• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

DAÜ İletişim Fakültesi’nde Belgesel Günleri başladı

DAÜ İletişim Fakültesi’nde Belgesel Günleri başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo TV Sinema ve Gazetecilik Bölümü, Mağusa İnsiyatifi ve Sinema Kulübü ile Belgeselci Film İnsiyatifi’nin ortaklaşa düzenlediği Belgesel Günleri “Göç  ve Yerinden Edilme” temasıyla 22 Ekim 2015 tarihinde, saat 15:30’da gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

İletişim Fakültesi Mor Salon’da gerçekleştirilen açılışta konuşan Sinema Kulübü temsilcisi Mustafa Aktaka, DAÜ Sinema Kulübü hakkında bilgiler vererek yeni akademik dönemde gerçekleştirilen ilk etkinlik olan belgesel günlerinin öğrencilerin toplumsal bilincini artırdığına değindi.

Mağusa İnsiyatifi adına konuşan Dr. Okan Dağlı ise göç konusunun özellikle dünyanın son yüz yılında varolan ve halen devam eden ciddi trajik olaylardan biri olduğuna vurgu yaptı. Göç konusunu belgesel filmlerle ön plana çıkararak farkındalık yaratmak istediklerine dikkat çeken Dağlı, Kıbrıs’ın da çok büyük göçler yaşayan bir ada olduğunu vurguladı.

İletişim Fakültesi adına konuşma gerçekleştiren DAÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ümit İnatçı Fakülte yöneticileri olarak öğrencilerle eşit bir ortam oluşturmanın önemine değinerek sunulan öğrenim olanaklarının yanında mesleki açıdan yetkin konumlara gelebilen insanları öğrencilerle buluşturmanın önemine değindi. Doç. Dr. İnatçı etkinliğin sadece göç filmleri gösterisi olmadığına dikkat çekerek bunun aynı zamanda öğrenciler ve profesyonel insanlar için ortak bir alan oluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından yönetmenliğini Osman Demirbağ’ın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük aşireti olan Beritan aşiretini anlatan “Beritanlılar” adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminin ardından filmin yönetmeni olan Demirbağ ile söyleşi gerçekleştirildi. Belgesel film çekmenin zorluklarına değinen Demirbağ bu işin en büyük zorluklarından birinin finansman olduğuna değindi. Projelerine genellikle kaynak bulmak konusunda sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken Demirbağ 2003 yılında çektikleri “Beritanlılar” filmine konu olan aşiretin günlük hayatının zorluklarından da bahsetti. Belgeseli çektiklerinde aşiretin tek iletişim kaynağının radyo olması ve bunun günümüzde de aynı şekilde devam ediyor olmasına dikkat çeken Demirbağ ayrıca Türkiye’de belgeselciliğin sinema sektöründe olduğu gibi en büyük sıkıntılarından birinin konu bulma sıkıntısı olduğunu vurguladı.

Söz konusu söyleşinin ardından Güliz Sağlam’ın “Evden Uzakta”, yönetmen Enis Rıza’nın “Ayrılığın Yurdu Hüzün: Kayaköy”, yönetmen Musa Ak’ın “Mada Adası”, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Radyo TV Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan’ın İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’in yaşamını konu alan “We Live In “İngiltere” adlı belgesel gösterimi yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler