• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

"Bize yalan beyanda bulunun denildi !.."

KKTC’de ilk kez hayata geçirilen 4’lü koalisyon hükümetinin göreve gelmesinden sonra, Seçim Yasaklarının başlamasına bir gün kala görevden alınan 4 üst düzey görevlisine maaşları halen ödenmiyor.
"Bize yalan beyanda bulunun denildi !.."

KKTC’de ilk kez hayata geçirilen 4’lü koalisyon hükümetinin göreve gelmesinden sonra, Seçim Yasaklarının başlamasına bir gün kala görevden alınan 4 üst düzey görevlisine maaşları halen ödenmiyor.

Taner Ulutaş/DETAY

Şirketler Mukayyitti Halis Üresin, Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Lefke Kaymakamı Halit Çorba ve Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç ve Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Özden Keser’in, görevden alınmalarından sonra başvurdukları Yüksek İdare Mahkemesindeki dava da devam ediyor.

YİM 3 YARGIÇ İLE DEVAM EDECEK

YİM’e başvuran üst düzey bürokratların dün görülen mahkemelerinin de 31 Temmuz tarihine ertelendiği ve artık duruşma safhasına gelindiği öğrenildi. Yüksek İdare Mahkemesinin, bugüne kadar bir yargıç ile baktığı davanın konunun çok önemli olması nedeniyle 3 yargıç ile devam edeceği öne sürüldü.

TEK KURUŞ MAAŞ ÖDEMESİ ALMADIK

Şirketler Eski Mukayyitti Halis Üresin yaptığı açıklamada, bugün (dün) mahkememiz devam etti. Ancak mahkeme sonlandırılmayarak 31 Temmuz tarihine ertelendi. Yalnız mahkeme bugüne kadar bir yargıç ile devam ederken bundan sonra konunun önemine binayen ve başka davalara da emsal teşkil edeceğinden 3 yargıç ile devam edecek. Mahkemenin devam etmesine itirazımız olamaz. Ancak halen bir tek kuruş maaş ödenmemesi bizim için önemlidir. Ailelerimiz olduğu ve onu geçindirmek yükümlülüğü taşıdığımız sanırım unutuldu dedi.

BİZE DOKTOR RAPORU ALIN VEYA İZİN DOLDURARAK YALAN BEYANDA BULUNUN DENİLDİ

Halis Üresin açıklamasına devamla, bilindiği gibi 4’lü koalisyon hükümeti göreve geldikten sonra tam seçimlere bir gün kala bizi görevden almıştı. Seçim yasakları başladığı için eski görevimize geri dönme tayini de Kamu Hizmetleri Komisyonunca gerçekleştirilememişti. 14 Mayıs tarihinde görevden alındıktan sonra 25 Haziran tarihinde Kamu Hizmetleri Komisyonu eski görev yaptığımız bakanlıklara atama kâğıtlarını gönderdi. Bakanlıklar da atamayı posta yolu ile bildirdi. 14 Mayıs ile 25 Haziran arasındaki günlerin ödenmesi için bize izin kâğıdı doldurun. Veya hasta raporu alın ve getirin. Getirdikten sonra size maaşlarınızı ödeyelim dediler. Yani görev tebliğ edilmeyen günler için bize ‘Yalan beyan’ verin de ondan sonra size maaş ödemesi yapalım dediler.

halis-uresin.jpg

YALANA MÜDÜRLER DE DAHİL OLUR

Tabi ki yalan beyanı kabul etmemiz söz konusu olamazdı. Kaldı ki, o bakanlık müdür ve yetkililerinin de o yalan beyana imza koymaları sonrasında onlarda o yalana iştirak edeceklerdi. Tabi bu durumda hala daha bize maaşlarımız ödenmedi. Başbakan Tufan Erhürman bir televizyon kanalında maaşları ödendi dedi ama biz maaşlarımızı henüz almış değiliz diyen Halis Üresin,  bu işin çözümü alınan o görevden alma kararının iptal edilmesidir. Bizi eski görevimize iade ettikten sonra yasayı tamamlasınlar. Sonra bizi eski görevlerimize iade etsinler. Böylelikle sorunu da ortadan kaldırmış olurlar dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler