• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

DAÜ “Yeşil Hareket” 5. Uluslararası Tasarım Haftası’na Ev Sahipliği Yapıyor

DAÜ “Yeşil Hareket” 5. Uluslararası Tasarım Haftası’na Ev Sahipliği Yapıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü tarafından organize edilen 5. Uluslararası Tasarım Haftası, bu yıl çok duyarlı bir tema ve renkli etkinliklerle 20 – 22 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Hem Mimarlık Fakültesi hem de diğer fakültelerin öğrencilerine hitap edecek olan etkinliğin, çok zengin bir ‘yaparak öğrenme’ ortamı sunması bekleniyor.

Bu yıl “Yeşil Hareket” anlamına gelen ‘Green Gesture’ temasıyla düzenlenen DAÜ Tasarım Haftası, sürdürülebilir mimariye adanmışlıkları dünyaca kabul gören Kıbrıs’lı Türk Mimar Ali Yapıcıoğlu ve İspanyol Mimar Santiago Cirugeda Parejo’ya ev sahipliği yapacak. Haftanın etkinliklerine, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı olan ve aynı zamanda ümit vadeden Kıbrıs’lı Türk Mimar Dr. Cemil Atakara da katkı koyacak.

Seçilen temanın amacı sürdürülebilir tasarım konusunda öğrencilere ve çevreye farkındalık kazandırmak; ve artık malzemeyi yeniden kullanıp tasarımlar üretmektir. Aynı zamanda TOBB ETÜ (Türkiye Odalar Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı) öğrencileriyle öğretim elemanları da etkinliklere katkı koyacaklar.

KTMMOB – Mimarlar Odası, Deniz Plaza, Harmony Kırtasiye, Buse Kırtasiye ve Azgan Crafts Wizard’ın katkılarıyla düzenlenen DAÜ Tasarım Haftası geleceğin tasarımcılarına ve tasarıma gönül verenlere duyarlı bir temayla üretim ortamı yaratacak.

Açılışı, 20 Mayıs 2015 tarihinde, saat 10:00’da, DAÜ Mimarlık Fakültesi Renkli Bina’da gerçekleşecek olan Tasarım Haftası’nda, açılışın ardından 11:00 – 12:00 saatleri arasında, Ali Yapıcıoğlu’nun sıkıştırılmış toprakla ilgili “Rammed Earth” isimli sunumu yer alacak. KTMMOB Mimarlar Odası katkılarıyla Tasarım Haftası’nın ikinci davetli konuğu İspanyol Mimar Santiago Cirugeda’nın “From the Individual to the Collective” (Bireyselden Kollektife) başlıklı sunumu ise aynı gün 17:30 – 18: 30 saatleri arasında Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek. 22 Mayıs 2015 Cuma günü ise Yrd. Doç. Dr. Cemil Atakara’nın sunumu  “Sürdürülebilir Farkındalıklar” 14:00 – 15:00 saatleri arasında Mimarlık Fakültesi Renkli Bina’da A01 nolu salonda yer alacak. Düzenlenecek olan 5. Tasarım Haftası’nda  3 davetli konuk tarafından sunulacak seminerlere ek olarak, 18 atölye çalışması, 2 film gösterimi ve çeşitli müzik dinletileri yapılacak. Üç gün boyunca devam edecek atölye çalışmalarının sonunda üretilen ürünler etkinliğin son günü olan 22 Mayıs 2015 Cuma günü sergilenecek. Atölye çalışmalarının sertifika törenlerinden sonra ise kapanış partisi ile DAÜ 5. Uluslararası Tasarım Haftası sona erecek.

poster 2

 

 poster 1 (1)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler