• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çıraklık ve Eğitim Merkezi 3. dönem mezunlarını verdi

Çıraklık ve Eğitim Merkezi 3. dönem mezunlarını verdi

Çeşitli meslek dallarından ekonominin ihtiyaç duyduğu 102 çırak ve 29 yetişkin öğrenci dün akşam düzenlenen mezuniyet töreninde veliler, işverenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nden mezun oldu.

2010 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nden, bugüne kadar çeşitli meslek dallarından 350 çırak ve 170 yetişkin öğrenci nitelikli birer meslek elemanı olarak mezun olmuş ve iş hayatına atılmıştır.

Mezuniyet töreni açılışı ve müzik dinletisi ardından konuşmalara geçildi. Gecede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Fırıncıoğluları, KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, KTEZO Genel Başkanı Mahmut Kanber, işverenleri temsilen Arkadaş Pastanesi sahibi Salih Özler, velileri temsilen Bengül Karayel Bardak ve mezunlar adına öğrenci temsilcisi Nücide Gül Dadı gecenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, diploma, başarı belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Ardından da çeşitli meslek dallarından mezun olan Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri ile Yetişkin Eğitim Merkezi öğrencilerine diplomaları verildi. Mezuniyet töreni sonunda ise öğrenciler sahnede keplerini havai fişek gösterisi eşliğinde havaya attılar.

Gecede konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bakanlık olarak en temel görevlerinden bir tanesinin de ülkenin büyük sorunu olan işsizlik sorununu azaltmak ve yerel istihdamı artırmak olduğunu hatırlattı. Bu nedenle de mesleki eğitim programlarının ve meslek edindirme merkezlerinin büyük önemi olduğunu ifade etti. Bakan Gürpınar, çıraklık eğitim sisteminin sürdürülmesi ve geliştirilmesi için gerek alt yapının güçlendirilmesi, gerekse de maddi kaynak yaratılmasında destek verdiklerini söyleyerek, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile yerel istihdamın desteklenmesi amacıyla farklı projelerde birlikte çalıştıklarını ve bundan sonra da bu yolu birlikte yürümeye devam edeceklerini önemle vurguladı.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Çıraklık ve Yetişkin Eğitimi’nden mezun olan gençlerin edindikleri mesleki beceri ve eğitim sayesinde umudu elde ettiklerini, geleceğe umutla baktıklarını, çünkü bu sayede kimseye ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde durabildiklerini belirtti. Tulga, mesleklerin sürekli değişim ve gelişim içerisinde olduğunu, öğrencilerin de her zaman bilgiye gerek teknoloji sayesinde gerekse de bizlere başvurarak ulaşabileceklerini ifade etti. Çünkü Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nin öğrencilerin sadece eğitim aldıkları dönemde değil, sonrasında da her zaman başvuracakları bir merkez olarak tasarlandığını vurguladı.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ise ülkede yüksek öğrenim gören genç oranının fazla olmasına rağmen, işsiz kalarak geleceğe umutsuzca bakan ve göç eden genç sayısının da yüksek olduğunu, diğer yandan da ülke ekonomisinin nitelikli eleman ihtiyacının ithal işgücü ile karşılandığına vurgu yaptı. Kanber, işsiz üniversiteliler yerine eğitimli zanaatkarların olabileceğini, bunun da yolunun mesleki eğitimden geçtiğini ifade ederek, bu nedenlerle Çıraklık ve Yetişkin Eğitimine sahip çıkılması gerektiğinin önemle altını çizdi.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Fırıncıoğluları, buradan mezun olan öğrencilerin ellerinde altın bir bilezik olduğunu ve edindikleri mesleki bilgi ve yetenekler sayesinde hiçbir zaman işsiz kalmayacaklarını ifade etti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler