• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Çocuk tacizcisine 3 yıl hapis

Çocuk tacizcisine 3 yıl hapis

Kumyalı köyünde 2015 yılı Şubat ayı içerisinde akrabası olan 5 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyarak cinsel istismarda bulunan sanık Mehmet Kurum dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı köyünde 2015 yılı Şubat ayı içerisinde akrabası olan 5 yaşındaki kız çocuğunu kendisine ait evde alıkoyarak cinsel istismarda bulunan sanık Mehmet Kurum dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Alıkoyma” ve “Cinsel istismar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Kurum 3 ayı hapis cezasına mahkum edildi.

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

Sanık Mehmet Kurum, 2015 yılı Şubat ayı içerisinde kendi evinde, kaynının 5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunmuştu. Olayın tüm detayları ile gündeme geldiği mahkeme salonunda detaylar mide bulandırdı.

KÜÇÜK KIZ RAHATSIZLANINCA İĞRENÇ OLAY ORTAYA ÇIKTI...

6 Mayıs 2015 tarihinde annesi küçük kızın sürekli olarak idrarını tutamadığını ve pişik olduğunu fark ederek kızını Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürüp çocuk doktoruna muayene ettirmiş ve yapılan bir takım tahliller sonucunda çocuğun cinsel istismara maruz kalma olasılığının yüksek olma bulgusu üzerine konu olay hastane polisi aracılığıyla Ziyamet Polis Karakolu’na bildirilmişti. Olayın polisin bilgisine gitmesi üzerine sanık Mehmet Kurum Kumyalı’daki evinde tespit edilerek işlediği suçlar kendisine bildirilmiş ve sanık da “Çocuk istedi ama ben bir şey yapmadım” diyerek aleyhindeki ithamları kabul etmemişti.

SANIK KOMPLOYA KURBAN GİTTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Sanık Mehmet Kurum, poliste tutuklu bulunduğu sırada “Bana komplo yapıldı. Olayı anlatayım” diyerek bir gönüllü ifade vermişti. Sanık Kurum gönüllü ifadesinde çocuğun kendisinden cinsel ilişki talebinde bulunduğunu savundu.

SUÇLU BULUNDU

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, sanık Mehmet Kurum’u aleyhine getirilen davalardan şuçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın suçlu bulunarak mahkum edildiği suçların ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Elkıran, yasa koyucunun “Alıkoyma” suçu için 3 yıl, “Cinsel istismar” suçu için de 6 yıla kadar hapis cezası öngördüğünün altını çizdi. Faaliyet raporlarından da görüleceği üzere son yıllarda cinsel suçlarda büyük bir artış olduğuna dikkatleri çeken Elkıran, bu tür suçların toplum içinde tedirginliğe yol açarken, mağdurlar üzerinde de hayatları boyunca silinmeyecek yaralar açtığını belirtti. Elkıran, bu tür suçların kamu menfaatini yakından ilgilendiren suçlar olduğunu dile getirerek bu tür suçları işleyenlere ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı. Sanık Kurum’un konu suçu eşinin yakın akrabası olan 5 yaşındaki küçük bir kıza karşı işlediğini belirten Elkıran, sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler