• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Polis Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen hibe törenine katıldı

Türkiye Cumhuriyeti tarafından, polis teşkilatına biri sinyal kesicili olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma aracıyla birlikte, drone ve drone savar; balistik çanta ve telsiz ekipmanlarından oluşan güvenlik teçhizatı ve taktik kıyafet takımları hibe edildi
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Polis Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen hibe törenine katıldı

Türkiye Cumhuriyeti tarafından, 57’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan polis teşkilatına biri sinyal kesicili olmak üzere 5 adet arazi tipi koruma aracıyla birlikte, drone ve drone savar; balistik çanta ve telsiz ekipmanlarından oluşan güvenlik teçhizatı ve taktik kıyafet takımları hibe edildi.

Dün gerçekleşen hibe törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra,  Başbakan Ersan Saner, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu ve Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan da katıldı.

 CUMHURBAŞKANI TATAR: “POLİS GÜCÜNÜN SON TEKNOLOJİK İMKANLARLA DESTEKLENMESİ ÖNEMLİ”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, yapılan hibenin polis teşkilatının güçlenmesi adına son derece önemli olduğunu kaydetti.

KKTC’nin kendi imkanları çerçevesinde olanak ve ekipmanlarını sürekli geliştirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, zaman zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle de polis teşkilatının güçlendirilmesine de ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Polisin daha mobilize olabilmesi, icra kabiliyetini artırmak için araç gereç ve teknolojinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’ne destekleri için teşekkür etti.

“ÇAĞIMIZDA BİR TAKIM TEDBİRLERİ ALABİLMEK BİLGİ AKIŞINA BAĞLI... POLİS GÜCÜMÜZÜN BU ANLAMDA TAKVİYE EDİLMESİ ÇOK OLUMLU”
İçinde bulunulan çağda bir takım tedbirleri alabilmenin bilgi akışına bağlı bulunduğunu, TSK, GKK, Sahil Güvenlik, Türkiye istihbarat birimleriyle bilgi akışı sağlayabilmenin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu bağlamda polis gücünün son teknolojik imkanlarla desteklenmesini, “KKTC adına çok olumlu bir gelişme” olarak niteledi.

“EGEMEN KKTC’NİN İMKÂNLARININ ARTIRILMASI GEREK…”
İki devletliliğin savunulması ve egemen eşitlik bağlamında KKTC’nin imkanlarının artırılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Mavi Vatan’da gerek mülteci olayları konusunda, gerek uyuşturucu olaylarının önlenmesi adına, araç, gereç ve teşkilatın etkin ve mobilize polis gücünün sağlanması için önemli olduğunu anlattı.

Polis teşkilatının güçlendirilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, güçlü bir KKTC’nin kendi halkına, kendi insanlarına daha fazla güvenlik sağlayacağını, herkesin güvendiği bir ülkenin de yatırımları, refahı ve mutluluğu artıracağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, Oktay’a, gösterdiği yakın ilgi ve destek için de teşekkür etti.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler