• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C

CTP sert çıktı!

"Göreve geldiği ilk günden beri Gazimağusa Belediyesi’ni batırmak için uğraşan İsmail Arter’in bu çabası pek yakında sonuçlanmak üzeredir"
CTP sert çıktı!

CTP Mağusa İlçe Yönetim Kurulu, Mağusa Belediyesi'nin durumunu gözler önüne serecek bir açıklama yaptı. "İsmail Arter, 'Mağusa Belediyesi'ni batıran başkan' sıfatıyla anılacak" denilen açıklamada belediyenin 30 ayda, 200'ün üzerinde aşırı istihdamla batırıldığı, öz kaynakların tüketildiği, yatırım yapamaz, maaş ödeyemez noktaya geldiği vurgulandı.

İşte CTP'den yapılan o açıklama:

Göreve geldiği ilk günden beri Gazimağusa Belediyesi’ni batırmak için uğraşan İsmail Arter’in bu çabası pek yakında sonuçlanmak üzeredir. Devraldığı kurumun ülkenin en saygın kamu kurumlarından biri olduğunun farkına varamayan Arter, bir mirasyedi çılgınlığıyla Gazimağusa Belediyesi’ni siyasi amaçlarına kurban etmiş bulunmaktadır. Acemilikten bir türlü kurtulamayan İsmail Arter, belediyenin rutin hizmetleri dahi yerine getirirken zorlanmasına yol açarken, kendi öz kaynaklarıyla tek bir çivi dahi çakamayacak hale gelmesine neden olmuş bulunmaktadır.

 

İlk günden beri belediye meclisinde, sadece günlük işleri, ciddiyetten uzak biçimde ele alan Arter, sorduğumuz soruları yanıtsız bırakırken Mağusa’nın geleceğine yatırım amaçlı hiçbir girişimde bulunmadı. Bugün Gazimağusa Belediyesi, gerek mali ve gerekse idari bakımdan acınacak durumdadır. Kendi gelirleriyle devlet katkısı birleşince idari giderleri ile personel maaşlarını dahi ödeyememektedir.

 

Çok büyük vaatlerle göreve gelen İsmail Arter, vadettiği projelerden sadece TC tarafından finanse edilen birkaçına başlarken, belediyenin öz kaynakları, yatırım yapmaya yetmez hale getirilmiş durumdadır. Dahası, Gazimağusa Belediyesi’nin sahip olduğu kaynaklar da hızla tüketilip yok edilmektedir. Belediyeye ait kreş ve anaokulu binası boşaltılarak kaderine terk edilmiştir. Maraş’ta 1974 yılından beri yapılmış tek kamu yatırımı olan MAGEM MARAŞ’a ait bina amacı ve işlevi dışında kullanılmakta ve adeta harcanmaktadır.

 

Bugün Gazimağusa Belediyesi’nde son 30 ayda istihdam edilenlerin sayısı 200’e yaklaşmıştır. Göreve geldiği zamandaki personel sayısını ikiye katlamaya yemin etmiş gibi davranan İsmail Arter, bu konuda ısrarlı sorularımızı yanıtsız bırakmakta ve bildiğini okumaya devam etmektedir. Gazimağusa Belediyesi bünyesine katılan bu çalışanların bir kısmı işçi statüsüyle çeşitli görevlerde çalıştırılırken, önemli bir kısmı da “hizmet alımı” metoduyla sosyal güvenceden yoksun olarak gündelik ücretlerle çalıştırılmaktadır. Sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yapılmayan bu çalışanlar adeta Allah’a emanet vaziyettedirler. Yine “işçi” olarak istihdam edilip memur olarak çalıştırılan bazı personelin yürürlükteki yasa uyarınca düşük olan maşları “ek mesai” yöntemiyle şişirilmektedir. Yani yüksek maaş ödemesi yapılabilmesini sağlamak amacıyla, çalışmadığı halde ek mesai ödemesi yapılan personel bulunmaktadır. Bu tavırlarıyla hem iş barışını, hem de haksız kazancı normalleştiren Arter, aynı zamanda 47/2010 sayılı yasada belirtilen maaş uygulamasını da kendince ortadan kaldırmaktadır.

 

Gazimağusa Belediyesi’ni mali ve idari yapısıyla,  ülkenin en güçlü belediyesi olarak devraldıktan sadece 30 ay sonra batıran İsmail Arter bunun hesabını veremeyecek. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin batırılışı, hala ilk günkü tazeliğiyle, tüm halkımızın belleğinde durmaktadır. İstihdam yöntemiyle kendine bağlı kıtalar yaratan ancak idare ettiği kurumu batağa sürükleyen diğer tüm yöneticiler gibi İsmail Arter de “Gazimağusa Belediyesi’ni batıran başkan” olarak anılmaya mahkumdur. Ancak Mağusalılar, yıllarca yerel hizmetin en niteliklisini ve en zenginini almaya alışmışken yeniden karanlığa dönmeye mahkum değildir. Bu gidişata son vermek için hiç ara vermediğimiz mücadelemizi bundan böyle çok daha yoğun biçimde sürdürmeye kararlıyız.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler