• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

DAÜ İç Mimarlık Öğrencisinden büyük başarı

DAÜ İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Proje Yarışması MEKAN 2016’da katıldığı bitirme projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.
DAÜ İç Mimarlık Öğrencisinden büyük başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aizhan Turekhanova, İstanbul Kültür Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Proje Yarışması MEKAN 2016’da katıldığı bitirme projesi ile üçüncülük ödülüne layık görüldü.

50 bitirme projesinin katıldığı yarışmada projeler alanında uzman juri üyeleri tarafından değerlendirildi. DAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aizhan Turekhanova, söz konusu yarışmaya, 2015 – 2016 Bahar Dönemi’nde ders yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Kamil Güley önderliğinde tasarlamış olduğu ‘Restoran İç Mekan Tasarımı’ projesi ile katıldı.

Söz konusu yarışma Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri öğrencilerini ortak bir platformda buluşturarak etkileşim ve iletişim ortamı yaratmayı amaçlıyor. MEKAN 2016 yarışması genç iç mimar adaylarını hem mesleki ortama tanıtmak hem de vizyoner bir kişiliğe sahip olabilmeleri konusunda fırsat sunarak  iç mimarlık eğitiminde yapıcı bir yarışma ortamının oluşturulmasına katkı sağlamak üzere her yıl gerçekleştiriliyor.

 

Öğrenci yarışmalarının önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Güley, mesleki gelişim, yeni ve güncelin araştırılması için önemli bir mekanizma olan tasarım dalları ile ilgili yarışmaların, iç mimarlık alanında nitelikli ürün elde etme sürecinde ciddi kazanımlar sağladığını aktardı. Ayrıca iç mimar adaylarının öğrenciliklerinin ilk yıllarından başlayarak bu tür yarışmalara fiili olarak katılmalarının ve süreci takip etmelerinin mesleki gelişim açısından son derece önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Güley, araştırmacı, gözlemleyici ve bu sürece dahil olmaya çalışan motivasyonunu iç mimarlık eğitimine yansıtabilen öğrencilerin eğitim sürecinde daha başarılı oldukları bilgisini de verdi.

DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı yarışmada elde edilen başarı ile ilgili yaptığı açıklamada bölüm olarak bu başarıdan gurur duyduklarını belirterek İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşen Ödül Töreni’nde özellikle ödül kazanan projenin övgü almasından onur duyduklarını bildirdi.  Prof. Dr. Dağlı, bitirme projesi ile alınan bu ödülün aslında 4 yıllık bir eğitimin birikimini yansıttığını ve burada tüm bölüm elemanlarının katkısının büyük olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Dağlı Türkiye ve KKTC’de tek akreditasyon almış olan bölüm olarak eğitim öğretim seviyesini oldukça yüksek tuttuklarını ve alanlarında oldukça başarılı İç Mimarlar yetiştirdiklerini ifade etti. Turekhanova ise projenin gelişimine, ödülü kazanmasına ve törene katılmasına katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler