mi getirmektir amaç? Bıçak kemiğe dayanmış, kemik aşınmaya başlamıştır. Hükümet aklını başına almalı, halkın çıkarına çalışmalı" diye sordu. Hükümet üyelerinin muhalefetteyken yapılan zamlara karşı gösterdiği direnci ve tepkiyi şimdi neden göstermediklerini soran Öztürk, "Zamanında Başbakan yardımcısı Kudret Özersay, zamları eleştiriyor ödemeyin diyordu. Şimdi nerelerdedir? Neden halkı bunaltan halkın boğazını sıkan zamlara destek olmaktadır. Kıbrıs Türk halkı basiretsiz ve öngörüsüz bir iktidar olan sizlerin bir an önce bırakıp gitmenizi beklemektedir. Kıbrıs Türk halkına çağrımızdır, faturaları Özersay ve hükümete gönderin" dedi.

BAŞBAKAN NEREDEDİR?

CTP, HP, TDP ve DP'nin sadece kendi yandaşlarına sağladıkları çıkar ve menfaatle anılmaya başladığına işaret eden Öztürk, "Buradan Tufan Hocamıza Sayın Başbakan'a sormak istiyorum. Yapılanlar karşısında neden sessiz kalıyor. Nerede demokrat ve halkın çıkarını düşünen Başbakan? Nerede bizlere kalkınma gelişme yolsuzluklar üzerine demokrat duruşlar sergileyen Başbakan?" dedi.

SİLİHTAR'DA RUM'U SEVİNDİRME TOPLANTILARI

Öztürk, iktidarın Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı aylık toplantılarda veya haftalık toplantılarda Kıbrıs Türk halkının rahatlamasına yönelik adımların atılması ile ilgili çalışmalar yapmadığına da dikkat çekti. "Her toplantıda bir Rumlara yaranma çabası var" diye devam eden Öztürk şöyle devam etti; "Hükümet Silahtar’a çıkıyor, bekliyoruz ülkenin sorunları görüşülecek, ekonomik ve sosyal adımlar atılacak. Nerede? Ortaya çıka çıka laf çıkıyor. Sırf aman Rumlar bizi sevsin adımları ve açıklamaları. Bu nasıl bir anlayıştır, ülke yangın yerine dönmüş kimsenin umurunda değil. Ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. YDP, halkı için ne gerekiyorsa yapacak. Eylemse eylem, sokağa inmekse inmek. Halk hizmet bekliyor, aş bekliyor. Şov ile sosyal medya ile hükümetcilik yapılsın istemiyor."

Öztürk, "Buradan Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı'nın tavrını da eleştirmek istiyoruz. Halkın sorunlarıyla ilgilensin. Sürekli Rumları memnun edecek söylemlerde bulunmak adımlar atmak için çaba harcamasın. Hala 50 yıllık Rum'u tanımadı mı?" diye sordu.

ERDOĞAN HEYECANI

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaretle ilgili de açıklamalar yapan Öztürk, "Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Anavatanımızın Başkanı ülkemize geliyor. Heyecanlıyız, gururluyuz. Sayın Başkanı, Kıbrıs Türk halkı olarak kucaklayacağız. Türkiye’mize bizlere verdiği destek için tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Öztürk, Erdoğan'ın gelişine yönelik yapılan eleştiriler için de, "Azınlık bir grubun söylediklerini dikkate almamak gerekir. Bunlar ne Kıbrıs Türk halkını ne de bağlı oldukları dernek veya kurumları temsil etmemektedir. Azınlıktırlar ve öyle kalacaklardır. Kıbrıs Türk halkının gönlünden Türkiye sevgisini silemeyeceklerdir. Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler