• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Çavuşoğlu ve Berova Akdoğan İlkokulu’nda süt haftası etkinliğine katıldı

Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK), Dünya Süt Günü ve 21-27 Mayıs Dünya Süt Haftası çerçevesinde Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda etkinlik gerçekleştirdi.
Çavuşoğlu ve Berova Akdoğan İlkokulu’nda süt haftası etkinliğine katıldı

Etkinliğe , Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da katılarak, 5’inci sınıflarla birlikte süt ve süt ürünleri ağırlıklı kahvaltı yaptılar.

Etkinlikte, Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif,  SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun, Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve  Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk da hazır bulundu.

ÇAVUŞOĞLU

Çocuklara süt dağıtılan etkinlikte konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  süt ve süt ürünleriyle ilgili bütün aktörlerin etkinlikte bir arada olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu,  Bakanlık olarak  beslenmek için gerekli olan süt ve süt ürünlerinin ürettirilmesi, üretimin özellikle hijyen açısından denetimi ve  tüketiciye ulaşmasını sağlamanın görevleri olduğunu kaydetti.

Süt ve süt ürünleri ile ilgili uzun zaman önce yapılması gerekenleri yaptıklarını söyleyen Çavuşoğlu, gelecek yıldan itibaren  ülkedeki süt üretiminin tamamında soğuk zincire geçileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, tüm standartları hayata geçirmek için bütün gayretleriyle çalıştıklarının altını çizerek, “Süt içelim, süt içirelim” mesajı verdi.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da,  Dünya Süt Haftası’nda  hedeflerinin  en büyük nimetlerden biri olan süt ve süt ürünleri hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Berova, çocuklarla  kahvaltıda yaptıkları sohbetlerde  öğrencilerin süt ve süt ürünleri hakkındaki ilgi ve bilgilerinin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Berova, öğrencilerin  süt ve süt ürünlerinin  sağlık açısından önemini  bilerek yetişmekte olduklarını söyleyerek,  gençler ve yetişkinlerin de  süt tüketimi konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Berova, “çevreyi ve herkesi  özendirmek açısından, süt için, süt içelim deyin” diye konuştu.

ORUN

SÜTEK Yönetim Kurulu Başkanı Halil Orun ise, süt ve süt ürünlerinin  beslenme açısından mükemmel gıda,  hayvansal besin ve kalsiyumun ana kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Orun, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve süt tüketimini artırmak için SÜTEK, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ev Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde  etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Orun, sütün;  karbonhidrat, protein, yağ ve mineral açısından  gelişme çağındaki çocuklar için vazgeçilmez bir besin olduğunu, ilkokul çağındaki bir çocuğun her gün en az  bir bardak süt içmesi gerektiğini ifade etti.

KKTC’de günlük ortalama 450 ton süt üretildiğini belirten Orun,  bu sütü imalatçılara pazarlamak durumunda olduklarını, süt üreticisi ile imalatçı arasındaki dengeyi kurduklarını söyledi.

ÖZKARAMEHMET

Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu Müdürü Sözer Özkaramehmet, süt kullanımını artırmak için  okullarda etkinlik düzenlendiğini belirterek,  sütün büyüme çağındaki çocuklar açısından önemine işaret etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler