• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

DAÜ İç Mimarlık Öğrencilerinden Büyük Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, ‘Mobilya ve Donatıları’ dersi kapsamında ürettikleri mobilya tasarım projeleri ile ‘9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 2000 öğrenci arasında ilk 100’e girerek ikinci
DAÜ İç Mimarlık Öğrencilerinden Büyük Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencileri, ‘Mobilya ve Donatıları’ dersi kapsamında ürettikleri mobilya tasarım projeleri ile ‘9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nda 2000 öğrenci arasında ilk 100’e girerek ikinci aşamaya kalmışlardır.

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturup Türkiye’den yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünlerin ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan “Ulusal  Mobilya Tasarım Yarışması”nın dokuzuncusu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Yarışmanın ilk aşamasının teslimleri 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşmişti. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde halihazırda okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencileri, akademisyenler ve her alandan profesyonel tasarımcılar katıldı.

Yarışma, geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını, yeni malzemelerin getirdiği olanakları, küçülen mekânları ve mobilya sektörünün yapısını dikkate alarak, esnek, yeni koşullara uygulanabilen, çevreye duyarlı, nakliye kolaylığı sağlayan, kullanıcıya daha fazla müdahale olanağı veren mobilya birimleri ve sistemleri tasarlamaya davet etmektedir. Genç nesilleri tasarım fikri ile buluşturan yarışma sonucunda ortaya çıkan tüm bu gelişmeler, tasarım ile sektörün buluşmasını ve ihracata yeni tasarımlarla güç kazandırılması amacına büyük adımlarla hizmet edildiğinin en açık göstergesidir.

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın diğer tasarım yarışmalarından en büyük farkı mobilya sektörünün tamamını kapsayan nitelikte olması, üretici ile tasarımcıları bir araya getirerek tasarımları hayata geçirmesi, yarışmaya katılan tasarımcıların üretici-ihracatçı firmalarımızda iş imkanı bulması, ödül alan tasarımcılara devlet desteği ile İtalya Domus Akademi, ABD- CCS College, İtalya-NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) gibi yurt dışındaki değişik eğitim kurumlarında farklı süreçlerle eğitim imkanı sağlamasıdır.

Bahsedilen amaçlar ve eğitime, yarışmaların katkısının şüphesiz olduğu hatta motivasyon için katalizör olduğu düşüncesi ile DAÜ İç Mimarlık Bölümü, 2015-2016 Güz Dönemi’nde Doç. Dr. Maya N. Öztürk’ün yürüttüğü INAR 403 - Mobilya ve Donatıları (Furniture & Fixture) isimli dersi “9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”na katılacak şekilde organize edilmiştir.

Ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde 7 DAÜ İç Mimarlık öğrencisi mobilya tasarımları ile yarışmaya katılmışlardır. Mustafa Maraşlı ile Aizhan Turekhanova grup olarak ev mobilya alında projeleri ile yarışmanın ilk aşamasında başarılı olmuşlardır. Öğrenci kategorisinde bütün alanlardan 2000 kadar proje arasından, ilk 100’e girerek ikinci aşamasına katılım hakkı kazanmışlardır. Nisan ayı içerisinde ise ikinci aşamanın sonuçları beklenmektedir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler