• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çadır CTP’lilerle kaldırıldı

Çadır CTP’lilerle kaldırıldı

Eski KTHY çalışanlarının 118 gün önce kurduğu eylem çadırı, dün CTP’li yetkililerin de katılımıyla kaldırıldı. Mutlu sona ulaşan eylemciler, gönül rahatlığı içinde evlerinin yolunu tuttu.

Eski KTHY binası önündeki çadır kaldırılarak, çadır eylemine son verilirken, eylemcilere bugüne dek destek veren diğer parti temsilcileri ile sendika ve sivil toplum örgütlerinin bulunmaması dikkat çekti. 2 aylık çadır eylemlerine son veren KTHY mağdurları, mutluluklarını gazetemizle paylaştılar.

Rana SARRO

Cyprus Airport Services'in Kıbrıs Türk Hava Yolları'ndan aktarılan 64 personeli’nin, 12 Eylül tarihinde eski KTHY binası önünde başlattığı çadır eylemi dün sona erdi. Mutlu sona ulaşan eylemciler, gönül rahatlığı içinde evlerinin yolunu tuttu.

Başbakan Yorgancıoğlu ile varılan mutabakatın ardından geçtiğimiz gün açlık grevine son veren eylemciler, dün öğle saatlerinde de çadır eylemini sonlandırma kararı aldı.

KTHY binası önündeki çadır, CTP yetkililerinin de katılımıyla kaldırıldı. Eski KTHY çalışanlarının sözcüsü Osman Yücelen, çadırın ve pankartların kesilerek kaldırılması için, CTP Meclis üyelerinin eline birer bıçak verdi ve çadırın kaldırılmasında öncülük etmelerini istendi.

Eski KTHY binası önündeki çadır kaldırılarak, çadır eylemine son verilirken, eylemcilere bugüne dek destek veren diğer parti temsilcileri ile sendika ve sivil toplum örgütlerinin bulunmaması dikkat çekti. 4 aylık mücadelelerine ve 2 aylık çadır eylemlerine son veren KTHY mağdurları, mutluluklarını Detay Gazetesi ile paylaştılar.

EYLEME SON VEREN EYLEMCİLER NE DEDİ?

NAİM DOĞAN: BAŞTA YAPILMASI GEREKENİ EN SON YAPTILAR

“Güzel oldu. Tam sonu gelmedi ama güzel olacak inşallah. İlk başta yapılması gereken şeyi en son yaptılar ama ilgi gösteren, gözümüz, kulağımız, sesimiz olan siz basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.”

SÜLEYMAN SAYMAN: MUTLU SONA ULAŞTIK

Söylenecek pek bir şey yok. Mutlu sona ulaştık. Çadırı da kaldırıyoruz. Artık Ocak ayını bekleyeceğiz. Hükümet sözünü verdi. Biz de ‘çadırın burada durmasına gerek yok’ dedik. O riske girdik ve sonuçta kazandık.

SALİH ALPARGÜN: ÇÖZÜLDÜĞÜ İÇİN MUTLUYUZ

Bu olay çözüldüğü için mutluyuz. Başımızdaki Başbakan’a, bize desteği geçen tüm sendikalara teşekkür ederiz. Başka denilebilecek bir şey yok.

MERT MINDIK: SEVİNÇLİYİZ, İŞE GİRİŞ TARİHİNİ BEKLEYECEĞİZ

4 aydır burada büyük bir mücadele gösterdik. Bu yola çıkarken sıfırdan başladık. Hiç kimse yanımızda yoktu. Kendi aramızda toplanıp arkadaşlarla izleyeceğim yolun kararını aldık. Daha sonradan işte sendikalar, sivil toplum örgütleri ve basın yanımızda oldu. Hepsine teşekkür ederiz. Arkadaşlarla burada büyük bir mücadele örneği gösterdik. En sonunda Başbakanımız bize gelip müjdeli bir haber vermiştir. Bundan sonra da bu çadırın burada olmasının bir anlamı olmadığını düşündük. Sevinçliyiz, artık işe giriş tarihini bekleyeceğiz.

EMİR KAYA: ÇOK MUTLUYUM

Şuanda çok mutluyum. Gerçi benim emekliliğime de yaklaşıyor ama tatlıya bağlandığı için çok mutluyum. KTHY’nin 23 yıllık personeliyim.

YILMAZ TONAKLI: OCAK’TA İŞE BAŞLAMAYI BEKLİYORUZ

KTHY’nin 25 yıllık personeliydim. Başbakan Ocak’ta işe başlayacağımızı söyledi. Mutluyuz.

HÜSEYİN ŞİLA: İNŞALLAH VERİLEN SÖZLER TUTULUR

18 sene KTHY’de işledim. Gelinen aşamadan mutluyuz. İnşallah verilen söz tutulur ve Ocak ayında işe başlarız.

SAVAŞ ŞİMŞEK: 4 AYLIK BİR MÜCADELEDEN SONRA

4 aylık bir mücadeleden sonra çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Biz bu yola çıktığımızda zaten kazanacağımıza inanıyorduk. Haklı olduğumuz için zaten her kesimden destek gördük. Zor günler geçirdik ama her şey de kolay kazanılmıyor. Önemli olan da zor mücadelenin sonunda mutlu sona ulaşmak, hak ettiğimizi almaktır. Basına gösterdiği ilgiden dolayı da teşekkür ederiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler