• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Dana'dan yalanlama geldi!

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana açıklama yaptı
Dana'dan yalanlama geldi!

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Girne Antik Liman’daki iki katlı binanın Salih Günhan’a kiralandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmamakla birlikte, gazetede yayınlanan ve Girne Antik Limanında bulunan binanın kira sözleşmesiymiş gibi yansıtılan belgenin, yıllardır yapılan ve bina ile hiçbir alakası olmayan yer kullanım hakkı sözleşmesi olduğunu açıkladı. Dana, “Manipülasyon yapılmak suretiyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve olmayan gerçekleşmeyen bir takım hususlar dile getirilerek Bakanlığımız ve şahsım zan altında bıkılmaktadır” dedi.

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dana yazılı açıklamasında, Girne Antik Limanı’nın, 16/1987 sayılı Turizm Endüstrisi Teşvik Yasası’nın 8. Maddesi’nin vermiş olduğu yetkiye dayanarak, içindeki “eski gümrük binası” olarak bilinen binanın, limana bakan binaların ön cepheleri, yol ve deniz kısmının, 2011 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile “korunmaya muhtaç turizm bölgesi” kapsamına alındığını ve 20 Mart 2013 tarihinde onaylanan bir tüzükle de antik limanın korunma ve geliştirilmesine yönelik esasların belirlendiğini kaydetti.

“Bakanlığımız, 16/1987 Sayılı Turizm Endüstrisi Teşvik Yasası’nın 5. maddesinin 9. fıkrasının vermiş olduğu yetkiye dayanarak, Limandaki restoran ve bar işletmecileri ile kamu alanlarındaki oturma yerlerinin kullanılabilmesi için ‘süreli yer kullanım hakkı sözleşmesi’ imzalamaktadır” diyen Dana, şöyle devam etti:

“Bakanlığımız bugüne kadar yaklaşık 18 işletme ile yıllarca “süreli yer kullanım hakkı sözleşmesi” imzalamıştır.

Son günlerde yerel bir gazetemizde bahsedilen Girne Antik Liman’daki iki katlı binanın Sn. Salih Günhan’a kiralandığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte, bu gazetede yayınlanan ve sanki de Girne Antik Limanında bulunan binanın kira sözleşmesiymiş gibi yansıtılan belge, aslında yıllardır yapılan ve bina ile hiçbir alakası olmayan yer kullanım hakkı sözleşmesidir. Yayınlanan belgenin içerisinde bahse konu binanın bir kişi veya kuruma kiralandığıyla ilgili hiçbir madde yer almamaktır. Gazetedeki belgenin bütünü yayınlanmayıp da sadece imzaların yayınlanmasının sebebi, imzaların sanki de Girne Antik Liman’daki iki katlı binanın kira sözleşmesine atılan imzalarmış gibi algılanmasını sağlama amaçlı yapılan bir algı operasyonudur.

Bakanlığımız, Mart 2016’da, basında yer alan ilgili işletmeci ile bina kira sözleşmesi değil “süreli yer kullanım hakkı” sözleşmesi imzalamıştır. Bu sözleşmeyle, içinde halen Bakanlığımız ve Çevre Koruma Dairesinin personelinin görev yapmakta olduğu binanın zemin katında atıl halde bulunan duş ve tuvaletlerin, temizlik ve bakımını gerçekleştirmesi ve Turizm Teşvik Yasası’nın belirtmiş olduğu harcın ödenmesi koşuluyla, konu binanın doğu cephesindeki kamu alanının ilgili işletmecinin kullanımına vermiş olup, yine binanın zemin katında yer alan ve 8 metrekareden daha büyük olmayan ve şuanda bakanlık tarafından ofis olarak kullanılan bir odanın, bir bölümünün tuvaletlerin temizliğinde kullanılacak temizlik malzemelerinin muhafaza edilmesi amacıyla kullanılması uygun görülmüştür.

Manipülasyon yapılmak suretiyle kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve olmayan gerçekleşmeyen bir takım hususlar dile getirilerek Bakanlığımız ve şahsım zan altında bıkılmaktadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler