• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Çok yoğun olmayı bırakın ve hayatınızı optimize edin

Hiçbirimizin fazla zamanı yok çok meşgulüz, istediklerimizi bir türlü yapamıyoruz çünkü vakit ayıramıyoruz.
Çok yoğun olmayı bırakın ve hayatınızı optimize edin

Siz de gün içinde meşgul olmaktan şikayetçi kalabalıktan biriyseniz size söyleyebileceğim tek şey; çok yoğun olmayı bırakın ve hayatınızı optimize etmeye başlayın.

Biz dijital pazarlamacıların belki de gün içerisinde en çok kullandığımız kelime olan optimizasyonu kısaca; performansları, hedefler doğrultusunda iyileştirme işlemleri ile bazı düzenlemeler yaparak en iyi noktaya getirme durumu olarak açıklayabiliriz. Dijital pazarlamayı bir kenara bırakalım, optimizasyon her günün dinamikleri ve şartları çerçevesinde uygulandığında ideal noktayı bulabilmemiz için en büyük yardımcımız olacakmış gibi değil mi?

Hedef koymak, zamanı planlamak ancak plan yaparken aşırıya kaçmadan esnek planlar yapmak, hedefleri ölçmek, planın neresindeyim diye takip etmek… İşte tüm bunları yapmayı alışkanlık haline getirebilirseniz, hayatınızı optimize etmeniz yani en iyi noktaya getirmeniz mümkün.

Tüm bunları yaparken unutmayın, siz her gün aynı modda olmayacaksınız, bir gün fiziksel olarak kendinizi enerjik hissederken diğer gün aşırı yorgun hissedebilirsiniz, iş yerinde aniden ilgilenmeniz gereken uzun bir iş çıkabilir ya da hiç beklemediğiniz anda güzel bir haber alabilirsiniz. Kısaca anlatmak istediğim hiçbir gününüzün şartları ve dinamikleri aynı değil. Yani her gün aynı şeyleri yaparak hayatınızı en ideal en optimize şekilde yaşamanız mümkün olmayacak.

Bir örnek üzerinden gidelim. Bu hafta içinde yapmak istedikleriniz listesinin aşağıdaki gibi olduğunu var sayalım.

Uzun süredir okuduğunuz kitabı bitirmek

2 akşam üstü sahilde yürüyüşe çıkmak

En yakın arkadaşınızla akşam yemeği yemek

Yeni kaydınızı yaptırdığınız İspanyolca kursuna katılmak

Dört gözle beklediğiniz oyunu izlemek için tiyatroya gitmek

Kurumsal bir firmada çalışıyorsanız hafta içi programlarınızı genellikle iş çıkışından sonra yapabileceğinizden yukarıda saydıklarımın hepsini yapabilmeniz çok mümkün gözükmüyor. Bu noktada bir şeylerden vazgeçebilir ya da yapmak istediklerinizi optimize ederek esnek planınızı hazırlayabilirsiniz.

2 gün sahilde yapmak istediğiniz yürüyüşü 1 güne indirerek, yürüyüşünüzü iş yerinizin etrafında ya da bahçesinde tamamlayabilirsiniz.

Yürüyüşten ödün vermek istemiyorsanız kitabınızı yatmadan önce ya da işe giderken serviste/otobüste okuyabilirsiniz.

En yakın arkadaşınızla akşam yemeği yerine öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Öğle yemeğine sıkıştırmak istemediğiniz bir buluşmaysa, tiyatroya arkadaşınızla gidebilir öncesinde de gayet keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Eğer yapmak istedikleriniz kafanızda netse ve kendinizi iyi tanıyıp, anlık şartların farkındaysanız hayatınızı optimize ederek planladıklarınızı uygulayabilir ya da planlarınızı optimize edebilirsiniz. Bir kere optimize etmeye başladığınızda yapmak istediklerinize daha fazla zaman ayırabileceğinizi göreceksiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler