• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Çavuşoğlu, UBP'yle ilgili "dönemeçteyiz" dedi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor.
Çavuşoğlu, UBP'yle ilgili "dönemeçteyiz" dedi

CTP milletvekili Özkan Yorgancıoğlu, “Hükümetin adaletsiz uygulamaları” konulu konuşma yaptı.

Yorgancıoğlu, hükümeti “talan hükümeti” olmakla suçladı.

Anayasa’dan maddeler okuyan Yorgancıoğlu, milletvekillerinin başka bir iş üstlenemeyeceğinin buradaki yasalarla açık ve net olarak belirlendiğini belirtti.

Bazı yasalardan maddeler okuyan Yorgancıoğlu, milletvekillerinin ihaleye ve devletle ilgili ticari ilişki içine giremeyeceğinin belirlendiğini kaydetti.

Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olarak, bankalar, geçici işçi alımı, CAS gibi konularda hükümetin talan yaptığını iddia eden Yorgancıoğlu, eşitlik ilkelerine aykırı icraatlar yapıldığını savundu.

KIB-TEK’in borçlarının bağışlandığını, izaz ikramların geçmişe göre 7 katına çıktığını, düzensiz şekilde vatandaşlık dağıtıldığını savunan Yorgancıoğlu, “Hükümet, devlet kaynaklarını talan ediyor” dedi.

“Bu ülkede bu işlere tahammül kalmadı” diyen Yorgancıoğlu, bir siyasetçinin çocuğunun diğer vatandaşlardan ne farkı olduğunu, neden işlerin ihalesiz yapıldığını sordu.

Yorgancıoğlu, “Bu kadar büyük yatırımları finanse edilecek kaynak nereden bulunuyor. Herkes Kermiya’daki araziyi konuşuyor meğer Surlariçi’ndeki hastane binası da onlara verildi. Bunlar nasıl oluyor. Bu, toplumun kaldıracağı bir nokta değil. Sadece arazilerde, istihdamda, finansmanda değil memleketin her alanı talan ediliyor” dedi.

TATAR: ARAZİ KİRALAMASINA KARŞIYIM

Yorgancıoğlu, askerin kullanımında olan alanların devlete ait arazi olduğunu, bu statüden çıkarılması durumunda, kişiye ve isme değil devlete verilmesi gerektiğini söyledi. 

UBP milletvekili Ersin Tatar, bu sırada yerinden söz alıp yüksek bir sesle, arazi kiralanmasına karşı olduğunu, “Altında kaldık ezildik” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: “SONUCUNU BEKLİYORUZ”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, CTP hükümetleri döneminde Anayasa’daki eşitliğe ilişkin maddeler uyulup uyulmadığını sordu.

Çavuşoğlu, “Biz yalan dolan ve talan hükümetini biz çoktan CTP hükümetine yakıştırmıştık” dedi.

Parti gruplarında Genel Kurul salonuna taşan tartışmalar olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bir dönemeçteyiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın arazi konusuna ilişkin “Hukuken bir sorun yoktur, etik boyutuna bakacağım” dediğini anımsatan Çavuşoğlu, bunun sonuncunu beklemekte olduklarını belirtti.

Bu tip arazilerin UBP ve DP döneminde verildiğine ilişkin algı yaratıldığını ancak bunun doğru olmadığını belirten Çavuşoğlu, geçmişten bu yana bu tür olayların incelenebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, bu tartışmaların fırsata çevrilmesi ve topluma fayda getirecek bir noktaya ulaşılması gerektiğini dile getirdi.

Ülkede istihdamların benzer şekilde yapıldığını söyleyen Çavuşoğlu, KHK hariç sınavların benzer şekilde yapıldığını, bu konuda araştırma komitesi kurulması önerisi sunduğunu anımsattı.

Çavuşoğlu, spor fonu ile büyük ölçekli yatırımlara fırsat yaratıldığını söyleyerek, bu fonun “talan edildiğini” söylemenin yanlış olduğunu kaydetti.

Kayıtlı yaşama geçilirken, yasalar yapılırken, komiteye Vatandaşlık Yasası’nın düzenlenmesi önerisinde bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu yasanın geçen onca yıla rağmen hala düzenlenemediğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler