• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Denktaş çözüm sürecine olan desteğini bir kez daha gösterdi!

“Hazırlıklı olmalıyız… Ben Rum tarafına hiçbir şekilde güvenmiyorum. Nedeni…”
Denktaş çözüm sürecine olan desteğini bir kez daha gösterdi!

1992 yılında Kıbrıs Türk siyasi hayatında yerini alan Demokrat Parti, 24. Kuruluş Yıldönümünü dün akşam Girne Le Chateau Lambousa Hotel’de kutladı.

Yıldönümü gecesine, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş, Kadın örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, parti üst düzey yetkilileri, partililer ve parti sempatizanları katıldı.

“Bu gece kendimi 24 yaşında hissediyorum…”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş kürsüde yaptığı konuşmada, partinin 24. Kuruluş yıldönümünü kutlamasının gururunu yaşarken, kendisini de 24 yaşındaymış gibi hissettiğini söyleyerek sözlerine başladı ve sahneye 24 yaşını doldurmuş genç demokratları davet etti.

Denktaş; “Ben bu gece kendimi 24 yaşında hissediyorum. Halkımızın sayesinde DP ile birlikte doğduk, inşallah DP ile birlikte sonsuza kadar devam edeceğiz” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

DP’ye destek ve güç verenlere de teşekkürü bir borç bilen Serdar Denktaş; “24 yaşında olan DP ‘battı, gitti, mahvoldu’ dendiğinde her defasında kendini ispat ederek, küllerinden yeniden doğmuş, partilileri ve sempatizanlarıyla yeniden ayakta durmuş, Mecliste, ülke yönetiminde söz sahibi olmuştur. Bu desteği, bu gücü bizlere veren Halkımıza teşekkür ediyorum. Bu destek yalnızca DP’yi değil, KKTC’yi de ayakta tutacaktır. Böylelikle KKTC yaşamaya devam edecektir” diye konuştu.

 

“Hazırlıklı olmalıyız… Ben Rum tarafına hiçbir şekilde güvenmiyorum. Nedeni…”

Denktaş gecede, içinden geçtiğimiz sürecin bir yerde kendisini konuşmaya mecbur bıraktığına dikkati çekerek, müzakere sürecine de değindi.

 

“Hazırlıklı olmalıyız” diyen Serdar Denktaş, Rum tarafına hiçbir şekilde güvenmediğini dile getirerek; İçinden geçtiğimiz süreç beni bir yerde konuşmaya mecbur ediyor. Kıbrıs sorununda DP’nin üzerine düşecek olan sorumluluğu da bilerek hazırlıklı olmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Ben Rum tarafına hiçbir şekilde güvenemiyorum. Nedeni, ortaya koydukları söylemler, Kıbrıs Türk Halkının haklarına yönelik yaklaşımları, BM Genel Kurulu esnasında benim ülkemin Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmeyip, genel kurul dışında iki toplum lideri olarak görüşmeyi talep etmeleri, bizi Türkiye’den tamamen koparacak, garantiler sistemini ortadan kaldırmak istemeleri, hala daha adanın tümünün Yunan adası olduğunu, içinde de Türkçe konuşan Kıbrıslılar bulunduğunu iddia etmeleri, 1950’li yıllardan beri adayı Yunanlaştırmak için uğraş verenlerin mantalitesinin değişmemiş olmasıdır” dedi.

Böyle bir Rum zihniyetiyle çözüme ulaşmanın mümkün olamayacağına da dikkati çeken Serdar Denktaş, kurulacak olan federasyonu yaşayabilir kılmanın, çözüme kavuşturmanın tek yolunun yapılacak anlaşmanın KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında imzalanmaktan geçtiğinin altını çizerek bunun aksinin eşitliğe dayalı bir federasyon değil, azınlık haklarını kabul eden, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin içine dâhil olmak olduğunu söyledi.

 

 “KKTC ile yolumuza devam edeceğiz”

 Kıbrıs Türk Halkı’nı cemaatten, halk noktasına taşıyan bir liderin (KKTC Kurucu merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş) takipçisi olduklarını vurgulayan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş; “Onun kuruduğu Cumhuriyetin koruyucuları ve sahipleriyiz. Dolayısıyla KKTC ile yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“KKTC’nde Rum istedi diye Hayat durmayacak”

Çok iyi yönetilmiyor olsa da, KKTC’nin varlığının, Kıbrıs Türk Halkının tek güvencesi olduğuna vurgu yapan Serdar Denktaş, son yıllarda hangi yatırım yapılacak olsa ve bir inkişaf başlamış olsa Rum tarafının, ‘çözüme gidiyorsak, Türk bölgesinde yatırım yapılmamalı’ söylem ve engelleri ile karşılaştıklarının altını çizerek; “bunun nedeni, yatırım yapılmayan toprağa Rum’un yeniden sahip olma, söz hakkının onda kalmasından yatıyor. Dolayısıyla biz bu oyuna gelmeyeceğiz, yatırımlar devam edecek, biz yolumuza devam edeceğiz. KKTC’nde Rum istedi diye hayat durmayacak. Eğer bizi eşit görüyorlarsa onlarda yanımıza gelecek, işte o zaman yaşayabilir bir çözüme ulaşabileceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Ekim’de Cumhurbaşkanı Meclisi bilgilendirecek…

6 Ekim’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Meclise gelerek parlamentoyu bilgilendireceğini de söyleyen Denktaş, bu bilgilendirmeyle daha somut bilgilere kavuşacaklarını ve DP olarak buna göre yollarının ne olacağını hep birlikte belirleyeceklerini kaydederek, halkın vereceği karara saygı duyacaklarını ancak aynı saygıyı dünyadan da bekleyeceklerinin altını çizdi.

 

“Baskı, Telkin ve Yönlendirmeler yine olacak ancak bu kez aldanmayacağız”   

Dünya’nın her iki tarafta da ‘evet’ çıkarabilmek için, belli bir süre baskı, telkin ve yönlendirmelerin olabileceğini de kaydeden Serdar Denktaş, tıpkı 2004 Annan Planı referandumumda izlenen filmin farklı bir versiyonunun yeniden vizyonda olacağını ancak bu defa aldanmayacaklarını, bugünü değil, geleceği düşünerek iradelerini yansıtacaklarının bilinmesini istedi.

 

Denktaş, barış ve çözüm istemenin tek yolunun dedelerimiz, babalarımız ve bizler gibi geleceğimiz olan çocuklarımızın da yeniden mevzilerde oturmamak olduğunu kaydetti.

 

Garantiler…

“AB neyi korumuş?”

Garantiler konusunda da açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, ‘çağ dışı garanti sistemine ihtiyaç yok. Bu çağda savaşarak ölüm olmadı. Kurulacak yeni sistemi AB koruyacak’ diyenlere de seslenerek; “AB neyi korumuş? Bu çağda savaşarak ölüm olmadıysa, Londra, Fransa, Almanya, Türkiye ve tüm çevremizde yaşananlar terörist faaliyetlerin yarattığı ölümler neyin nesi, 1950’li yıllardan 74’e kadar yaşananlar neydi. Terörist faaliyet sonucu değil miydi? Ayni hak gaspını yaşarsak bizi kim koruyacak, haklarımıza kim sahip çıkacak?” diye sordu. Denenmiş olan bir garanti sisteminden vazgeçmelerimin mümkün olmadığını, sistemi koruma açısından o kadar başarılı olmamış olsa bile, hayat güvencesi açısından yüzde yüz başarılı olduğunu ifade etti.

 

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş sözlerini alkış ve tezahüratlarla sonlandırdı. Ardından DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak söz aldı.

 

Aktoprak: “Hedefimiz; Kıbrıs Türk Halkına daha iyi bir hizmet, Kendisi, Anavatan Türkiye ve Dünya ile barışık olduğu daha güçlü bir KKTC”

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak’da gecede yaptığı konuşmada, 1992’de kurulan DP’nin ilkelerinden sapmadan, kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi. Destek olan tüm halka teşekkür etti.

 

Genel Sekreterliğe seçildiği ilk günde partililerine üç şeyin sözünü verdiğini de hatırlatan Aktoprak; “bunlardan birincisi çalışmak, ikincisi çok çalışmak, üçüncüsü ise daha çok çalışmaktı” diyerek sözünü ilk günkü gibi tuttuğunu, ancak hala daha çalışmalarını sonlandırmadıklarını kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktoprak, Kıbrıs Türk Halkına çok daha iyi hizmet, halkın kendisi, Anavatan Türkiye ve Dünya ile barışık olduğu daha güçlü bir KKTC yaratmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

Gecenin sonunda ise DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Bakanlar, Milletvekilleri ve partililer eşliğinde 24. Kuruluş yıldönümü pastasını kesti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler