• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanlığı’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliği

Cumhurbaşkanlığı’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla “Doğaya Dokun” etkinliği düzenledi.
Cumhurbaşkanlığı’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliği

“Oyunlar” başlığı altındaki ilk etkinlik 10.00-10.45 saatleri arasında yapıldı. Etkinlik çerçevesinde KKTC’deki tüm ilkokullardan Cumhurbaşkanlığı’na gelen çocuklar, Biyolog Asuman Kuyucu ile ekolojik bahçeyi gezdi; ağaçlardaki kuş resimlerini topladı ve Hasan Bağlar’ın doğa fotoğraflarından oluşan sergisini ziyaret etti.

Daha sonra Temiz Düşün Proje Onursal Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan ve Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi “Temiz Düşün”e katkı koyan Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından çocuklar sanatçı Hikmet Uluçam ile resim yaptı ve etkinlik sonunda çocukların, yaptıkları resimler sergilendi.

VOLKAN

Prof. Dr. Vamık Volkan, çocuklara çevrenin önemini anlattığı konuşmasında, ailesinden ve çocukluğundan bahsederek, çocuklara ne kader önemli olduklarını söyledi.

Volkan, çocukların büyüklere hürmet etmesinin ne olduğunu anlattı ve bunun karşılığında büyüklerin de çocuklarla gurur duymasından bahsetti.

Çocuklarla, çevreye verdiklei önem ve korumak için yaptıklarıyla gurur duymak istediğini kaydeden Volkan, çevre temizliğinin önemini anlatı ve herkesin  temiz bir deniz, temiz bir futbol sahası, temiz ortamlar istediğini ama  bunun için öncelikle oraları temiz tutmak gerektiğini söyledi.

Bazı büyüklerin temizlik yapmayı unuttuğunu belirten Volkan, çocukların buna şimdiden başlayarak, değişimi gerçekleştirmesini ve çevrelerini temiz tutmalarını istedi.

MERAL AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı da konuşmasında, 5 Haziran’ın neden BM tarafından Dünya Çevre Günü olarak belirlendiğini çocuklara anlattı. Doğada sadece insanların yaşamadığını, bitkiler, ağaçlar ve hayvanların da doğada var olduğunu kaydeden Akıncı, denizlerin,  göllerin ve ormanların doğanın bir parçası olduğunu ve tümünün bir bütün olarak önemli olduğunu belirtti. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gerektiğini ancak insanların güçlendikçe yaptıklarıyla doğayı bozduklarını ifade eden Akıncı, “Bu sadece  bizim dünyamız değil” dedi.

İnsanların temiz düşünmedikleri için temiz davranışlarda bulunmadıklarını kaydeden Meral Akıncı, çocuklardan, oyun oynarken de doğaya ve doğadaki canlılara zarar vermemelerini istedi.

Çocuklara kimse onları uyarmadan kendi kendilerini kontrol etmeyi öğrenmelerini, temiz düşünüp temiz davranmalarını öğütleyen Akıncı, “Kirletmemeyi, güzel davranmayı, doğaya zarar vermemeyi, doğayla uyum içinde yaşamayı öğreneceğiz” dedi.

Akıncı, insanların yaptıklarından dolayı doğaya verdiği zararın dönüp insanları da olumsuz etkilediğine işaret etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler