• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Çocuklarını derse sokmadılar

Alasya İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği velilerin canına tak etti…
Çocuklarını derse sokmadılar

Ahmet İLKTAÇ

Alasya İlkokulu’ndaki sınıf öğretmeni, İngilizce öğretmeni ve müzik öğretmeni eksikliği velilerin sabrını taşırdı. Veliler, okulda yaşanan öğretmen eksikliğini protesto etmek amacıyla çocuklarını saat 11.00’den sonra derslere sokmadı.

Veliler, uyarı niteliğinde yaptıkları bu eylemlerinin ardından öğretmen sıkıntısının giderilmemesi halinde eylemlerinin şiddetini artıracağını bildirdi. Veliler, öğrencilerin öğretmen eksikliği nedeniyle bir aydır birçok dersi boş geçirdiğinden yakınarak okulda bazı sınıflarda bir aydır İngilizce dersi yapılmamasını eleştirdi.

Alasya İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Tamer Karakaşlı, sınıf öğretmeni eksikliği yaşandığını belirterek yaklaşık bir aydır okula sınıf öğretmeni atanmamasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Karakaşlı, daha sonra okula gönderilen sınıf öğretmenin de folklor gösterisi için yurtdışına gittiğini kaydetti.

Öğretmeni olmayan sınıfta derslerin sürekli boş geçtiğinden yakınan Tamer Karakaşlı, okulda İngilizce öğretmeni sıkıntısı olduğunu da bildirdi.

Geçen yılki İngilizce öğretmeninin bu yıl yurtdışına gideceğinin 90 gün öncesinden belli olmasına rağmen bakanlığın okula başka bir İngilizce öğretmeni görevlendirmemesini eleştiren Karakaşlı, okullarındaki bu öğretmen eksiklerinin giderilmemesi nedeniyle bir eylem yaptıklarını söyledi.

Karakaşlı, öğrenci velileri olarak okuldaki tüm çocuklarını saat 11.00’den sonra derse sokmadıklarını bildirdi. Karakaşlı, sıkıntının giderilmemesi halinde eylemlerinin şiddetinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Veliler ne dedi?… Veliler ne dedi?… Veliler ne dedi?…

Ozan Ali Arkıner (Magaryos):

Okullar açılalı 1 ay oldu. Ama hâlâ sınıf öğretmeni eksikliği vardır. Derslere muavinler giriyor. Yetişemedikleri zaman da çocukların dersi boş oluyor okulda geziyorlar. Biz dışarıdan parasıyla öğretmen tutalım okula getirelim dedik ama o da yasal değilmiş. Okula gönderilen öğretmen folklor için yurt dışına gitti. Çocuklar yine kaldı. Hiç bir şey çocukların eğitimlerinden önemli değildir. Bakanlık bizi özel okullara teşvik etmek istiyor. Devletimizin sorumsuzluğu yüzünden çocuklar mağdur oluyor.”

Ahmet Boranlı:

Çocuğun sınıf öğretmeni bu zaman oldu hâlâ yoktur. Bunun yanında İngilizce ve Müzik öğretmeni eksikliği yaşanıyor. Çocuklar 1 aydır doğru düzgün ders yapamıyorlar. Çocuklar bayağı geri kaldılar. Özel ders aldırmak zorunda kalıyoruz. Bu sıkıntı ya çözülecek ya da biz eylemlerimi şiddetlendireceğiz. Para verip öğretmen mi tutalım?”

Naci Hepşen:

Okullar açıldı açılalı öğretmen sıkıntısı yaşanıyor. Okulda 1 aydır İngilizce dersi yapılmıyor. Çocuklar derslerden bayağı geri kaldılar. Bakanlığın bu sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor. Yoksa eylemler dozunu artırarak devam edecek. Okulun çevresinde ciddi bir trafik tehlikesi vardır. Çocuklar tehlike altındalar. Bu sıkıntının da bir an önce çözülmesi gerekiyor.”

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler