• BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

"Biz değil Erdoğan yargılanmalı!"

2 yıl hapis istemiyle dava açılan Aygün: Biz değil Erdoğan yargılanmalı!
"Biz değil Erdoğan yargılanmalı!"
Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ilk çağrıcılarından Hüseyin Aygün hakkında, milletvekili olduğu dönemde Twitter hesabı üzerinden polis şiddetini içeren bir görüntü ve görüntünün altına yazdığı yorum nedeniyle "TC hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Aygün, "Gerçekleri söyleyen biz değil, ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen Erdoğan yargılanmalıdır" dedi.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ilk çarıcılarından olan, CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, "TC hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. Aygün hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aygün soL'a yaptığı açıklamada, "Gerçekleri söyleyen bizim değil, Türkiye'yi maceraya sokan ve yüzlerce insanı ölümüne yol açan politikaları nedeniyle Tayyip Erdoğan'ın yargılanması gerekir" dedi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, Hüseyin Aygün'ün CHP milletvekili olduğu 16 Haziran 2013'te Twitter hesabı üzerinden şahsi yorumuyla birlikte bir görüntü paylaştığı belirtildi. Hacı Yusuf Yıldırım isimli bir kişinin, bu görüntü nedeniyle Aygün hakkında şikayette bulunduğu belirtilen iddianamede, milletvekili olması nedeniyle Aygün hakkında fezleke hazırlanarak TBMM'ye yollandığı hatırlatıldı. TBMM'nin de 7 Eylül 2015 tarihinde yolladığı yazıda Aygün'ün 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde milletvekili seçilmemesi nedeniyle yasama dokunulmazlığının bulunmadığının bildirildiği belirtildi.

"SURİYE'DEKİ OLAYI TÜRKİYE'DE YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERDİ" İDDİASI

Aygün'e ait olduğu belirtilen Twitter hesabı üzerinden paylaşılan görüntünün Arap internet sitesinden indirildiği belirtilen iddianamede, “Bu görüntüdeki eylemi 'Türk polisi bunları yaptı' diyerek yayınladı. Halbuki görüntüdeki olayın Suriye'de yaşandığı ve Türkiye ile bir ilgisinin bulunmadığı açıkça bellidir" denildi. Bu nedenle şüpheli Aygün'ün hakaret kastı ile hareket ettiği savunulan iddianamede, “Hakaret kastıyla hedef göstererek basın yolu ile 'TC hükümetini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçunu işlediği evrak kapsamında anlaşılmaktadır" denildi.

Aygün'ün bu suçtan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi. Aygün, Bakırköy 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. 

AYGÜN: BİZ DEĞİL, ÜLKEYİ BATAKLIĞA SÜRÜKLEYEN ERDOĞAN YARGILANMALI

Açılan davayla ilgili soL'a konuşan Hüseyin Aygün, "Türkiye Suriye'ye girecekti, Erdoğan Emevi camisinde namaz kılacaktı ama Ortadoğu Türkiye'ye girdi. Bombalarıyla, toplu katliamlarıyla Ortadoğu'dan beter hale getirdiler ülkemizi. Bunun kaynağı Erdoğan'ın yayılmacı ve Osmanlıcı politikalarıdır. Ankara ne yazık ki terör saldırılarında Bağdat'ı geçmiştir. Dava açılması gerekiyorsa Tayyip Erdoğan'a açılmalıdır. Gerçekleri söyleyen bizim değil, Türkiye'yi maceraya sokan ve yüzlerce insanı ölümüne yol açan politikaları nedeniyle Tayyip Erdoğan'ın yargılanması gerekir. Bizlerin değil, Türkiye'yi Ortadoğu batağına sokan Tayyip Erdoğan yargılanmalıdır" dedi. 

solhaber

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler